Drakenet 0 Share Posted October 4, 2009 Sziasztok, Júliusban vettem egy Acer Aspire 5735Z tipusú gépet Windows Vistaval. Használtam LCD tv-n minden gond nélkül HDMI kábellel. Most raktam fel a Windows 7-t, de a HDMI kábelt ha rádugom akkor nincs hang a tv-n. Mi lehet a gond? Drakenet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted October 4, 2009 Milyen típusú grafikus vezérlõ van a gépben? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 23, 2010 heló, nekem is problémám lenne hdmi-vel. Van egy acer aspire 5720G laptopom 8400gs vga-val, dvi-d-re raktam HDMI átalaktót, gép felismeri, hogy tv lett csatlakoztatva, elvileg tudok is rajta felbontást meg ilyesmiket álltgatni, de a TV-n nem jelenik meg semmi. Elvileg tv jól van beálltva mert pc-rõl már tudtam rá küldeni jelet. Tudna valaki segteni, mert már elég sok idõt töltöttem fórumok olvasgatásával, de nem találtam ilyen problémát. A segtséget elõre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted September 23, 2010 Nem a funkcióbillentyûkkel (Fn) kell váltani a megjelenítõk között? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 24, 2010 már próbáltam azzal a gombal is, és a felbontás beálltásánál is, de nem jön be valamiért kép. Külön monitort tudok csatlakoztatni vga kimenetnél, csak ennél a dvi-d--> hdmi átalaktónál nem jó valamiért. Egy ati kártyához való 18+1-es átalaktót próbálnék használni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 24, 2010 az esetleg nem lehetséges, hogy azért nem jó mert 18+1 tûs az átalakító és nem 24+1-es? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted September 24, 2010 Nem kell 24+1 tûs csatlakozó, a 18+1 megfelel. Eddig csak a hangról hallottam, hogy nem minden átalakítóval megy. ATI kártyánál valamiféle speciális 'aktív' átalakító kell ehhez. Még esetleg az is lehet, hogy pont ezért nem jó az nVidia kártyával. Igaz, hogy ennek ellentmond, ha a TV-t mégis érzékeli HDMI-n. Nem ártana kipróbálni egy másik átalakítóval is, ha van rá mód. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 25, 2010 szerinted ha a tv-t már érzékeli a gépem, akkor valahogy majd meg lehet oldani, hogy képet is adjon? Vagy ez még nem jelent semmit? Azért mert ha van rá esély, hogy legyen kép is akkor vennék egy átalakítót amin már a kábel is rajta van. Ha már veszek akkor jobban járnék a 24+1 tûssel, az ugye nem lehet probléma ha több tûje van?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 27, 2010 én most gondoltam arra, hogy azért nincs kép, mert tv nem támogatja a hdcp-t?! Panasonic (TH50pv8p) most próbáltam s-video(4tûs) rca(csak video) átalakítóval, ezzel is felismeri a gép mint kisebb kocka tv , de még mindig nem sikerült képet szerezni Esetleg ezzel az új infóval már valaki tud valamit kezdeni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 27, 2010 na s-video rca kábellel mégis csak sikerült, csak a tv-t át kellett állítani. hdmi továbra sem megy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted September 28, 2010 vga csatlakozóban, ha jó láttam nincs benne a hdcp és azon ugyebár kimegy a hd kép is. Tehát vga->hdmi átalakítóval tudnék normális minõségben filmet nézni tv-n? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gabizun123 0 Share Posted October 13, 2010 aki ugyancsak az említett kábellel (vga-->hdmi) próbálkozna annak üzenem, hogy így se jó. Ugyan úgy felismeri a gép mint hdtv és nem ad neki jelet. Esetleg ha tudja valaki hogy hogy is kellene ezt megcsinálni (hátha én rontok el csak valamit) akkor várom a válaszát. Ha nincs válasz marad az s-video-->rca... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts