Szerdahelyi Gergely Posted February 15, 2010 Posted February 15, 2010 Üdv Nem az én stílusom a "gányolás", de évi 1 alkalomra nem vennék külsõ optikai meghajtót. Az alapprobléma az, hogy van egy netbook, amire fel kéne telepíteni egy Win7-et. (Tudom, hogy vannak pendrive-os csodák, de nem szeretnék szoftvert barkácsolni...) Arra gondoltam, hogy van itthon ATA külsõ merevlemez ház + ATA DVD olvasó. Összemûthetem ezt a 2 eszközt arra az idõre, amíg feltelepül a Win7 a netbookra? (Talán másnak is hasznos lesz a válasz)
Temporary Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 A külsõ házak lényegében csak egy (pl. ATA-USB) átalakítók, pofás csomagolásban. Tehát
SkyBird Posted February 16, 2010 Posted February 16, 2010 Én inkább USB merevlemezről, vagy esetleg pendrive-ról telepíteném azt a Win7-et. Kicsit még gyorsabb is így. Igaz ezzel is kell kicsit dolgozni. Rá kell másolni a telepítőt és bootolhatóvá tenni. Aktív partíció + bootrec /nt60 x: parancs, ahol az x: az adott partíció meghajtóbetűjele.
Szerdahelyi Gergely Posted February 16, 2010 Author Posted February 16, 2010 Köszönöm, mûködik. Maradok inkább ennél a megoldásnál, a sebesség nem lényeges..
Recommended Posts