Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft Office 2013


payskin

Recommended Posts

payskin

Még egy szót nem láttam belőle (pont tegnap este nem voltam netközelben), de ha valaki szeretne róla beszélgetni, itt tegye.

---

Az mindenesetre merész, hogy csak Win7 és Win8 támogatott, Vista és XP-felhasználók: szevasztok!

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

IE 9-hez hasonlóan. Nem akarnak feleslegesen a régi rendszerek kompatibilitására dolgozni. Plusz lehet valami biztonsági cécó oka is.

Legyen minden új. Habár a Vista jelentõsebben különbözik az XP-tõl, mint a Win7-tõl. Az elterjedtsége viszont elhanyagolható.

Az új Office-nak, illetve egy változatának meg ARM-on is futnia kell WinRT alatt.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Az új Office pont, hogy nem WinRT alatt fog futni ARM-en. Egyelõre ez lesz az egyetlen olyan szoftver, ami desktopon fog futni ARM alatt is. Ezt még az MS egyik ember nyilatkozta egy konferencián pár hónappal ezelõtt.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

WTF. Összekevered a szezont a fazonnal. Az új Office alkalmazások megkapták a metros designt, de hogy normálisan használhatóak legyenek, a hagyományos asztalon futnak majd. Mivel a tabletekre szánt ARM-es Windows 8 változaton csak a metros felület lesz elérhető, így az Office lesz rajta az egyetlen alkalmazás, ami az asztalon fut. De ennek semmi köze a hardverarchitektúrához. Az ARM egy processzorcsalád, ami más utasításkészletet használ, mint az Intelek, és az Intel szabványát használó AMD-k. Ezért az új Officet úgy kellett fejleszteni, hogy mindkét platformra gond nélkül le lehessen fordítani, illetve gondolom vannak platformspecifikus részek is. A keretrendszer csak egy dolog, attól még két különböző alkalmazásról beszélünk.

 

@SkyBird

Szerintem csak ki akarják végezni az XP-t. A Vista pedig hiába hasonló a Win7-hez, a piaci részesedése annyira alacsony, hogy valószínűleg nem érte meg tesztelni rajta.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Abban a tekintetben valószínűleg igazuk van, hogy az Office is elsősorban a nagyvállalatoktól hozza a nagy lóvét, ott pedig a Vista alapból zakó volt. Azok a cégek, akik akartak váltani, már Win7-en vannak, akik nem, azok vagy Win7-re vagy Win8-ra mennek majd szűk két éven belül. Akkor minek szívjanak a korábbi verziókkal?

 

Bár a cikk kommentjeiben azt vetik a MS-szemére, hogy a felhasználói bázis nagyon nagy százaléka van még XP-n. Jó volna tudni, hogy ez vajon mennyire igaz?

---

Megnéztem a StatCounter GlobalStatsban, azért ez a 29,91% még elég szigorú az XP részéről:

 

IPB kép

Link to comment
Share on other sites

payskin

Józsi vagyok, Plastik média rövid elemzése az Excel 2013-ról. Ránéztem a képre, és sírva fakadtam. Ez design? Lóba... távolságokra széthúzni mindent, hátha majd kézzel tapicskolja valaki a képernyõt? Megáll az ész, komolyan.

 

Felhívnám, továbbá, a figyelmet az "Egy fontos újítás lesz..." kezdetû bekezdésre. EGY? Egy teljes fontos újdonság? :facepalm:

 

Link to comment
Share on other sites

petzolkri

Szóval jön az office 2013? Hm. Az ember alig szokja meg az elõzõ verziókat. Azért a Libre vonal is érdekes.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Én mondjuk arra marha kíváncsi vagyok, hogy jár-e hozzá Office365 elõfizetés a véglegeshez, vagy sem. Elõször le se akartam tölteni, mert azt hittem az Office 365 oldalán vagyok, és nem a 2013-én. De késõbb kiderült jó helyen járok, csak itt valami fúzió készül. A szoftverekben ez látszik is. A windows account alapján csatlakozik azonnal az Office365 egyes szolgáltatásaihoz és a SkyDrivehoz is.

Link to comment
Share on other sites

Buffoon

Nos, én fizetek az eddig elõttem e témában hozzászólóknak egy-egy sört, ha 10 éven belül pont ezen Office termék miatt fog az XP kiszorulni. Nagy ló......gó orr lesz ennek a vége, nem pedig sikertörténet.

 

Azt még eltudom képzelni, hogy aki "ingyen" jut hozzá az hamarább kipróbálja. de hogy bármit is leváltson.....

 

 

Olvastam minap egy táblagépes tesztet, hogy pl, mennyire nehézkes, körülményes a pontos kezelés. Sok jóról nem esett szó.

