Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vipre Antivirus + AntiSpyware


payskin

Recommended Posts

payskin

A CounterSpy készítőitől.

 

Ha valaki próbálkozna vele, itt tudja elmesélni a tapasztalatait.

 

Nekem egy picit fapados érzés... A honosítás is hagy maga után kívánnivalókat (hosszú ő helyett o 2009-ben übergáz kategória). Nagybácsik számára azonban ideálisnak tűnik, főleg, mert letölti a frissítéseit... :P

Link to comment
Share on other sites

Ötvös Tomi

Memóriából valóban nem fogyaszt sokat, de több program indítását lassítja. Pl. Total Commander.

Ha Comodo tûzfal van fent, ellenõrzéskor a Comodo könyvtáron egyszerûen nem tud továbblépni, megáll az egész, hiába teszem a kivételek közé. Nem tudom, hogy azóta javították-e a problémát.

A napi 3-4 frissítés kamu. Természetesen, ha valaki naponta egyszer kapcsolja be a gépét, akkor nyilván egyszer frissül, de az adatbázisok dátumozása és számozása elárulta a napi frissítések számát.

Egyszóval nekem nem jött be.

Nincs hosszabbításnál kedvezmény, mint a CounterSpy-nál, vagy más biztonsági termékeknél. Ezt szintén hátránynak tartom.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
LeBlades

Sziasztok!

Balázs után szabadon: ... nekem is fapados érzésem van/volt abban a 2x24 órában, amíg használtam. De nem csak ez hanem valahogy állandóan valami féle hiányérzetem is volt. Kipróbálására meg azért vetemedtem, mert egyrészt új (de nem ez volt a fő szempont) hanem mert KIS-em drága az összes bugjával már annyira kiidegelt, hogy egy kis nyugalomra, pihenésre vágytam. Ebben a két napban a VIPRE az XP tűzfala mellett tevékenykedett. Gyorsan betöltődik és nem érezni, hogy fogná a rendszert. Ráadásul laptopon próbáltam. Összehasonlítva NOD32-vel, mert most amíg ki nem pihenem a KIS-t addig az van fent védelemnek, semmivel sem gyorsabb vagy akár lassabb nála (hosszú hónapok KIS használata után érzetre a KIS-nél sem). Gépet ugyan úgy nem fogja, észrevétlenül el van a háttérben. Amit viszont még mindig komoly hibának tartok (legújabb büszke VB 100 díja ellenére) az az, hogy egy átlagos felhasználó, ha rábízza magát és miért is ne tenné, akkor komoly fertőzéseket is benyalhat neki ez a program. Röviden, hogy mire is értem ezt: - egy másik magazin támogatta fórumon napkban tesztelgették egy fertőzött fájllal, ami nagyjából 1100 nagyságrendű kártevőt (valódi vírust, spy-t,... ) tartalmazott. Mivel ebben a VIPRE-ben állítólag benne van a CounterSpy adatbázisa is, ha rosszul tudom akkor elnézést, így várhatóan magas felismerési arányt kellett volna elérnie - legalább is az előzetes elvárások szerint - ezen a fájl vizsgálaton. A pontossághoz hozzá tartozik, hogy ezt a fájlt úgy 2.5-3 héttel ezelőtt már levizsgálták több AV-al: AVIRA, AVAST! 5, CIS, NOD32, NIS2010, KIS2010, de nem sorolom tovább. Ezek és akkor, a három héttel ezelőtti szignatura adatbázisukkal és ezt fontos kihangsúlyoznom! (nem is írom le külön külön mindegyik eredményét) 10%-on belüli volt az a szám amit nem ismertek fel. Tehát úgy nagyjából ezer körülit ismertek fel AV-ként. VIPRE pedig a néhány nappal ezelőtti és a legfissebb adatbázisával (bő két hét előnye lett a többiekkel szemben, de láthatóan hiába) valahol a 600 körüli találatával "büszkélkedhet".

Bocsi ha kicsit elkanyarodtam a témától és hosszúra sikeredett a mondandóm, de az is fontos tényező kell, hogy legyen szerintem egy védelmi program lehetséges kiválasztásánál, hogy milyen a felismerési képessége ha már úgy döntünk, hogy azt a gépünkre szeretnénk telepíteni. Nem csak kis erőforrás igény a fontos.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ha úgy gondolod, hogy ez teljesen komolyan vehetõ , tedd be a linkjét nyugodtan.

Link to comment
Share on other sites

LeBlades

Na jól van de jobb a békesség, sosem lehet tudni. Kettőt teszek csak be és csak a képeket a vizsgálati eredményről.

AVIRA-t és VIPRE-t. AVIRA-t a két héttel ezelőtti adatbázissal és mert a többi is nagyon hasonlókat hozott így ez is elég összehasonlításnak, VIPRE pedig három a nappal ez előtti adatbázissal. Eredmények azt hiszem magukért beszélnek. Emlékeim szerint KIS2010 1063 találat, NOD32 1020 körüli de CIS is ezer felett volt.

