Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Véletlen másolás biztonsági mappába


adam0007

Recommended Posts

adam0007

Tisztel Fórumozók!

 

A minap történt velem, hogy egy mappát, ami az évek során felhalmozott fájljaimat (az életemet...:)) tartalmazta, áthúztam véletlenül egy 5f5b1074e573df5668767e98fc044cf5 nevû mappába (nem C meghajtón volt), ami gyanítom valamilyen biztonsági mappa (?) lehetett. Namármost ezután se megnyitni se másolni, se semmit nem tudtam csinálni a gyûjtõmappámmal, azt írja "A hozzáférés megtagadva." Megpróbáltam levenni az írásvédettséget a biztonsági mappáról, de visszateszi. Sajnos nem intézõben történt a félrekattintás, hanem egy xls file mentése közben (excelben) így nem tudtam visszavonni a mûveletet.

Nem tudom, hogy lehet e valamit kezdeni ezzel a helyzettel, de ha már esetleg találkozott valaki ilyennel és tudna segíteni, akkor nagyon hálás lennék!

 

Még néhány info:

XP-t használok, mindkét mappa D: meghajtón volt. Megpróbáltam megosztani a mappát, de azon keresztül sem tudom elérni a gyûjtõmappámat. Az 5f5b107... mappa két mappát tartalmazott eredetileg: amd64 és i386, amikben pedig msxpsdrv nevû fileok voltak különbözõ kiterjesztésekben (dll, gpd, ppd, biztonsági katalógus).

 

Köszönöm,

Ádám

 

ui: ha esetleg rossz helyre írtam, akkor elnézést, ez tûnt a legrelevánsabbnak

Link to comment
Share on other sites

SkyBird

Nem írásvédettség kérdése, hanem hozzáférési jogok. Ez valamilyen frissítési mappa lesz, és valószínűleg a system-nek vagy hasonlónak van hozzá joga.

Jogot kell magadnak hozzá biztosítani. Rendszergazdaként bejelentkezve saját tulajdonba veszed és a rendszergazda jogú usert, vagy akár mást is hozzáadhatsz teljes joggal.

Jobb klikk a mappán és tulajdonságok, biztonság fül alatt. Remélem nem Home az XP-d. :hááát: Különben csak csökkentett módban indítva tudod így megcsinálni.

Vagy a cacls paranccsal, de az sem egyszerűbb. ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...