 

Szóval én állom a szavam, 5 sör ha bekövetkezne. :)

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

:lol: 10 év múlva 5 sör nem egy nagy buli, de igazad van.

Az XP-t nem egy Office akárhány fog kiszorítani, legyen az csilivili, vagy az ellenkezõje fellegestül mindenestül. ;)

Aki még kitartott az XP mellett (magán vagy céges), annak bõven jó és használható az Office 2003.

Legfeljebb használja a kompatibilitási csomagot is, ami nagyjából rendben van.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
payskin

Tessék egy kis "öröm" mára:

 

Let's start with the traditional product -- what 2013 versions cost compared to the current offerings (direct from Microsoft Store):

 

Home and Student: $139.99 for 2013; 119.99 for 2010

Home and Business: $219.99; for 2013; $199.99 for 2010

Professional: $399.99 for 2013; 349.99 for 2010

 

From one perspective, the new versions cost about 10 percent to 16 percent more. However, Microsoft Store prices are for downloads. The 2010 Home and Student sells for $149.99 (up to three PCs); Home and Business, $249.99 (up to two PCs); and Professional, $499.99 (up to two PCs). So from a different perspective, the new pricing is substantially less, except Microsoft takes away licenses. Like the direct download versions currently available, the 2013 retail replacements come with one license. That works out to a hidden, and quite substantial price increase. License to license: 180 percent increase between Office Home and Student 2010 and 2013 versions and 76 percent for Home and Business.

 

Looked a differently, Microsoft nearly trebles Office Home and Student 2013 for anyone wanting three licenses (from $149.99 to $419.97).

Kicsit hülyén van megfogalmazva; arról van szó, hogy az Office 2013 csomagok árai drágábbak lesznek, mint a 2010-es letölthetők voltak (nyilván), viszont kicsit olcsóbbak, mint 2010 dobozosok, de minden 1 licenccel jön, az otthoni is! Emberünk szerint az egész mögött az áll, hogy a Microsoft szeretné átterelni a népet az előfizetés irányába, hiszen az 5 licences Office 365-előfizetés csak 99 dollár egy évre. Igaz, hogy az Office 3 éves életciklusára számítva ez pont kétszer annyiba kerül majd egy Home and Student jellegű felhasználónak, mint eddig, cserébe kap érte Accesst, Outlookot and Publishert is.

 

Teljes cikk

 

Ugyanez pepitában

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man
Olvastam minap egy táblagépes tesztet, hogy pl, mennyire nehézkes, körülményes a pontos kezelés. Sok jóról nem esett szó.
Nekem van táblagépem, de semmi gond nincs a kezelhetõségével, még kisebb irodai célokra is megfelel, de komolyabb használat esetén lehet hozzá venni bluetoothos billentyût és kapsz egy "netbookot" a tábla mellé. :) Azt, hogy milyen cikket olvastál nem tudom, de a minõségi gyártóktól származó táblákkal nincs gond, az biztos. Viszont volt szerencsém kipróbálni egy VIA chipes kínai táblát is. Na az tényleg használhatatlan.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
payskin

Havi 3000 forintért

  • hozzáférés az összes Office-programhoz 5 gépen!
  • 20 gigabájt SkyDrive tárhely (mondjuk nekem 25 van, nem tudom, hogy hozzáadódik-e)
  • 60 perc ingyenes telefonálás Skype-on

Na, ezt most jól kitalálta a Microsoft, mert ennyiért simán megéri.

 

Már csak az a kérdés, hogy valójában mennyire használható ez interneten keresztül? Mert szép-szép a Google Docs, de azért a több ezer soros listáimat inkább LibreOffice Calckal bütyköltem eddig.

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Hozzáadódik a +20 GB. Legalábbis ezt a választ kaptam, mondjuk gyakorlatban még nem sikerült aktiválnom az ingyen tárhelybővülést. Másnál pedig a Skype aktiválás nem megy. Lassan áll fel a rendszer...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Faimre20

Elnézést, de talán itt kapok választ az alábbi problémára:

Win7 és Office 7-et használok.

A médialejátszó minden formulát játszik. Ezek ellenére a PowerPointom (ismeretlen logika alapján ) az egyik bemutató zenéjét lejátsza, a másikat nem. Az általam szerkesztett bemutató hangjait sem hajlandó lejátszani(wav-t), sőt a beépített hangok közül csak a bombát szólaltatja meg, az összes többi néma. A clipp-tárban lévő hanganyagok kb. egyharmadát megszólaltatja, a többit nem.

Az Office-t frissítettem, tehát a legjobb van fent. A tesztet lefuttattam, azt mondja, minden rendben.

