Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Milyen böngészõt használsz?

KGigi

Recommended Posts

KGigi

Elindítom 2010-re. Nyitom a sort egy Operával.

Ha valaki nem találja a sajátját, szóljon, és betesszük.

Giraffe1

IE 6, 7 vagy 8? Firefox 2, 3, 3.5 vagy 3.6? Chrome 2, 3 vagy 4? Opera 9 vagy 10? Safari 3 vagy 4? :upsz:

És mi van azokkal, akik több böngészõt is használnak? :hááát:

Pjotr

IE6? Na ne. :D

Böngészőből mindig a legújabbat ajánlott használni, így felesleges a további bontás. Az egyszerre több kérdésen lehet segíteni, de szerintem mindenkinek van egy, amelyet előnyben részesít.

mrszitya

Nálam még mindig marad a jó öreg Firefox...

Egyedül a Chrome (ChromePlus) van versenyben vele.

Fujitsu

Természetesen Firefox. Számomra nincs alternatívája.

Garono

RT @Fujitsu Természetesen Firefox. Számomra nincs alternatívája.

KGigi

Egyetértek Pjotr-ral. Szerintem egyedül az IE-nél kérdés, hogy melyik változat, a többiből a legtöbben úgyis a legújabbat használják.

Én is többet használok, webfejlesztés és egy böngészős játék miatt, de alapvetően az Operát használom.

Jay

+1 Firefox.

Giraffe1
Ezt mond azoknak, akik a mai napig azt használják. Az elmúlt három hónap statisztikája szerint Magyarországon az IE 6 népszerûbb, mint az Opera, a Chrome vagy a Safari. :hááát:

A fórumon pedig akad 1-2 webfejlesztõ, akiknél kötelezõ, hogy 4-5 böngészõn kipróbálni az oldalakat.

Pjotr

A Google is most jelentette be, hogy lefoschsa az IE6-ot (meg az Opera-t is nagyjából). Aki nincs kényszerítve az IE6-ra, az megérdemli, aki rá van, az pedig használja virtualizálva (akár egyszerûen, akár Windows XP-móddal, akár bonyolultan MED-V-vel).

És még egyszer: nekem is fent van az IE és a Chrome is, de a FF az alapértelmezett. Sõt, az Opera is megvan az egyik virtuális gépen. Na, neked melyik az alapértelmezett? :P

geri005

Nekem fenn van az Opera, a Chrome, Firefox, IE természetesen(nem azért természetesen, mert olyan jó...:) ), de még a Safari is.

Egyébként Firefox és Chrome, épp ahogy jön.

Dave891

Egy Windows újratelepítéssel együtt átpártoltam Firefox-ról Chrome-ra. :)

geri005

Lassan én is afelé hajlok... csak meg kell szokni...

Giraffe1
Na, neked melyik az alapértelmezett? :P
Az alapértelmezett momentán a Firefox, de egyre többet nyújt a Chrome, így kezdek néha meginogni. :hááát:

Egyébként fent van az Internet Explorer Collection (6, 7, 8 ), Chrome 4, Opera 10 és a Safari 4 - így az általam írt oldalak (a lehetőségekhez képest) ezeken többé-kevésbé korrekten megjelennek.

Garono

Sajnos én még mindig ott tartok, hogy amíg nincs NoScript Chrome-ra, addig nem is lesz alapértelmezett böngészõ nálam.

zorzy
Ezt mond azoknak, akik a mai napig azt használják. Az elmúlt három hónap statisztikája szerint Magyarországon az IE 6 népszerûbb, mint az Opera, a Chrome vagy a Safari. :hááát:

A fórumon pedig akad 1-2 webfejlesztõ, akiknél kötelezõ, hogy 4-5 böngészõn kipróbálni az oldalakat.

Az ie 6 azért a legnépszerûbb böngészõ, mert ma már rengeteg olyan embernek van gépe aki még egy víruskeresést sem tud lefuttatni, nem hogy tudja mi az a frissítés. Megvette a gépet hogy tudjon emailezni és megmutatták, hogy az e betûre kell rákattintatni. Személyszerin én firefox, néha ie8.

