sonykor Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Ha laptopban HDD-t cserélek (7200 rpm-esre, hogy gyorsabb legyen) akkor erre az új HDD-s laptopra újra fel lehet telepíteni a Vistát?
Denibaby Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 A Microsoft ajánlása nem jó.(csak, hogy tovább vitatkozzunk). Az Fix IT-t soha többé nem használom. Megoldás: A frissítések előzményből eltávolítottam a(z) SP2-t, és letöltve újra telepítettem. Ennyi az egész. Hurrá!
jagdtigger Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Üdv minden vistasnak. Nem hittem volna hogy pont ide kell irogatnom majd de fennakadtam egy gondon és nem nagyon tudom a megoldást. Szóval a vista-s laptop kábelen kapja a netet és ezt kéne úgy megosztani hogy a laptop WIFI-jén keresztül el tudjam érni, a hálózati híd megoldás nem nagyon akart működni más megoldásról meg sajnos nem tudok, van valakinek valami ötlete?
jagdtigger Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Virtual Router? Nem tudom, létrehoztem a hidat, megjelenik a híd a hálózati kapcsolatoknál de a laptopon nincs net, WIFI-n meg nem látom a laptopot .
Denibaby Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 3 éjjel 3 nap kínlódok, olvasok, kínlódok,olvasok..., hogy eltûnjön a Startmenû>Hálózatból az "internet gateway devices". Az ipconfig /all a DOS-ban mutatja a router címet és alhálózati maszk címet. Egyet tettem: eltávolítottam a TP-Linket Revo Uninstallert használva. A rendszerleírók között még nem próbálkoztam,. Lehet, olvastam is a megoldást...csak nem kattantam rá. (készülékem nem volt, nem is lesz...partizán-akció volt. Csakhogy a harcos annyit tud, amennyit leírtak neki).
KGigi Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Virtual Router? Ez egy program neve. Papíron Win7-es, XP-n biztosan nem megy, a Vistát passzolom.
Denibaby Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Újra telepítés: Home premium! SP2 is megvan. Már azt gondoltam, hogy kész, de jött -sokadjára- a silverlight és a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5 SP1, a Windows Vista SP2 és a Windows Server 2008 SP2 frissítése x86-alapú rendszerekhez (KB982536). A W.Live Essentiál 2011-bõl csak a messenger kell, de sikertelen. (Ez is másodjára jön.) Windows Platform Update-t megismételve a "Win 7 bizonyos szolgáltatásai"-t akarta telepíteni. Hiba telepítendõ modulonként ugyanaz: Termék Windows-modulok telepítõje Probléma WindowsWcpOtherFailure3 Dátum 2011.05.17. 6:41 Állapot Nincs bejelentve Probléma-aláírás Problémaesemény neve: WindowsWcpOtherFailure3 OsVersion: 6.0.6002 File: base\wcp\sil\merged\ntu\ntsystem.cpp Function: Windows::Rtl::SystemImplementation::DirectFileSystemProvider::SysCreateFile Line: 1849 Status: c0000102 StackHash: 0x1039038c Operációs rendszer verziója: 6.0.6002.2.2.0.768.3 Területibeállítás-azonosító: 1038 A probléma leírását segítõ fájlok pending.xml poqexec.log Cbs.log Cbs.persist.log SCM.EVM FilterList.log memory.hdmp minidump.mdmp A "Windows-összetevõk telepítõje" kifejezésre eddig nem találtam (nekem) érthetõ megoldást. A Microsoft javasol néhány regiszter-bejegyzés törlést, de még nem csináltam meg. Ezzel sem tudom mit kezdjek: 1 gép, és vezeték nélküli a szolgáltatóm. Igaz-e, hogy az ipv6 lekapcsolása jót tesz a hálózati kapcsolatban? (ez már így két kérdés). Elõre elnézést kérek, mert megvakulok már a böngészésben.
jagdtigger Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Egy olyan kérdésem lenne hogy ha felteszem egy msdn-es telepítõvel a vistát egy laptopra akkor tudom majd aktiválni a laptop alján lévõ kulcsal? (gyári telepítõ tele van pakolva mindenféle szeméttel... )
payskin Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Igen. Feltéve, ha ugyanazt a változatot teszed fel, amihez a matricán a termékkulcs van.
jagdtigger Posted April 23, 2012 Posted April 23, 2012 Remek, akkor már teszem is el a fiók legmélyére azt a lemezt amit a toshiba telepítõlemeznek merészel nevezni...
jagdtigger Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Még az elõzõhöz kapcsolódóan akadt egy kérdés, MSDN-en miért nincs fenn Home Premium. (Azért csak most jött elõ a dolog mert nemsokkal az elõzõ kérdésem után új gépet kapott húgom így a régi el lett rakva. Most viszont kéne a gyári lemezt meg inkább hanyagolnám...)
Denibaby Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Az ALBACOMP-tól kértem Home Prémiumot. 4500Ft-ért küldtek egy 'biztonsági másolatot'. Tiszta volt, jó is lett a gép oldalán levõ azonosítóval.
jagdtigger Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Toshiba nem tudom csinál-e ilyet de lehetséges nem érne időben ide. Én megyek külföldre és viszem a notimat is magammal. Ezért kéne rendbe szedni húgom régi laptopját hogy tudjanak beszélgetni mert ő meg kint van külföldön. Amúgy közben rájöttem miért nincs HP kiadás MSDN-en, egy DVD-n van több kiadás is...
[OP]Destroy-man Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 Nem kell, hogy HP kiadás legyen. Elég a sima Home Premium, vagy a Professional (attól függ, hogy melyiket adták gyárilag). A kulcs jó lesz hozzá.
jagdtigger Posted October 15, 2012 Posted October 15, 2012 HP= Home Premium, le kéne szoknom a rövidítésekről...
pitxu Posted March 16, 2013 Posted March 16, 2013 hali! olyan gondom van hogy van egy Androidos telóm és ezzel szeretném megosztani a netet de mivel minimum vista kell neki de nekem az alaplap csak xp-t támogat ugyhogy kérdezném hogy mit csináljak?
payskin Posted April 11, 2017 Posted April 11, 2017 RIP. Ma. Microsoft terminates support for Windows Vista today
Recommended Posts