Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Ez most nagyon lámán fog hangzani, de azért leírom.

10 éven keresztül T-mobilos voltam, volt 7 különböző típusú mobiltelefonom. Könnyedén kezeltem őket.

Most lettem Vodás és a párom is (a párom is kb. 5 éven keresztül T-mobilos volt 3 különböző telefonnal ), két különböző telefont kaptunk az előfizetéses szolgáltatáshoz.

Probléma: Ha SMS-t kapunk, mindkettőnknek addig csörög az SMS hang, amíg el nem olvassuk az SMS-t.

Nem találhotó ehhez kapcsolatos beállítás a telefonok hangbeállításánál, sem az SMS beállításoknál.

Lehetséges, hogy szolgáltatásfüggő ez a dolog? Mármint, hogy ez attól van, mert Vodafone?

A tanulmányaim és a szakképesítésem 1000%-ig azt diktálják, hogy NEM, mert a telefon csak egy eszköz, nem a távközlési szolgáltatástól függ a belső, szoftveres működése. Illetve az SS7 signalling technológia nem hinném, hogy olyan jeleket küldene a telefonnak, hogy "vazze csörögj, amíg le nem merülsz" :D

(az SMS forgalom legtöbb esetben az SS7 protokoll segítségével megy a signalling csatornákon, nem ugyanott megy, mint a hangforgalom)

De gondoltam azért megkérdezem, mert a mai világból sok mindent kinézek. :D

• 3 months later...
Posted

Én megkérdeznék egy vodafone szaküzletet, vagy szervízt a helyedben. Bár ilyet én nem tapasztaltam egyetlen mobilkészüléknél sem, pedig van vodafonos kártyám is. Sõt, a telefonomon beállítható ez a funkció, de kikapcsolt állapotban csak egyszer jelez.

Posted

Én sem hallottam még ilyenrõl. Nem lehet szolgáltatófüggõ.