Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vista rendszervisszaállítási gubanc


Kisnyunyu

Recommended Posts

Kisnyunyu

Sziasztok!

Egy régebben történt "géptakarításkor" véletlenül valamilyen rendszerfájlt is sikerült letakarítanom. Azóta ha a rendszervisszaállításra kényszerülök van ez a kis gubanc. A visszaállítási pontok szépen létrejönnek ezzel nincs gond. Ha visszaállítást csinálok akkor a folyamat szépen elindul a leállás elõtt kiírja hogy a windows fájlok és beállítások visszaállítása folyamatban stb. majd leáll a gép. Újraindul a gép a windows elindul majd megjelenik egy figyelmeztetõ ablak a következõ szöveggel.

 

A következõ okból kifolyólag nem sikerült elindítani a varázslót:

Ez a mûvelet nem hajtható végre a kijelölt fájllal mert nincs

hozzá alkalmazás társítva. (0x80070483)

 

Amíg ez az ablak látszik addig sem tétlenkedik a gép mert tölti be a többi alkalmazást mert egymás után indulnak el az automatikusan induló programok, csak az asztal fekete és nincs tálca. Amint leokézom az ablakot, megjelenik a tálca és az asztal háttérképe. Sokszor a visszaállítás is sikerül. Az lenne a kérdésem hogy vajon mit sikerült letörölnöm, és hogyan tudnám visszahelyezni ahová kell. A gép újra telepítést kihagynám mert ez egy nagyon belakott rendszer, és nagyon sok program van a gépre telepítve. Más egyéb baja nincs a gépnek. Googlin keresgéltem de nem sok eredménnyel.

Link to comment
Share on other sites

Kisnyunyu

Köszi de ezen már túl vagyok. A parancssoros "sfc /scannow" vizsgálatot megcsináltam de a gubanc továbbra is fent áll. A logjában semmi olyasmit nem találtam aminek köze lenne a problémámhoz. Én valami olyasmi programra gondoltam, ami össze tudja hasonlítani a telepített rendszerfájlokat a telepítõ lemezen lévõ állományokkal, és a sérülteket vagy a hiányzókat javítani vagy pótolni tudja.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Az sfc pont ezt csinálja. A rendszer visszaállítást viszont csak újratelepítéssel tudod helyreállítani. De miért van szükség rendszerhelyreállításra ilyen gyakran? Egy jól mûködõ rendszerben nincs is szükség rá.

Link to comment
Share on other sites

Kisnyunyu

Sok programot szoktam szoktam kipróbálni, és néha félresikerülnek a dolgok. Ilyenkor nem akarok a teljes rendszer viszaállítással bíbelõdni, de van amikor nem úszom meg. Az kb. 35-40 perc. Meg fõleg ha már régi a rendszer mentésem. Az sfc nem kéri a telepítõlemezt így nem mindenre gyógyszer sajnos.

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Vistátol kezdve a teljes telepítõ lemez átkerül a winyóra, ezért sem kéri a lemezt. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Kisnyunyu

Nem hagyott nyugodni a dolog és addig vacakoltam a géppel amíg jó nem lett. Amit csináltam. A telepítõ lemezrõl kimásoltam mindet a merevlemezre, majd a 7zip progival kitömörítettem az install.wim fájlt. A mappákban megkerestem a system32 mappát, majd összehasonlítottam a telepített system32 mappában lévõ exe-ket. 12 db exe hiányzott és az 'rstrui exe' nek más volt a mérete. A hiányzókat visszamásoltam a hibásat pedig felülírtam. És sikerült, újra jól mûködik a rendszer visszaállítás, anélkül hogy újra telepítettem volna a gépet.

Link to comment
Share on other sites

mizsi

Ez azért merész húzás volt, mit ne mondjak...

Link to comment
Share on other sites

Kisnyunyu

Mindig van a teljes rendszerrõl biztonsági mentésem. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...