Jump to content
GSForum - Segélyvonal

hangfelvétel


kszkeksz

Recommended Posts

kszkeksz

Tudtok valami jó progit amivel a gépes mikrofonon fel lehet venni hangot( mármint a Windows beépített progiján kívül)? Lehetõleg olyan kéne ami mp3-an veszi fel a hangot. Mert egyik haverral van egy együttesünk, és úgy gondoltuk, felvesszük gépre is, aztán kirakjuk myspace-re, facebookra ...

 

Elõre is kösz!

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Audacity?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Pink0326

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy EMU 1212 hangkártyám, amit eddig minőségi zenehallgatásra használtam. Most viszont egy zeneszám alá külső mikrofonnal készült felvételt szeretnék készíteni. A hangfalakon keresztül már hallom a hangomat és a zenét. Próbálkoztam a netről leszedett zeneszerkesztőkkel, de egyiknél sem látom a felvételszint kijelzőkön hogy történne valami. Az elkészült felvételek pedig némák. Ballagó osztályom diaporámájához kellene a vegyes hanganyag és már csak egy hetem van. S.O.S.!!

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

Nekem is ilyen hangkártyám van. :) Amit tudni kell ról: direktbe mikrofont nem lehet rákötni, mindenképp kell hozzá egy mikrofon előfok. Onnantól kezdve bármelyik felvevő program jó lesz hozzá. Nekem az ADOBE Audition a kedvenc programom, bár ezzel a kártyával istennek sem akar stereoban úgy rögzíteni, ahogy én szeretném. Monoban (a mikrofonok pedig azok), továbbra is tökéletes. A sony féle programmal viszont jó lesz a stereo felvétel is, csak az elég gyakran fagyogat. :S Ha már elindult a felvétel, akkor nincsen gond, viszont a beállításig megállás nélkül problémás a dolog. Nem értem, miért nem lehet normálissan megírni ezt az ASIO kezelést.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Normálissra sosem fogják megírni, ebben egészen biztos vagyok.

Link to comment
Share on other sites

Pink0326

Üdv Destroy-man! Erről a mikrofon előfokról írnál néhány utalást? Ha már újra van módom Tőled tanulni EMU témában, lenne még két kérdésem. Miként tudok zenét hallgatni ASIO-ban, mondjuk egy sima zenei cd-t? Másik, mi okozza azt a váratlanul bekövetkező zúgást, amely alatt még felismerhető a zeneszám, de persze élvezhetetlenné válik, ugyanakkor, ha újra indítom a gépem, akkor ismét megy minden rendesen. Azóta tapasztalom mindezt, mióta egy geforce 9600-ra váltottam az integrált kari helyett, és a munkáim egyszerűsítésére, még egy monitort csatoltam a konfigurációhoz. A hangkari viszont nagyon közel került a videokártya hűtőjéhez. Lehet ezeknek köze a fent említett problémához?

Link to comment
Share on other sites

[OP]Destroy-man

ASIO lejátszáshoz bármely olyan lejátszó program megfelel, amelyik támogatja az ASIO-t. Ilyen pl. a foobar200, és a winamp is. Én az elöbbit használom. Alapbol egyik sem támogatja, viszont mindkettőhöz létezik plugin, a hivatalos oldalaikon elérhetőek.

Az EMU1212-n csak vonal bemenet található. A vonal bemenet pedig teljessen más jelszinttel dolgozik, mint a mikrofon. Ezért azt elő kell erősíteni, hogy jól szóljon. Ehez a kártyához létezik külső dokkoló egység is, amin van ugyan mikrofon bemenet, viszont ezért az egy dologért fölesleges pénzkidobás megvenni, ugyanis töredékért kapsz egy normális mikrofon előfokot. Viszont ha az árbol indulunk ki, akkor meg ennyiért kapsz egy kicsi DJ keverőt is, amit a funkcionalításainak köszönhetően inkább érdemesebb megvenni, mint egy mikrofon előfokot, mikrofon pedig arra má köthető, sőt nem egy, hanem minimum 2. Ez attol függ, hogy milyen keverőről beszélünk. :)

Egyébként az előfokot szokás még előerősítőnek is nevezni.

A hangkártyák sohasem szerették, ha közvetlen közel más eszköz is tanyázik, főleg nem egy VGA. Szóval okozhatja ez is a problémát, de hibaforrás lehet még a gép tápegysége is. Milyen márkájú, esetleg tipusu?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...