Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PC-t összekötöttem a tv-vel, de valami nem jó?


RockFonok

Recommended Posts

RockFonok

Sziasztok!

 

 

PC-be bedugtam a DVI kábelt a tv-be HDMI kábelt, az a baj a tv analog csatorna kicsit csikos hangyás, a digitális csatorna meg akadozik, de amikor kikapcsolom a gépet vagy kihuzom a tv-ből a HDMI-t akkor jó lesz a kép. A PC-n meg az a baj amikor filmet nézek kicsit hullámzik csikok vibrálnak, meg akkor is amikor az egérrel görgetek lefelé vagy felfelé pl YouTube-on.

Hétfő otta van amikor megvettem a kábelt, mi lehet a baj.

 

Itt van a videó amikor pc-n nézek filmet, HyperCam 3 kicsit lassabban vette fel a filmet: https://www.youtube.com/watch?v=Zel7hKlI6CU

 

Win7 Home Premium-ot használok.

 

Vagy itt nincs valami jól beállitva. http://kepfeltoltes.hu/view/160108/PC1_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

http://kepfeltoltes.hu/view/160108/PC2_www.kepfeltoltes.hu_.png

 

Remélem tudtok segíteni, előre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Három dolog lehet a ludas. Az egyik a kábel. Ez okozhat zajokat is, főleg ha a PC-ben nem minőségi tápegység van (ez további gondokat is felvethet). A második a VGA kártya teljesítménye (nem tudja kiszolgálni a két képernyőt ekkora terheléssel, bár azért egy klónozott film nem sokat eszik). A harmadik pedig az, hogy te képernyő másolást használsz, ami alapvetően nem gond, viszont a képernyőd felbontása biztos nem ugyanakkora, mint a TV natív felbontása (ez látszik is a képen), márpedig a TV-k 99%-a, csak natív felbontást szeretik digitális jelen. Analógon azért nem számít, mert azt felskálázza. Szóval, ha FullHD-s a TV-d, akkor a monitornak is annak kéne lennie, ha klónozol. Ha ez nem megoldható, akkor használd a kiterjesztett módot, ahol külön-külön tudsz felbontást állítani.

Link to comment
Share on other sites

RockFonok

Ezzen az oldalon rendeltem a PC-met. http://www.pcoutlet.hu/ Integrált videókártya. A tápegység nevét nem tudom még a számlára se írták rá se garanciára, akkor szerintem nanome tápegységvan. Leteszteltem hogy csak a tv-n legyen kép akkor jók a csatornák, megprobáltam forditval is akkor is jó, mikor a monitor és a tv egyszerre van állítva akkor rossz.

A tv-m Sony Bravia KDL-32R400C csak HD Ready. A monitorom LG L204WT-SF 20.

Csak akkor müködik a kéttő képernyő mikkor rá van állítva e képernyők tartalmának másolása. De lehet úgy lesz mikor a monitort nézem akkor arra lesz állítva, amikor a tv-n akarom nézni akkor a tv-re.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Kiterjesztés üzemmódban nem jó? Simán át tudod húzni az egyik képernyőről a másikra a kívánt programot. A kiterjesztett képernyőnek az az előnye, hogy külön felbontást tudsz adni a monitornak és a TV-nek is. Egyébként így valószínűleg a felbontásbeli különbségek okozzák a problémát.

Link to comment
Share on other sites

RockFonok

Sajnos csak erre a felbontásra tudom beállitani a monitort és a tv-t is, mert ha kisebbre vagy nagyobbra állítom, rosszabb lesz a minőség kocka alaku lesz a tv-n, a kép a monitoron megnyúlik.

Ez a kép csak a monitoron működik most. http://kepfeltoltes.hu/view/160109/90701967k_p_www.kepfeltoltes.hu_.png

Pedig már mindenhogy be állítottam.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Win+P gomb segítségével állítsd be a kiterjesztett üzemmódot, majd ha szükséges, állítsd be a két képernyő felbontását, külön-külön.

Link to comment
Share on other sites

RockFonok

Köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...