Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Saját videók levédése jelszóval


tüsike

Recommended Posts

tüsike

Szevasztok!

 

Arra szeretnék megoldást - kódot - találni, hogyan tudnám a saját készítésû weblapomon a privát videókat levédeni, hogy csak azok férjenek hozzá, akik jogosultak.

 

Weblapom

 

A válaszokat elõre is köszönöm.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Miben tudsz programozni? Javascript, PHP?

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Szia Balázs!

 

Igazából egyik sem az erősségem, úgy gondolom, hogy a html után ezek következnek.

 

Egy javascript kódot szívesen elfogadnék, abban talán jobban eligazodok.

A PCWORLD " Weboldalkészítő suli "- ban is ( nekem tetszik, és sokat tanultam belőle ) lehetne valami hasonló, mert szerintem sokakat érdekelne.

 

Köszi a hozzászólást.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Sessionre keress rá, PHP.

Link to comment
Share on other sites

payskin

??? Egyrészt Javascriptet kért, másrészt írta, hogy kezdő.

 

Write-only üzemmód? :-P

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Van JS-ben jogosultságkezelés? :pislog: Ezért írtam ezt.

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Hát, létrehoz egy formot, amin bekéri a jelszót, az elküldött adatokat feldolgozza a JS, ami annyiból áll, hogy összehasonlítja egy előre lementettel (ha egyezik, akkor enged). Idáig tart a JPÉ. :fogatlan:

 

De egyébként az okos megoldásra én is kíváncsi vagyok. :hmm:

Link to comment
Share on other sites

payskin

Jogosultságkezelés? Miért, egyébként mi köze van a SESSION-nek a jogosultságkezeléshez? :)

 

Annyi a történet, amennyit Pjotr elmondott. De hogy én most nem írok ilyet 0-ról, az tuti.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

De hova mented le, hogy ki mit tekinthet meg? Beleírod a JS fájlba? :hááát:

 

A session úgy jön a jogosultságkezeléshez, hogy így tudsz beléptetni felhasználókat, akik ettõl függõen tekinthetik meg az adott tartalmat. Nem értem, mit nem értesz.

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Szevasztok!

 

Köszönöm, és örülök, hogy hozzászóltatok, próbáltok segíteni. Én egy egyszerű "valamit" szeretnék, amivel a honlapomra feltöltött ill: amit szerettem volna feltölteni privát videóimat - publikus, és nem publikus, tehát családi - videókat valahogy úgy megoldani, hogy csak az férjen hozzá a lejátszáshoz, akinek megadok egy jelszót, vagy kódot. Nem akarok még egy weblapot készíteni és egyben szerettem volna megoldani, de ha nem megy akkor.

 

Az igaz, hogy nem tudok js-ben és php-ban programozni, de egy programba bele tudok nyúlni és átírni.

Tudom ez nem az amire Ti gondoltok, akik értetek hozzá, de a html- t is egyedül tanulom, ill a PCWORLD-ből.

 

Egyébként én is formon gondolkodtam, csak nem tudtam felépíteni, ill beágyazni a weblapba, azért gondoltam megkérdezlek benneteket, hátha van egy jó ötlet.

 

Köszönöm, hogy hozzászóltatok.

Üdv: tüsike

Link to comment
Share on other sites

KGigi
Ez egy jó leírás, ha tudsz angolul. A form mindenképpen kell, az action a php lesz. Ha végigolvastad az eddigi websulikat, akkor a kliens oldallal nem lesz problémád. A PHP szerveroldalon fut. A linken szereplő kód a te célodnak meg is felel, csak usernek és passwordnek valami értelmeset adj meg. A felső kódba tedd be a tartalmat, a neve legyen index.php, az alsónak pedig az legyen a neve, amit a formban megadsz actionnek.
Link to comment
Share on other sites

tüsike

KGigi!

 

Köszönöm, mindenképpen megpróbálom, és írok hogyan sikerült.

üdv: tüsike

Link to comment
Share on other sites

payskin

Nem értem, miért erõlteted ez a SESSION dolgot. A SESSION-nek valójában semmi köze nincs a jelszavas beléptetéshez. Illetve pont annyi, mintha azt mondanád, hogy Webáruházat akarsz, ahol kosárba rakhatod a kiválasztott terméket? Olvasd el a SESSION-kezelést!

