Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Microsoft Exchange Server 2010

Recommended Posts

[OP]Destroy-man
Posted

Feltelepítettem a server gépemre az MS Exchange 2010 servert, mondván ez jó lesz levezés kiszolgálására. A kérdésem az, hogy a már telepített programot hogyan tudom konfigurálni, azaz hogyan tudok e-mail fiokokat nyitni benne? Ilyenre gondoltam: valami@domaincimem.hu, valami@masikdomaincimem.hu, stb... Erre nem jöttem rá hogyan kell, és a google se volt most a barátom (lehet, hogy rosszul kerestem).

Posted

Az ilyen kérdésekre olyan 500-800 oldalas üzemeltetési kézikönyvek formájában szoktak válaszolni a Microsoft szakkönyvírói.

Posted

Google: howto exchange 2010

[OP]Destroy-man
Posted

Köszi, így már van egykét használható találat. Majd még kísérletezem vele, hogy még működjön is. :)

@Balázs: MSDN-es telepítőm van, ahhoz meg nem jár kézikönyv. :(

Posted

Szerintem egyáltalán nem jár hozzá, nemcsak az MSDN-hez nem adják. A szerver termékekhez nem adnak kézikönyvet, azok üzemeltetését sok ezer dolláros tanfolyásokon tanulják meg a népek vagy besétálnak valamelyik könyvesboltba, és válogatnak az 500-800 oldalas könyvek között.

Küldtem pü-t.

• 1 year later...
[OP]Destroy-man
Posted

Akadt egy kis problémám ezzel az Exchangel.

Vannak olyan szolgáltatók (ilyen pl. a t-email, a t-online, és a freemail is), ahova nem tud üzenetet küldeni az Exchange server. Gmailre, Hotmailre kiküldi a leveleket, az egyedi domainesek között pedig vannak jók, és rosszak is.

Csináltam MXTools-on tesztet, az látja az mx-es címeket az adott domainekhez, tiltólistán egyik spam server szerint sem vagyunk.

A hiba üzenet, amit kapok kiküldéskor:

#550 4.4.7 QUEUE.Expired; message expired ##
Ezen kívül visszaküldi az email fejlécét, és közli velem hogy nem tudta kiküldeni az üzenetet.

Csináltam telnetes tesztet is a mail.t-online.hu-s címre.

Kapcsolatot létesít a serverrel, megadom a küldő címét, ezt még elfogadja, utána viszont címzettkor ezt a hibát adja:

554 5.7.1 Access Relay Denied
Mit kellene beállítanom, vagy megnéznem, hogy ezekre a domainekre is küldjön e-mailt az exchange, és ne csak a nagy szolgáltatók címére?

Szerk.:

Lehet, hogy sikerült megoldani a problémát. Kiderült, hogy az egyik aldomainhez nem tartozott IP. :P Most már van.

Ezen kívül nem volt beállítva Reverse DNS, most már ez is pótolva van.

• 1 year later...
sugarbabylove
Posted

Adott egy Exchange server 2010 Windows server 2008R2 SP1-en. Tagja vagyok egy csoportnak, amiben rajtam kívül 3 tag van még. Akadt egy olyan probléma, hogy egy adott e-mail címről (egy everest küldi a riport maileket a csoport e-mail címre, ami ugye szétszórja közöttünk) én soha nem kapom meg ezeket az everest report e-maileket, a csoport többi tagjával ellentétben. Viszont ami érdekes, hogy ha bárki más küld a csoport e-mailre valamit, azt egyből megkapom. Szerintetek mi lehet a gond? Köszi előre is

[OP]Destroy-man
Posted

Első tippem az lenne, hogy nálad a kivételek között szerepel a cím, így nem kapod meg. De lehet spam probléma is. Mindenesetre a saját címed beállításaiban néznék körül, nagy valószínűséggel ott lesz a hiba.

sugarbabylove
Posted

Már körbenéztem a szerveren is, összehasonlítottam más fiókok beállításaival(akik szintén megkapják ezt az e-mailt) de semmi különbség nincs. Outlook-ban sincs semmi a kivételekhez rakva. Nagyon furcsának találom, mert teljesen alapbeállításon van a fiókom.

[OP]Destroy-man
Posted

Az OWA-n sincsenek meg a levelek?

sugarbabylove
Posted

Nincs. Emellett telefonra is jönnek a levelek, ott sincs meg. Itt valami fiók probléma lehet, de semmi ötletem nincs, hogy mi lehet. Már arra is gondoltam, hogy letörlöm a fiókomat és csinálok újat. Bár ezzel azért nem próbálkoznék, ha egy mód van rá.