Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Chromebit

Recommended Posts

Posted
:hmm: Én nem igazán. Vannak hasonlóak Windows 10-zel is. Ha már...
Posted

Azokra is kíváncsi vagyok, csak azok jóval drágábbak.

Erről van valakinek tapasztalata?

[OP]Destroy-man
Posted

Rendelj egyet, és ha nem tetszik küld vissza 14 napon belül. Indok nélkül vissza kell hogy vegyék, és visszaadják az árát. ;) Tudom, hogy nem szép dolog, de ha a törvények megengedik.

Posted

Rendeltem. Megtesztelem, ha nem tetszik, legfeljebb tényleg megyen vissza.

Megpróbálom majd a tapasztalataimat érthető formában itt közzétenni.

Posted

Nos, megérkezett Az Eszköz, és beüzemelésre került. Mivel nem volt kedvem beruházni még egy Bt bill+egér kombóba, egy sokszorosan noname vezeték nélküli kollekció vevőjét dugtam rá az egy darab USB portra, és (természetesen) működött. A win 8.1 csont nélkül települt, sajátságos módon angolul, de ki lehetett bírni. A wifit azonnal elkapta, a jelszó beírása után fel is csatlakozott a routerre, és először mintegy 10-20 kB/s sebességet produkált. Aztán rájöttem, hogy hiába olyan vékony a tévé, aminek a hátuljába illesztettem, bizonyára árnyékol valamennyit. Nem is keveset, némi igazgatás után megállapodott a stabil 20-25 MB/s környékén, ami két emberes téglafal mögött (ráadásul lapos szögben, ha légvonalban nézzük) nem rossz.

Az adott tévé felbontása a specifikáció szerint 1920x1080, a Windows is ezt ajánlotta meg, de talán a pixelméretet nem egyeztették, mert körben kicsit kilóg az asztal a képből. Nem (nagyon) zavaró, de létező jelenség. Köztes felbontást meg nem lehet beállítani (pl. 1850x1024, vagy ilyesmi).

Miután telepítettem a Chrome-ot meg a VLC-t, megpróbáltam netezni meg filmet nézni, sikerrel. A hang jónak mondható, a tkp. a kép is, szóval működik.

A belső tárhelyen van még ~11 GB, Micro SD-vel tudom bővíteni, szóval tetszik. Azt hiszem, megtartom.

Posted

A kilógó képre megoldás lehet, ha a TV-n módosítod az eszköz típusát (sokszor "nevét"). Laptopra vagy játékgépre érdemes állítani. Az ilyen kábeltévé boxok meg DVD lejátszó módok okozzák ezt az ún. "overscan"-t.

Posted

A tévé itt monitorként működik, annyit tudtam tenni, hogy a bemenetet beállítottam HDMI1-nek, és kész. Majd még kísérletezek vele, hátha...