 

Sem beléptetõt, sem webáruházat nem fogsz tudni készíteni ez alapján, mint ahogy szegény tüsike a világon semmit nem tud kezdeni az angol nyelvû SESSION-leírással. Még ha nem is vagy jó emberismerõ, azért abból, hogy egy form összerakása is gondot jelent számára, azért következhetne, hogy egy szerver és a PHP feltelepítése, a PHP megtanulása, alkalmazása... mirõl beszélünk egyáltalán? Életében egy programsort sem írt le (nem, a HTML nem az). A segítõ szándékot nagyon értékelem, de lássuk be, ez valójában nem segítség. Még úgy sem, hogy ott van a SESSION oldalon egy példa beléptetésre.

 

- Szeretnék építeni egy házat, téglát már pakoltam egyszer TÛZÉP-telepen.

- Menj el, és nézd meg az Országházat.

 

Kb. ez a kategória.

 

tüsike, te pedig ne keseredj el, hanem érezd át, hogy az, amit kérsz, nem egy "egyszerû valami". Szerintem egyelõre próbáld meg leküzdeni a jelszókérõ dolog HTML részét, tanulj meg ûrlapot készíteni, építs fel egyet rendesen, szabályosan. Ha ez megvan, írok hozzá neked Javascriptes beléptetõt.

 

(Igen, nyilván a JavaScriptben fogom tárolni. Vagy a HTML kódban. Ha valaki nagyon fel akarja törni, feltöri. Ezt lehet JS-ben.)

 

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Az ûrlapok pont most mennek a Websuliban, így remélhetõleg ez a rész hamarosan nem jelent problémát tüsikének. Erõteljesen fapados módszerként megoldható, hogy az ûrlap action-jében meg kell adni egy másik oldalt, ami begyûjti az URL paraméterként kapott információt, majd miután valamilyen módon megnézi, hogy jó-e a jelszó, és ha igen, akkor átirányítja a megfelelõ (lehetõleg nem könnyen kitalálható URL-û) oldalra, ha pedig nem, akkor visszaküldi a Start mezõre.

 

Ez a módszer a (fél)profikat nem fogja megállítani, de azért némi trükközéssel -- pl. a JS sem a jelszót, sem a szükséges URL-t nem sima szövegként, hanem elkódolva tárolja -- a nagyon amatõröket, vagyis a felhasználók 99%-át ki lehet zárni a nem kívánatos látogatók sorából.

Link to comment
Share on other sites

tüsike

@Balázs #13 hozzászólására reagálnék.

 

Tisztelt Spányik Balázs!

Nagyon meglepett a rólam készített véleményed, pedig Te sem ismerhetsz, nem tudhatod, mit tudok, csak azt, hogy mire kértem - de lehet, hogy nem kellett volna - segítséget.

Azért szeretnélek felvilágosítani:

mint ahogy szegény tüsike a világon semmit nem tud kezdeni az angol nyelvű SESSION-leírással

Első tévedésed: a leírást tudtam értelmezni, 90%-ban megértettem, gondoltam a hiányzó 10% -t majd segítséggel megoldom.

Még ha nem is vagy jó emberismerő, azért abból, hogy egy form összerakása is gondot jelent számára

Második tévedésed: nem jelent egy form összerakása nekem gondot, ha szántál volna arra időt, hogy a weblapomat megnézd, akkor rájöhettél volna, hogy mit akarok, azonkívül ott is van egy form, amit én csináltam.

hogy egy szerver és a PHP feltelepítése, a PHP megtanulása, alkalmazása.

Harmadik tévedésed: Én már üzemeltettem, és működött saját szerverem, amihez segítséget pont itt a fórumban kaptam és sikerült, ezen is túl vagyok. Amint írtam a html után - tegyük sorrendbe - következne a PHP megtanulása, feltelepítése. és alkalmazása.

Életében egy programsort sem írt le

Ez a legnagyobb tévedésed!

Ismerem a c, c++, turbo pascal nyelvet, írtam Delphi- ben programot, és, ha megtalálom, - már van 6 éve, hogy elkészítettem - elküldök egy szerencsejáték programot, ami tartalmazza az összes lottó fajták véletlen szám generátorral történő számhúzását, amit megfejeltem olyan modulokkal, hogy több ember is játszhat egyszerre.

csak úgy mellékesen: 1978 óta írok NC vezérlésü szerszámgépekre - 7 fajta gép ismerete - alkatrészprogramot, az is igényel programozási nyelv ismeretet, igaz kicsit más, de tartalmaz pascal és c ++ elemeket.

tüsike, te pedig ne keseredj el, hanem érezd át, hogy az, amit kérsz, nem egy "egyszerű valami". Szerintem egyelőre próbáld meg leküzdeni a jelszókérő dolog HTML részét, tanulj meg űrlapot készíteni, építs fel egyet rendesen, szabályosan. Ha ez megvan, írok hozzá neked Javascriptes beléptetőt.

