Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Ma vettem egy ASUS x501A notebookot. Szeretnék rá SD kártyáról win7-et telepteni, de sehogy se tudok rájönni, hogyan lehetne beállítani az arról való bootolást. A boot option prioritiesnél csak a winchester szerepel és hiába próbálok hozzáadni, nem szerepel a listában semmi amit hozá lehetne adni. A bios verziószáma 2.15.1226. Köszönöm előre is a segítséget!

[OP]Destroy-man
Posted

Az SD kártyáról való bootolás nagy valószínűséggel nem támogatott. Rakd rá egy pendrivera, és arról telepíts.

Posted

Szerintem kellene SD-ről is bootolnia, ha van benne kátyaolvasó.

Szokott lenni valamilyen billentyűzet leütés, ami átállítás nélkül felhozza a boot opciókat az adott alkalomra. Esc vagy valamelyik F gomb.

Posted

Nem biztos, hogy lehet. A jelenlegi laptopomon én sem tudok SD-ről bootolni. Az előzőn lehetett.

[OP]Destroy-man
Posted

Ha lehet bootolni róla, akkor a BIOS-ban is megjelenik, mint bootolható eszköz.

Posted

Valóban. Nálam a laptopon egyenként külön lehet engedélyezni, hogy legyen CD-ROM boot, SD card boot, floppy boot és PXE Internal NIC boot is, valamint megjelenik a boot sorrendben is az SD kártyáról való bootolás is.

• 3 weeks later...
Posted

Sziasztok nekem hasonló a problémám. Miután ki választom hogy a pendrive-ról bootoljon egy fekete képernyőt kapok és nem kezd el bootolni. ötlet mit ronthattam el?