Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Chromebit


TheSaurida

Recommended Posts

SkyBird
:hmm: Én nem igazán. Vannak hasonlóak Windows 10-zel is. Ha már...
Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Azokra is kíváncsi vagyok, csak azok jóval drágábbak.

 

Erről van valakinek tapasztalata?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Rendelj egyet, és ha nem tetszik küld vissza 14 napon belül. Indok nélkül vissza kell hogy vegyék, és visszaadják az árát. ;) Tudom, hogy nem szép dolog, de ha a törvények megengedik.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Rendeltem. Megtesztelem, ha nem tetszik, legfeljebb tényleg megyen vissza.

Megpróbálom majd a tapasztalataimat érthető formában itt közzétenni.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

Nos, megérkezett Az Eszköz, és beüzemelésre került. Mivel nem volt kedvem beruházni még egy Bt bill+egér kombóba, egy sokszorosan noname vezeték nélküli kollekció vevőjét dugtam rá az egy darab USB portra, és (természetesen) működött. A win 8.1 csont nélkül települt, sajátságos módon angolul, de ki lehetett bírni. A wifit azonnal elkapta, a jelszó beírása után fel is csatlakozott a routerre, és először mintegy 10-20 kB/s sebességet produkált. Aztán rájöttem, hogy hiába olyan vékony a tévé, aminek a hátuljába illesztettem, bizonyára árnyékol valamennyit. Nem is keveset, némi igazgatás után megállapodott a stabil 20-25 MB/s környékén, ami két emberes téglafal mögött (ráadásul lapos szögben, ha légvonalban nézzük) nem rossz.

Az adott tévé felbontása a specifikáció szerint 1920x1080, a Windows is ezt ajánlotta meg, de talán a pixelméretet nem egyeztették, mert körben kicsit kilóg az asztal a képből. Nem (nagyon) zavaró, de létező jelenség. Köztes felbontást meg nem lehet beállítani (pl. 1850x1024, vagy ilyesmi).

Miután telepítettem a Chrome-ot meg a VLC-t, megpróbáltam netezni meg filmet nézni, sikerrel. A hang jónak mondható, a tkp. a kép is, szóval működik.

A belső tárhelyen van még ~11 GB, Micro SD-vel tudom bővíteni, szóval tetszik. Azt hiszem, megtartom.

Link to comment
Share on other sites

Bowie

A kilógó képre megoldás lehet, ha a TV-n módosítod az eszköz típusát (sokszor "nevét"). Laptopra vagy játékgépre érdemes állítani. Az ilyen kábeltévé boxok meg DVD lejátszó módok okozzák ezt az ún. "overscan"-t.

Link to comment
Share on other sites

TheSaurida

A tévé itt monitorként működik, annyit tudtam tenni, hogy a bemenetet beállítottam HDMI1-nek, és kész. Majd még kísérletezek vele, hátha...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...