Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Partició megváltoztatása.

Recommended Posts

Posted

Sziasztok!

Röviden leírom,hogy mi a bánatom.Win XP op. rendszer.A 'C' partíció 20 GB, de kevés.Ezért szeretném megnövelni.Hogyan tudok hozzáadni a 'D' Particióból?Próbáltam az Easus Particion master nevű ingyenes programmal de az csak a 'D' nevű méretét változtatja A 'C'-t nem.Köszi a segítséget!

Posted

Van egy komplett lemezkezelés csoport. :S

Posted

Elõször csökkentsd a "D" méretét és utána már tudod növelni a "C" méretét.

Posted

Köszi szépen.Próbálkozom tovább.Még mindíg csak a "D" méretét lehet változtatni.

Posted

Ugye nem XP alól próbálod? Értelemszerűen futás közben nem fogod tudni a rendszermeghajtót buzerálni. Kirántanád a talajt a rendszer alól. Be kell bootolni egy partíciózó programmal, vagy egy Linux LiveCD-vel (én utóbbival szoktam), és azzal átméretezni.

Posted

KGigi!

Most lebuktam.ValóbanFutás közben próbáltam az Easus Particion master nevű programmal mert a leírás szerint úgy kell.Tehát kell egy Linux LiveCD.Valahol biztos találok egyet.Csak nem értem miért kell ezt ennyire bonyolítani,hogy a hétköznapi felhasználó belerokkanjon egy ilyen egyszerűnek tűnő feladatba?

Posted

A jobb, és nyilván fizetõs partíciókezelõk megcsinálják mûködõ op. rendszer alól is. Legfelejebb újraindítást kérnek.

De mintha a rendszer partícióméret növelését csináltam volna már újraindítás nélkül is. :hmm:

Posted

@SkyBird

Attól függ minden, hogy a partíción belül hol helyezkedik el a partíciós tábla. Ahhoz ugyanis futás közben nem tud hozzáférni. Csökkenteni csak akkor lehet, ha nem a legvégén, amire igen jó esély van. Ettől még növelni lehetne, de ez a funkció tudtommal csak Vistától felfelé támogatott.

@Csaba_#

Biztos régi módi vagyok, de én ezekben nem bízom. Inkább +10 perc, mint hogy valami apró hiba miatt búcsút mondjak a rendszeremnek.

@riesenhai

Egy partíció átméretezése egyáltalán nem hétköznapi feladat. Nálam pl. ugyanazok a partíciók vannak, mióta megvan a gépem.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...