Jump to content
GSForum - Segélyvonal

WinXP betöltése megáll a bejelentkezés elõtt


tothrobert

Recommended Posts

tothrobert

Sziasztok

 

Láttatok már olyat, hogy egy image-bõl (PowerQuest DriveImage) újrarakott WinXP nem akar elindulni?

 

Az volt, hogy lementettem ugye egy hibátlanul mûkõdõ, frissen telepített XP-t, amit most újra felraktam természetesen ugyanarra a gépre. De nem akar elindulni.

Eljut odáig, hogy fekete Win képernyõn OK, bejön a kék WinXP képernyõ, de épp mielõtt kitenné a lehetséges felhasználókat, megáll. Látom a világoskék hátteret (ami alul-felül sötéttebb) a WindowsXP feliratot, de ezen kívül semmit, és nem megy tovább 2 óra után se.

 

Azóta nem sokat változott a gép, csak plusz memória került bele (az elõzõvel teljesen megegyezõ Kingston páros, tehát most 4db 1GB) és a winchesterek változtak, meg új SATA DVD. Ezen kívül szerintem semmi.

 

Az a furcsa, hogy nem bootolás elõtt vagy közben, hanem a bejelentkezés elõtt.

Úgy emlélszem, hogy a kék képernyõ alján és tetején lévõ vékony sötétbõl világosba átmenõ csík normál esetben vízszintesen mozog, de most ez is megáll.

 

Próbáltam csökkentett módot, parancssoros csökkentett módot, VGA módot, ezekben is ugyanitt áll meg. A Legutolsó helyes konfiguráció sem segít. CHKDSK-n túl vagyok, összes többi winchester és DVD kihúzásán is. BIOS-t összevissza izéltem, semmi.

 

Van ötletetek?

...újrainstall nélkül. Mert a lementett Windowsban ezer program van betelepítve és beállítgatva. Korábban ez a visszaállítás jól mûködött, tehát jó az image.

Link to comment
Share on other sites

tothrobert

Meglett a gond: memória. Memória ki, indítás, jó, memória vissza, indítás, jó.

 

Hogy ez mitõl lehetett, azt én nagyon nem értem. Elõször is, típusszám szerint tök egyforma mind a négy modul, másrészt eddig nem volt gondja a memóriával. Épp ezért elõször ezt ki sem próbáltam, mert annyira valószínûtlennek tûnt. Most már nem az.

Link to comment
Share on other sites

Temporary

Az image-bõl visszaállítás nem mindig sima ügy hardverváltozás esetén. Fõleg XP-nél, ami nem kezeli tökéletesen a 4GB memóriát.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...