Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Kingsoft Office

Dani991

Recommended Posts

Dani991

Az imént bukkantam erre a gyöngyszemre. Találkozott már valaki ezzel? Állítólag a Kingsoft fejlesztői arra gyúrnak, hogy MS Office kompatibilis szoftvert hozzanak létre. Eszerint a cikk szerint ez megy is nekik, konkrétan kenterbe veri a LibreOffice-t. Sajnos az ODF-et nem támogatja, de attól még nagyon állat.

Amit kipróbáltam, az még alfa verzió (ezen van még mit csiszolni, de linuxra csak ez van), viszont Windowsra már régebb óta létezik ez az irodai csomag.

kingsoft_w.png

kingsoft_s.png

UPDATE: Akinek hozzám hasonlóan még mindig kihívást jelent ez a fajta eszköztár elrendezés, annak lehetősége van átváltani klasszikus, menüs elrendezésre (de ez csak a fizetős változatban érhető el).

Fujitsu

Nem hallottam még róla, de a füles navigálás a fájlok között olyan fícsör, ami jó ideje nyomasztóan kéne ám a rendes Office-ba is! :igen:

• 9 months later...
Denibaby

Használom úgy, hogy indításkor kérdez: "személyes használatra?" Igen. és működik is. Tegnap óta jelez a windows (win 7), hogy a "Shuhai Kingsoft beavatkozni akar". Ötször legalább, és már ma reggel is. Mit csináljak?

Itt a piriform fóruma van...ha érdekes: http://forum.pirifor...showtopic=33723

[OP]Destroy-man

Lehet, hogy frissíteni kéne.

Denibaby

A Firefox-ot sem engedem, letöltés után frissítem. A piriform megbízható, ott nincs frissebb. Nem is kell. Egy visszaállítási ponttal megnézhetem, mit akar.

payskin

A Piriform egy szoftverfejlesztő cég, amit linkeltél, az meg egy sima fórumbejegyzés, kábé olyan, mint ez. Szóval mi van és mi köze ennek a Kingsoft Office-hoz? :)

Denibaby

A link ahogy írtam, fórum...mint ez. Nem olvastam el, de a Kingsoft Office-ról (is) szó van. Pl.: a nem fizetős is tudja a pdf-re átalakítást.

Beengedtem a Shuai Kingsoft Office-t, és egy jó menüvel kezdte: a kézi telepítést választottam installálás helyett, le is töltődött. Egyébként a fejlesztő "Shuai", csak nem tudtam honnan jön, milyen forrásból, vagy oldalról. Lényeg, hogy erőszakosan akar frissíteni, de engedni kell mert frisseb, és választható a módszer.

[OP]Destroy-man

A fejlesztő nem Shuai, hanem WPS.

Denibaby

Köszönöm, nekem is ez van meg. Zhuai-nak is volt köze a kifejlesztéshez úgy vélem. Egyik saját oldalán a letöltőlink a WPS-hez visz. A storage(?) oldalon nem, valószínű kínai nyelvű. Az ikonja is más. A Wikipédia is említi régi időkből. Van olyan oldal, ahol vírusokat mutatnak ki, de ezek nem biztos, hogy valósak. Saját, és online ellenőrzésen átment a gépemben.

Azt írja jobbra lent felugró ablakban, hogy letöltötte. Vajon hova? A Kingsoft-office6 mappában találok egy WPS.exe fájt kék ikonnal 2013-as.

Eltávolítok mindent még a registryből is, és újra telepítem.