riesenhai 0 Share Posted March 10, 2010 Sziasztok! Röviden leírom,hogy mi a bánatom.Win XP op. rendszer.A 'C' partíció 20 GB, de kevés.Ezért szeretném megnövelni.Hogyan tudok hozzáadni a 'D' Particióból?Próbáltam az Easus Particion master nevű ingyenes programmal de az csak a 'D' nevű méretét változtatja A 'C'-t nem.Köszi a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted March 10, 2010 Van egy komplett lemezkezelés csoport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sebi 13 Share Posted March 10, 2010 Elõször csökkentsd a "D" méretét és utána már tudod növelni a "C" méretét. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riesenhai 0 Author Share Posted March 11, 2010 Köszi szépen.Próbálkozom tovább.Még mindíg csak a "D" méretét lehet változtatni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted March 11, 2010 Ugye nem XP alól próbálod? Értelemszerűen futás közben nem fogod tudni a rendszermeghajtót buzerálni. Kirántanád a talajt a rendszer alól. Be kell bootolni egy partíciózó programmal, vagy egy Linux LiveCD-vel (én utóbbival szoktam), és azzal átméretezni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riesenhai 0 Author Share Posted March 11, 2010 KGigi! Most lebuktam.ValóbanFutás közben próbáltam az Easus Particion master nevű programmal mert a leírás szerint úgy kell.Tehát kell egy Linux LiveCD.Valahol biztos találok egyet.Csak nem értem miért kell ezt ennyire bonyolítani,hogy a hétköznapi felhasználó belerokkanjon egy ilyen egyszerűnek tűnő feladatba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted March 11, 2010 A jobb, és nyilván fizetõs partíciókezelõk megcsinálják mûködõ op. rendszer alól is. Legfelejebb újraindítást kérnek. De mintha a rendszer partícióméret növelését csináltam volna már újraindítás nélkül is. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted March 11, 2010 A Pargon Partition Manager 2010 Free Edition képes mûködõ rendszer partícióját is átméretezni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted March 11, 2010 @SkyBird Attól függ minden, hogy a partíción belül hol helyezkedik el a partíciós tábla. Ahhoz ugyanis futás közben nem tud hozzáférni. Csökkenteni csak akkor lehet, ha nem a legvégén, amire igen jó esély van. Ettől még növelni lehetne, de ez a funkció tudtommal csak Vistától felfelé támogatott. @Csaba_# Biztos régi módi vagyok, de én ezekben nem bízom. Inkább +10 perc, mint hogy valami apró hiba miatt búcsút mondjak a rendszeremnek. @riesenhai Egy partíció átméretezése egyáltalán nem hétköznapi feladat. Nálam pl. ugyanazok a partíciók vannak, mióta megvan a gépem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted March 13, 2010 Olyannyira nem hétköznapi, hogy komplett adatmentés nélkül én nem is csinálok ilyet. Lemezkezelésben le van írva minden, ha nincs, teszteld elõször a mûveletet VirtualBox-ban! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts