bogdy Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Tudja-e valaki? Van egy Giga-Byte GA-890GPA-UD3H alaplapom, chipset: AMD 785G (RS780) + SB750 . A februári szám vásárlási tanácsadójában olvasom, hogy SSD vásárlásakor keressük a TRIM támogatásúakat. Kérdésem, fenti alaplap tudja-e? Kézikönyvében nem találom, lehet az alaplap gyártásakor a TRIM még "nem volt feltalálva"? Lehet-e bios frissítéssel vagy egyéb módon "hozzájutni"? Mennyi lehet az a "komoly" élettartam növekedés? Azt sem tudom, mennyi az élettartama e nélkül..... Üdv Bogdy
SkyBird Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 TRIM támogatás tudtommal jelenleg a RAID tömbökre nincs, és az AMD chipsethez, SATA csatolóhoz nem volt megfelelõ driver. Intel vonalon az RST driver megfelelõ ehhez, a Win7 pedig kezeli. TRIM lekérdezés: fsutil behavior query disabledeletenotify TRIM bekapcsolás: fsutil behavior set disabledeletenotify 0 TRIM kikapcsolás: fsutil behavior set disabledeletenotify 1
Temporary Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 Nekem ilyen az állapota Trim nélkül XP-n : Link
Recommended Posts