Giraffe1

Az IE6-ot a lusta rendszergazdák és a "nem teljesen legális" Windows XP-k tartják életben már hosszú ideje.

Elõbbiek egy jelentõs része ugyanis az "amíg mûködik, addig nem nyúlunk hozzá" elvet vallja, és amíg a céges tûzfal és oldalszûrõ sok terhet levesz az IE 6 válláról, addig a biztonsági rések egy része nem is zavaró. És amíg az oldalak többségét régebben IE6-ra optimalizálták, addig ma IE6-hoz "patch-elik".

Akinek pedig gagyi töréssel van fent a Windows XP és/vagy nagyon fél attól, hogy a Microsoft távolról "lekapcsolja" a kalóz Windowsokat, annál nincsen semmilyen frissítés beállítva, így marad a jó öreg IE6.

sonykor

Utóbbi hetekben annyit kínlódtam a Firefox 3.5.7-el, hogy visszatértem az IE8-hoz. Firefox-nál akadoztak az internetes videók, lassan töltõdtek be oldalak, stb. Néhány nap után hozzászoktam az IE8-hoz és szépen mûködik.

Levelezõnek a Microsoft Live-t használom és nagyon meg vagyok elégedve vele. Nálam teljes uralmat vett át a Microsoft.

Lalolib

Nálam nincs abszolút gyõztes. Operát használtam eddig alapból, de volt olyan munkafolyamat amit Firefox alól jobban ment. Majd jött a Chrome 4 és nagyon tetszik, fõleg, hogy már sok kiegészítõje is megjelent.

Iszonyatos tempót diktálnak. Ha lenne benne magyar helyesírás ellenõrzés, már "alapböngészõm" lenne, így most még marad az Opera. Úgy érzem, nem sokáig.

skybot

Mióta megjelent, azóta nincs a Chrome-ban magyar helyesírás ellenőrző. Épp ideje lenne. :mérges:

Lalolib

Tulajdonképpen mi kell hozzá? Ha tudnak a levelezõjükbe rakni, akkor a böngészõbe miért nem?

KGigi

Alapvetõen ugyanaz kell hozzá. Valószínûleg csak annyi van a dolog hátterében, hogy egyelõre nem ez a fõ fejlesztési irány.

• 3 weeks later...
aadaam

FIREFOX Forever!

Nagyon jók a kiterjesztések!

Én a Google helyében megvenném a Firefoxot :) Úgyis eddig is már elég jól koopoerltak :)

Nagyon jó böngészõ.

De sajnos a IE8-at még néha kell mellette használni pár olyan oldal miatt ami csak azon akar megjelenni.

Remélem nemsokára a Chromot is továbbfejlesztik és jobban integrálják bele a Google szolgáltatásait.

Pjotr
FIREFOX Forever!

Nagyon jók a kiterjesztések!

Igen, ez is igaz. Ami a legjobb ebben a kijelentésben az az, hogy nem a böngészõ a jó. Én is így gondolom, már 2-3 alkalommal összeomlott a 3.6, 1 (egy) db lapnál (ez a fórum) 200 MB memóriát használt. Igen, vannak kiegészítõim, de nem annyi, hogy ezt indokolná. Ha a Google megvenné a Firefox-ot, akkor az a Google bukása #2 lenne (zümm-zümm).

aadaam

Én még 3.5-öt használok. A 3.6-al még kicsit várok. Mondjuk mire megjelenik a 3.6.2 :)

Nekem nagyon ritkán omlik össze - sõt ... jóformán sose.

Nekem inkább az IE8 ír ki mindig ilyen összeomlási híreket, pedig csaoda ha heti 2x használom.

Azt meg nem tudom hogy nálam a Foxi mennyi memóriát fogyaszt.

Az egyetelen ami zavar kicsit a FOXIban mintha kicsit olyan nehézkesen indulna...

HALI

250.000 K memo - feladatkezelõ alapján