Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Gondoltam, lassan érdemes ilyen témát is nyitni, hiszen akárhogy nézzük, kezd fellendülni a táblagép-piac.

Első táblagép-jelöltem: http://androidarena.hu/2011/06/archos-g9-tabletek/

350 $ igazán nem tűnik soknak, ár-érték arányban szinte mindent üt (10"-os, kapacitív multitouch kijelző, dupla magos processzor, Android 3.1 (sok gyártó még 2.2-es Androiddal hoz ki új tableteket - no comment), HDMI port). Negatívum lehet, hogy SIM-kártya foglalat nincs benne, de úgy gondolom, amíg a mobilnet ilyen drága, illetve egyáltalán nem létezik korlátlan csomag, addig az átlagfelhasználót nem is érdekli. Telefonálni meg ott van a mobiltelefon is, tableten meg nem is nagyon lehetne. :)

Posted

Ezek vajon tudnak USB-n egy telefon 3G modemére kapcsolódni?

Posted

Ha lesz hozzá driver, gondolom igen. Ebben az Archos-ban is egy külön app lesz hozzá, ha jól látom.

IPB kép

Egyébként csak most vettem észre, hogy kizárólag előlapi webkamera lesz rajta, hátlapi kamera nem. IPB kép Hát, ezt így legfeljebb tükör helyett használnám, videótelefonálni úgysem fogok. Raktak volna inkább csak a hátlapra. :reklamál:

Posted

:hmm: Tudom, hogy néha a méret is lényeg. Vagy kinek melyik irányba. ;)

Én tablet helyett a Galaxy S II-re tettem. Hardveresen az egyik legjobb "tablet", igaz csak 4,3"-on. Viszont nyugodtan zsebrevághatod. :)

Van most ez a tablet "õrület", hogy már se netbook, se notebok, hanem ez lesz a "jövõ". (Korábban netbook mizéria volt.)

Hát nem tudom... :hááát:

Posted

Ja, de van egy "kis" (~100.000 Ft) árkülönbség is az SGSII és e között. :hááát:

Posted

Következõ versenyzõ: http://androlib.blog.hu/2011/06/29/andypad_ujabb_reszletek

Andypad Pro:

Kijelzõ: 7"-os, 1024x600-as felbontású, kapacitív

Processzor: Rockchip 1.2 GHz

Memória: 512 MB

mini HDMI, micro SD, micro USB, 3,5 mm jack, elõ- és hátlapi kamera

Ár: 170 GBP

---

További infók: http://www.talkandroid.com/44441-andy-pad-...pad-pro-tablet/

Android 2.3 IPB kép

Mivel kis, noname cégrõl van szó, gondolom a késõbbi szoftverfrissítés esélytelen...

---

Hmm, vagy mégis? http://twitter.com/#!/AndyPadUK/status/81719799452934144

Posted

Ismerõsöm kínából rendelt 10.2"-os Androidos (2.2) tabletet. Van benne minden. Még RJ-45-ös csati meg GPS antenna csatlakozó hely is. Kb 30-40 ezret fizetett érte. De van 7"-os is az 20-25 ezer.

Posted

Na ez, vagy hasonló engem is érdekelne! Elõször is az, hogyan lehet Kínából rendelni? Ugyanis egyre jobbak a kínai cuccok!

Van például a T-Home nál egy ilyen típus Huawei Ideos S7, de a t-hom az egy rabló banda. Viszont a géprõl jókat hallani.

Nem akarok én iPad-ra 160-200ezret kib..szni, mert nagyon nem éri meg.(még flash támogatása sincs, bár van aki nagyon jól el van nélküle.)

Posted

Azért az iPad más kategória, még ha valóban magas is az ára (de csak a mi fizetéseinkhez képest). Mondjuk 500 dollár az amcsiknak többnyire nem pénz.

Ezeknek az olcsó gépeknek nem annyira jó a kijelzõjük. A felbontás rendben van, csak a kontraszt hiányzik. Amúgy eBayrõl rendelték. Nekem a 7"-os kifejezetten nem tetszett, de mivel fillérekbe kerül, játszadozásra jó. A 10-eshez még várja a tápot az ismerõs. Majd megírom az milyen.

• 1 year later...
Posted

Harmincezerig van olyan tablet, amiért érdemes pénzt adni?

Posted

Nincs. Avagy attól függ, kinek mit fed le az, hogy "érdemes".

[OP]Destroy-man
Posted

Alap célokra van. De ne várj csodát tőlük.

Posted

Alap dolgokra kellene, hogy az ilyenek miatt mint böngészés, levelezés, Youtube ne kelljen bekapcsolni a számítógépet. Tudtok valamit ajánlani?

[OP]Destroy-man
Posted

Közvetlen a gyárból:

Lenovo A2109

~29.200 Ft szállítással együtt. A szállítás 2-3 hét. Már rendeltem innen, megbízható oldal.

Posted

Sziasztok!

Nekem WayteQ xTAB-70dci-m van (http://www.wayteq.eu/hu/xtab70dci). 30 000-ért vettem és számomra tökéletesen megfelel. Igaz, nincs HDMI, GPS, Bluetooth, de nekem ezekre nincs is szükségem. De van 1280*800-as IPS panel, ami gyönyörű. :)

• 1 month later...
Posted

Sziasztok. Én is kb 30 000ft szánok egy tabletra. Három tabot nézegettem, Myaudio, Concorde, Waytegq márkákat. Szerintetek melyik márkát érdemes megvenni ilyen alsó árkategóriában? Előre is köszönöm a válaszokat.

• 2 weeks later...
Posted

Én WayteQ párti vagyok. :) Jó a támogatása. Viszont a másik kettő márkában is vannak jó modellek. Döntsd el, hogy mi legyen benne és utána nézd meg melyik, mennyiért kínálja. Ha IPS panelt szeretnél, akkor lehet másról (pl.: HDMI) le kell modani, ha ennyiért keresel tabletet. Számomra a legfontosabb paraméter a kijelző. Ez véleményem szerint IPS paneles legyen. Nekem nagyon bejön az 1280*768-as felbontás, ennél kisebbett már nem is választanák. HDMI nem volt szükséges, mert WiFi-n is át tudom küldeni a tartalmat a TV-re, de ezt még egyszer sem használtam. Hátlapi kamera véleményem szerint szintén szükségtelen, mert ilyen ár mellett úgy is csak valami gagyi kerülne bele. Az előlapitól se lehet túl jó minőséget várni, de Skypehoz elég. Processzor terén meg egy jobb kétmagos legyen benne és 1 GB RAM.

Posted

IPS panel és WayteQ a felsoroltak közül.

Posted

Szerződéshez kaptam a szolgáltatótól Samsung Galaxy Tab2 7.0 táblagépet (ez jobban tetszik a tabletnél), vannak még beállítási gondjaim, újra kell például megtanulni az Office-ban érintőképernyőn két újjal gépelni. Nem könnyű mesterség. Egyébként SIM kártyával gyors a net, bár inkább wifivel használom. Valaki tudna ebben segíteni?

1. Fotózás, videó, beállítások. 2. Office beállítások. Részletes kezelési útmutatót persze nem adtak hozzá.

Egyébként 1 GB RAM van benne és két magú processzor.

[OP]Destroy-man
Posted

Officeból több féle is van, de egyikben sincsenek komoly beállítások. Csak kijelölöd, hogy milyen fájlt szeretnél létrehozni, és már gépelhetsz is.

Fotózáshoz, videózáshoz megfelel a gyári szoftver is, de találsz az áruházban HDR programot is, ami szoftveres úton jobb képet készít, viszont ezek elég lassan készítenek képet, így mozgókép rögzítésére alkalmatlan.

• 4 months later...
Posted

Én többféle tabletet is vettem a családban, kiváló szülinapi ajándék.7"-8" képernyővel, úgy 45 000 Ft környékén. A márka MyAudio és Prestigio.

Ezekben két kamera is van, kétmagos processzorok és főleg elég nagy kapacitású akkumulátor (4,5-5 Ah), ami szinte egész napra elég.

Csak Wifi van benne. (lásd edigital.hu a műszaki adatokat).

Magamnak egy olcsó modellt vettem (7"), ami csak 23 000 Ft volt (Prestigio), szinte mindazt tudja, amit a drágábbak. Kisebb a felbontása,

de nagyon szép a képe és ezért a gyorsaságot nem fogja vissza. Nyaralni tökéletes útitárs, korábban egy MSI Wind netbook-ot "cipeltem"

egy kézi hord-táskában. A tablet kényelmesen használható egy összehajtható billentyűzettel és zseb egérrel, amit egy piciny pendrájv méretű

infra cstolóval USB-n csatlakoztatunk a tablethez. Ha csak egy ilyen egeret tartuk mellette, az is nagyon megkönnyítheti a használatot, ami

főleg böngészéskor, vagy regisztrációnál, illetve jelszóbeírásnál hasznos.

A használathoz az ismereteket az internetem található egyéb típusok használati utasításaiból is el lehet sajátítani, mert a használt jelölések

(ikonok) minden Androidos masinánál azonosak!

[OP]Destroy-man
Posted

Én mondjuk most nem vennék tábla gépet, kivárnám az év végi Windows 8.1-es táblagép dömpinget, a 8"-os kategóriában. Várhatóan 70-80e Ft körül lesznek kaphatóak, x64-es procival, vagyis itt már egy tényleges netbookot kapunk. Dokkolható billentyű viszont nem biztos, hogy mindegyikhez lesz, ott marad a külső USB-s, vagy bluetoothos megoldás.

Posted

Igen, és lesznek kombinált megoldások, hogy Win8.1 + Android is. Lehet, hogy ezek drágábbak, illetve most nem tudom mennyire él még az RT vonal a Win 8.1-nél, mert azt tuti kihagyom.

Egész sorozatot jeleztek a gyengébb Atom procitól a Haswellig. Utóbbi nyilván árban szintén húzósabb lesz.

Egyébként pedig jelenleg inkább egy Note 3-ra pályázom, mint zsebtablet, csak egy kicsit csillapodjon az ára, meg jöjjön ki néhány szoftverfrissítés mellesleg.

Kérdés, hogy ez idén lesz-e, vagy jövő év eleje.