Mit tehetek még, hogy a beépített wawokat lejátsza?

Link to comment
Share on other sites

payskin

Office 7? :hmm: Bár valószínűleg nem itt lesz a probléma, hanem valami kodekpakk vagy felrakott médialejátszó környékén, ami tönkre vágta a WAV lejátszást. A WAV formátumnál egyszerűbb dolog kevesebb van a világon, tehát ott valami ronda gubanc lesz.

Link to comment
Share on other sites

hmolnarj

Gondolom ez az Office 2007 akar lenni. A prezentációk esetében gyakran előforduló jelenség, hogy egyik-másik hang vagy zene néma marad. Ennek két fő oka lehet. Az egyik, hogy a hanganyag nem beágyazott. Az Office 2007 linkelni és beágyazni tudja a hangokat. Az előbbi esetében értelemszerűen akkor fordul elő a hiba, ha a forrás helye változik vagy a prezentációt más gépen használjuk. Erre a megoldás az, hogy a prezentációnak külön mappát hozunk létre, és már előre odamásoljuk a hangokat, továbbküldés esetén pedig mappástól kezeljük a bemutatót. Beágyazni csak WAV formátumot tud a PowerPoint 2007, ebben az esetben pedig fontos odafigyelni arra, hogy alapesetben 100 kilobájtos korlát van beállítva. Ezt a Sound Tools, Sound Options fül alatt lehet megnövelni, például 50000-re.

Link to comment
Share on other sites

Faimre20

Elnézést, nem voltam pontos!

Tényleg a 2007-esről van szó. A kodekek rendben vannak, a médialejátszó minden lejátszik. A bemutatóhoz, hogyha mp3-at mellékelek, minden további nélkül lejátsza. A wav-val van a baj! Berakom a prezentációba és ott nem hajlandó lejátszani! A PP-on médiatárában lévő wav-ok közül egyet-kettőt lejátszik, a többi nema.Ez a probléma. A méretbővitést is elvégeztem, de az előbbi médiatárból a 20 kb-os farkasordítás néma, a másik 30 kb-t lejátsza.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Azt hogy érted, hogy a kodekek rendben vannak? Ugye nincsen kodek pack telepítve? Sőt! Win Vista, vagy annál újabb rendszer esetén nem is kell telepíteni semmit sem, minden ismert kodeket tartalmaz a windows.

Link to comment
Share on other sites

Faimre20

Már úgy gondoltam, hogy nem kell semmit tenni a kodekekkell, mivel mindent lejátszik a gépen, csak a PowerPointban nem.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
v8tom

Sziasztok!

 

Remélem jó helyre írok. Napok óta keresem a választ, de nem találom a neten:

 

Adott két gép (G1 és G2) W7 x64, MS Office 2013, "Otthoni hálózat"-ban.

Telepítettem mindkettőre a Business Contact Manager kiegészítést.

 

Létrehoztam az egyikkel (G1) egy adatbázist, amit mindkét gépről szeretnék használni (G1 + G2)

egyidőben, két különböző felhasználóval. Ketten töltenénk bele az adatokat.

 

Az a gondom, hogy a G1-en lévő adatbázishoz nem csatlakozik a G2-es gép:

G2-es gépen a varázslóval szeretnék lérehozni adatbázist

"Csatlakozás távoli adatbázishoz", majd gép neve megadása után azt írja, hogy:

nem található BCM adatbázis a gépen. Ellenőrizzem.

 

A két gépen a file és nyomtatómegosztás évek óta jól megy.

A "Távoli asztal elérést" is próbáltam, az is klasszul megy.

 

Van-e ötletetek ezzel kapcsolatban?

 

 

Előre is köszönöm,

Tamás

Link to comment
Share on other sites

v8tom

Szia,

 

igen-igen köszönöm! Találkoztam velük, addig sikerült eljutnom, hogy a G1 gépet megtalálja, aztán létre kellett hoznom egy G2-es felhasználói fiókot a G1-es gépen.

Ezután mindkét gépen jelszót kellett adni és Rendszergazdai jogosultsáot. Jelszóval történő belépés után "már csak a G1-es gépen lévő adatbázist nem találja."

Az SQL szerver-ben is be van állítva, amit írtak.

 

Egyedül a tűzfalon nem találom a kivételek beállításait. Vista-s és XP leírást találtam, de W7-est nem még az MS oldalon sem. Eddig.

 

Ha a G1-es gépen keresek rá a megosztott adatbázisra rögtön megtalálja.

 

Lehet, hogy valami pipa csak valahol, de hol... Próbálkozom még, aztán leírom a megoldást, amint megtalálom.

Addig is kellemes hétvégét!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...