 

AVIRA

VIPRE

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Lehet, hogy egy aprócska félreértés történt... Idézem a képen látottakat:

 

679 azonosított károkozó, amely 1023 ELEMBŐL áll.

Link to comment
Share on other sites

LeBlades

Pontosítás képpen akkor mert ez kimaradt. Abban a vizsgálatra feltöltött, jelszóval védett tömörített fájlban ( a pontos számra nem emlékszem már) ezeregyszáz valahány egymástól teljesen független, különböző és egyikkel sem azonos károkozó volt. Mind más és más. Na most ebből a többiek - VIPRE adatbázis frissességéhez mérve - a két hete elavult adatbázisukkal mind szépen 1000 felett teljesítettek. Továbbiakban no komment ehhez mert már csak körbe körbe járnánk.

Szumma szummárum, több tízmillás adatbázis ide vagy oda, VIPRE-nek sokat kell még fejlődnie ezen a téren ahhoz, hogy egy Kaspersky-t, Avira-t vagy akár csak a NOD-ot is megközelítse. Ahhoz, hogy utol is érje ahhoz még többet. Ettől még használható, természetesen, de csak olyan netezzen vele aki a startlapon kívül és a napi híreken kívül mást nem nyit meg. Én abban a két napban amikor tesztelgettem, ellátogattam olyan oldalakra, próbára téve a VIPRE hatékonysásgát, ahol bizony előtte a NOD vagy a NIS vagy Kaspersky azonnal pirossal figyelmeztet és blokkolja az oldalt. VIPRE mintha nem is lenne a gépen olyan csendben volt végig. Virtuális XP-n próbálva oly szépen benyalt több helyről is expolitokat, hogy ihaj. Ezekre az oldalakra elmenve most újra megint, ellenőrzés képpen, amikor már leszedtem a VIPRE-t és feltettem a NOD-ot, a NOD azonnal riasztott és blokkolta az oldalt/oldalakt. De a KIS is! Tehát akkor...?

Nos ezen is van még mit bőven javítaniuk.

Link to comment
Share on other sites

Ötvös Tomi

Bizony, hogy van mit javítaniuk. A Checkvir magyar tesztlabor számomra mindig érdekes teszteket készített,most az alábbi odalon elérhetõk:

 

http://www.allitolag.hu/cikkek/20090603_stresszteszt

 

Szerepel a Vipre is benne, csúnyán leszerepelt.

 

 

"A leggyorsabb futást a Sunbelt VIPRE Antivirus + Antispyware produkálta. Tíz perces futását követõen néhány ezer vizsgálatot követõen a védelem egy hibaüzenettel leállt. A hibaüzenet OK gombjára kattintva aztán a védelem nem mûködött tovább, a tesztállományokat zavartalanul másolhattuk. A Sunbelt VIPRE Antivirus + Antispyware esetében a tesztet még kétszer elvégeztük, - mind a magyar, mind az angol verzióval - azonos eredménnyel. (A feltárt problémát a Sunbelt Software felé 2009. május 26-án továbbítottuk, azóta válasz nem érkezett.)"

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Snake1975

Akkora butaságokat írtok, hogy ehhez muszáj hozzászólni. Kérdeztem a Sunbeltet az allitolag.hu tesztjéről, elmondásuk szerint hosszasan vitatkoztak a "laborral", de azok semmilyen szakmai párbeszédre nem hajlandóak, pedig a cikkben leírtakkal ellentétben válaszoltak nekik és hetekig leveleztek is az ügyben(!!)

 

Ami a stabilitást illeti, a Virus Bulletin tesztjét a Vipre hibátlanul teljesítette, ellentétben több más termékkel, amelyek rendszeresen lefagynak, még az allitolag.hu tesztelésével egyidőben is:

 

"At one point during the most intensive scan of the infected sets the product became a little overwhelmed, consuming rather more than its share of memory and requiring a reboot to return the system to a functioning state." (Virus Bulletin a NOD32ről, 2009. december)

 

"There were also a few occasions when the product seemed overwhelmed by the high stress it was put under, with the interface freezing up for long periods and on one occasion a reboot being needed to get things moving along." (Virus Bulletin a NOD32ről, 2009. június, az allitolag.hu teszttel egyidőben)

 

Ellenben:

 

"Stability proved solid though, and speeds were pretty decent too, with an impressive improvement on access once files had become known to the product." (Virus Bulletin a VIPRE-ről, 2009. december)

 

Visszataszító ez az állandó vakítás a Nod32ről, közben a Virus Bulletinre hivatkoznak, de nem derül ki az igazság. Szvsz a VIPRE meg egyáltalán nem érdemli meg hogy a lejáratás célkeresztjébe kerüljön. Mindenki eldöntheti, hogy a "független" magyar honlapnak vagy a VB-nek hisz.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...