riesenhai Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Sziasztok! Röviden leírom,hogy mi a bánatom.Win XP op. rendszer.A 'C' partíció 20 GB, de kevés.Ezért szeretném megnövelni.Hogyan tudok hozzáadni a 'D' Particióból?Próbáltam az Easus Particion master nevű ingyenes programmal de az csak a 'D' nevű méretét változtatja A 'C'-t nem.Köszi a segítséget!
Sebi Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 Elõször csökkentsd a "D" méretét és utána már tudod növelni a "C" méretét.
riesenhai Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 Köszi szépen.Próbálkozom tovább.Még mindíg csak a "D" méretét lehet változtatni.
KGigi Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 Ugye nem XP alól próbálod? Értelemszerűen futás közben nem fogod tudni a rendszermeghajtót buzerálni. Kirántanád a talajt a rendszer alól. Be kell bootolni egy partíciózó programmal, vagy egy Linux LiveCD-vel (én utóbbival szoktam), és azzal átméretezni.
riesenhai Posted March 11, 2010 Author Posted March 11, 2010 KGigi! Most lebuktam.ValóbanFutás közben próbáltam az Easus Particion master nevű programmal mert a leírás szerint úgy kell.Tehát kell egy Linux LiveCD.Valahol biztos találok egyet.Csak nem értem miért kell ezt ennyire bonyolítani,hogy a hétköznapi felhasználó belerokkanjon egy ilyen egyszerűnek tűnő feladatba?
SkyBird Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 A jobb, és nyilván fizetõs partíciókezelõk megcsinálják mûködõ op. rendszer alól is. Legfelejebb újraindítást kérnek. De mintha a rendszer partícióméret növelését csináltam volna már újraindítás nélkül is.
Csaba_# Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 A Pargon Partition Manager 2010 Free Edition képes mûködõ rendszer partícióját is átméretezni.
KGigi Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 @SkyBird Attól függ minden, hogy a partíción belül hol helyezkedik el a partíciós tábla. Ahhoz ugyanis futás közben nem tud hozzáférni. Csökkenteni csak akkor lehet, ha nem a legvégén, amire igen jó esély van. Ettől még növelni lehetne, de ez a funkció tudtommal csak Vistától felfelé támogatott. @Csaba_# Biztos régi módi vagyok, de én ezekben nem bízom. Inkább +10 perc, mint hogy valami apró hiba miatt búcsút mondjak a rendszeremnek. @riesenhai Egy partíció átméretezése egyáltalán nem hétköznapi feladat. Nálam pl. ugyanazok a partíciók vannak, mióta megvan a gépem.
Pjotr Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Olyannyira nem hétköznapi, hogy komplett adatmentés nélkül én nem is csinálok ilyet. Lemezkezelésben le van írva minden, ha nincs, teszteld elõször a mûveletet VirtualBox-ban!
Recommended Posts