Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted (edited)

Sziasztok!

Bocsánat, ha már létezik hasonló téma, de az "idegesség" miatt már azt se tudom, hogy keressem a megoldást.

A napoban belassult egy HP 625 típusu laptopom, elhatároztam, hogy újrarakom. Asztali gépet már sokszor tettem újra, notebook-ot most először. Szerencsére voltam olyan ügyes, hogy particionálásnál letöröltem a hp particióit is...

Feltettem egy 64-bites Win7 ultimate-t. Úgy döntöttem Driver Genius-sal felteszem a drivereket. Wifi és bluetooth kivételével minden működik. A driver kereső is leszedett hozzá drivereket, Broadcom drivereket. A wifi nem találja meg a vezeték nélküli hálózatokat.

Hp honlapjáról próbáltam drivereket leszedni, realtek, ralink, stb. Telepíteni egyiket se sikerült, mert kompatibilitási hibára hivatkozott, pedig win7 drivereket szedtem.

Letöröltem már a broadcom programjait, hátha úgy fel tudom tenni a többit. Akkor se sikerült és úgy hirtelen kifogytam az ötletekből, hogy is tudnám ezt a wifit megcsinálni.

Nagyon fontos lenne, hogy ne kellene kábelezni, remélem valaki tud valami hasznos tanáccsal szolgálni!

Szerk.:

Most néztem az adapterbeállításokat, a vezeték nélküli hálózati kapcsolat le van tiltva, de hiába engedélyezem, kiírja engedélyezés, de ugyanúgy letilva marad. Driver hiba lehet, de hogyan tudom a meglévő drivert eltávolítani, nem csak a hozzá tartozó programokat?

Edited by zeneszjras
Posted

Nincs hardveres kapcsolója a WiFi kártyádnak? Vagy esetleg a billentyûzetrõl, valamelyik Fn kombinációval bekapcsolható?

Posted

Billentyûzeten van gomb, az be is kapcsolva. Leszedtem, a hp wifi assistant, az is azt jelzi be van kapcsolva a wifi és a bluetooth is.

Posted

A driver genius és hasonlókat felejtsd el. Van a hp-nek jó támogató oldala, onnen tökéletesen leszedhetõ minden. A wifi típusát meg lehet nézni everesttel vagy aidával és csak a megfelelõt leszedni. A többit már azon keresztül frissíteni fogja. Elsõ a chipset, utána a többi sorrendje mindegy, de mindent csak a saját gyártó oldaláról ha nem megy autómatikusan. Ha van powermanagement vagy hasonló, azt mindenképpen telepíteni, mert különben nem lesz jó többek közt a ventillátor vezérlés és melegedhet a gép, vagy a proci lesz visszafogva. Laptopnál azért oda kell figyelni sokmindenre. Felkiáltójeles hardver nem maradhat!

Szerintem kezdd el egy tiszta partíciótörlés utáni telepítéssel.

Posted
... Van a hp-nek""támogató oldala, onnen tökéletesen leszedhető minden....

Egységsugarú felhasználó rögtön azzal szembesül, hogy nincs Ultimate a listában, majd talál egy csomó vezeték nélküli drivert:

Realtek RTL8191SE 802.11b/g/n vezeték nélküli hálózati illesztőprogram Microsoft Windows operációs rendszerhez

Atheros 2011 Wireless LAN Driver

Atheros 2011 Wireless LAN illesztőprogram

Ralink 802.11 b/g/n WiFi adapter

Atheros vezeték nélküli hálózati illesztőprogram

Broadcom vezeték nélküli hálózati adapter illesztőprogram Microsoft Windows 7 operációs rendszerhez

Hát nincs egyszerű dolga. :) , ráadásul lehet köztük olyan, amit csak az Eszközkezelőn keresztül lehet.

Ti mit tennétek fel? ;)

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechS...vOID=4059#11395

Posted

Én megnézném az eszközkezelőben az eszköz azonosítót, abban benne van a gyártó kódja (VEN_XXXX&DEV_YYYY), amire rá lehet keresni a neten.

Posted

Minden hp-nek rajta vannak az alján a kiegészítõ hardverek matricái, vagy mint írtam everest vagy aida megmondja mik vannak ismeretlenek. Nem okozhat gondot szerintem.

Posted

Sikerült! :)

Mai nap újra kezdtem a semmirõl megint. Úgy döntöttem inkább hagyom az ultimate-t "elõnyeit", így inkább a 32bit-es home premiumot tettem fel. A driver keresõket most hanyagoltam :) Gyártó honlapján nézelõdtem. Amit furcsáltam, hogy chipset-et nem találtam. Google-n is próbáltam keresni, de nem sikerült találnom.

Eszközkezelõben újrarakás után csak a hálózati dolog volt volt "sárga". Megkerestem az eszköz azonosítót, ebbõl a szempontból a driver keresõ se tévedett sokat, mert tényleg broadcom antenna van benne.

Gyártó honlapjáról megpróbáltam összeszedni minden fontosabb drivert. Egyenlõre minden szuperúl mûködik :)

Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat! :)

Posted

O.K. A chipsetet lekezeli a win7 azért nem találtál, így működni fog tökéletesen.

• 11 months later...
Posted

Sziasztok!

Barátnőm laptopján (Toshiba Satellite C855-10M) raktam újra a rendszert(Win7 x64) és az eszközkezelőben két felkiáltójeles tétel szerepel. Az egyik "ismeretlen eszköz" a másik "PCI egyszerű kommunikációs vezérlő". Nem tudom mik ezek és mit kell feltennem ahhoz, hogy ezek eltűnjenek. Tudtok ebben segíteni? Köszönöm előre is! G.

Posted

Úgy lehet a legegyszerűbben rájönni, hogy végiggondolod, mi az, ami nem működik. Általában kártyaolvasó, Bluetooth, vagy valami ilyesmi szokott lenni. A két hiányzó eszközöd könnyen lehet, hogy kapcsolódik.

Posted

Ad némi támpontot, ha rákeresel a neten a Tulajdonságok >Részletek fülön az Eszközpédány vagy a Hardver azonosítóra

Posted

Köszönöm szépen, hasznos infó volt, meg is van oldva. Köszönöm még egyszer! G.

Posted

Másfél hete, csütörtökön telepítettem újra egy ugyanilyen noteszgépet; az egyik biztos a Bluetooth volt, a másik talán a Toshiba merevlemezvédelme? Egyik driverét sem telepítettem fel. :)

• 3 years later...
davidehun1995
Posted

Sziasztok olyan kérdésem lenne hogy van egy HP Pavilion G6-os laptopom ami még a multhéten újratelepítésre került Win7 Ultival és azóta nem működik a Bluetooth.

Már próbáltam a gyártó oldaláról felrakni hozzá az illesztőt de semmi megnéztem az ezközkezelőt is de nem is látja.

A rendszertelepítés elött még szépen működött.

Posted

Egy segédprogram van, amit telepíteni kell. Azzal lehet engedélyezni vagy tiltani a Bluetooth-t, illetve utána a WiFi funkciógombbal ki-be kapcsolni a beállítás szerint.

Majd megnézem a pontosabb nevét.

davidehun1995
Posted

De ha kell segédprogram akkor az újratelepítés elött miért nem kellett hozzá?

Posted

A Windows 7-nek ez nem része. A laptop normális működéséhez szükségesek, ahogy a driverek. Nyilván előtte már telepítve voltak, netán gyárilag így kaptad.

A HP Supporton fenn van az adott típushoz minden, aminek jó részét telepíteni kell, vagy érdemes.

Mindenesetre legyen telepítve a HP Hotkey Support és a HP Wireless Assistant.

davidehun1995
Posted

Már minden segédprogram és illesztő telepítve van de semmi mintha nem is létezne a bluetooth

Posted

Mintha a BIOS-ban is lehetne állítani, legalábbis az én FuSi laptopomon volt egy ilyen probléma.

davidehun1995
Posted

nem sajnos nálam a biosban szinte semmit nem lehet állítani ott biztos nincs hiba

én már gondoltam arra is hogy lehet a hálókártya halt meg benne mert ma megpróbáltam átrakni a másik laptopomba és ott se ment a bluetooth ami abba van kártya azt meg ez be se veszi így a cserét meg se tudom oldani