Ezt az egy pozitívumot találtam, és köszönöm, jól is esett volna a segítőkészséged, ha az elején nem "Írtál" volna annyira le.

A PCWOLD -ben végigkísértem a websuli leírásodat, de most az image - od kicsit lefelé esett.

Bocs.

 

Köszönöm Giraffe a támogatást, és nem adom fel.

Köszi Garononak is a linket, most néztem meg a videót, hasonlóra gondoltam, remélem összejön.

És köszi Pjotr- nak, Kgiginek, hogy segítettek "elindulni".

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Én nem tudok ennyire (mennyire is?) programozni, de az általam írt elgondolás Programozás I órán jött elő, úgy az első harmad táján.

Szóval nekem kicsit furcsa ez a hozzászólás.

Link to comment
Share on other sites

payskin
Második tévedésed: nem jelent egy form összerakása nekem gondot

Egyébként én is formon gondolkodtam, csak nem tudtam felépíteni, ill beágyazni a weblapba...

A fenti mondatodat és azt figyelembe véve, hogy egy login form alapvetően 3 egymást követő input elemből áll (név, jelszó, gomb), s mint ilyen, nagyjából bármelyik olyan weboldal HTML forrásából előhalászható, amelyik beléptetést csinál, továbbá a Google a "login form javascript" kifejezése több tucat leírást, tutorialt, kész megoldást nyújtó oldalt dob vissza, akkor most mi a helyzet? :huh:

 

Tudsz szervert üzemeltetni, tudsz programozni, ami szuper, ráadásul a JS és a PHP alapvető vezérlőszerkezetei majdnem teljesen megegyeznek a C-jével, tehát a példakódok értelmezése sem jelenthet túl nagy gondot számodra. Akkor megint csak nem értem, hogy miről beszélgetünk itt már hozzászólások óta? Ez a feladat ilyen háttérrel, utánanézéssel 1-2 órán belül simán megoldható. De jó, vegyük úgy, hogy nem oldható meg, de akkor sem úgy merül fel, ahogy itt, hanem úgy, hogy van már valamim, ami ezt csinálná, de...

- nem működik,

- valamit nem értek,

- valami hiányzik,

kérlek, nézzétek meg, és segítsetek megoldani.

 

Teljesen más kiindulási pont.

 

Ha egy picit túl tudsz lépni az önérzeteden, gondolj már bele abba, hogy miért akartalak volna bántani? Vagy leírni? Te alakítottad ki magadról a teljesen kezdő képét a probléma felvetésével és a hozzászólásokra való reagálással. Mindig leírom, kezdőnek lenni valamiben nem szégyen, hanem állapot. Mindannyian voltunk egyszer azok, és bizonyos dolgokban mindig is azok leszünk. Én csak védeni akartalak attól, hogy kezdőként teljesen felesleges köröket fuss olyan témák körül, amik biztosan nem segítenek, nem fogod megérteni őket.

 

De ha ráadásul még csak nem is vagy kezdő, akkor ennek a témának az ilyetén való megnyitását is már felesleges körnek érzem.

 

Látom, vannak már bőven, akik segítenek majd megoldani a dolgot, úgyhogy a kölcsönös béke érdekében én akkor ki is szállnék a beszélgetésből.

-----

@KGigi: tőled is bocsánatot kérek. Úgy tűnik, én vagyok az, aki nem tudott olvasni a sorok között, és rossz emberismerő.

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nem kell bocsánatot kérni.

 

A sessiont azért mondom, mert ez kell ahhoz, hogyha egy másik oldalra átmegy, akkor ott ne kelljen újra azonosítania magát. Ez a fórum is így működik, elég vicces lenne minden hozzászólás előtt bejelentkezni. Természetesen még ezer féle képpen meg lehet oldani, főleg ebben az egyszerű esetben, de szerintem ez a legegyszerűbb, ha később esetleg bővíteni akarja, vagy több felhasználó lesz.

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Balázs!

 

Én tisztellek, sok írásodat olvastam, és tudom nem " beszélsz " félre.

Az én elképzelésemben két fajta ember létezik a megoldások orvoslásában.

Az egyik, aki azt a megoldást keresi, hogyan lehet megoldani,

A másik pedig azt, hogy hogyan nem.

Sajnos én úgy éreztem, hogy Te a második megoldást választottad, valószínû, nem akarattal, de vége úgy tûnt számomra.

Azzal tisztában vagyok, én is tudom, mikor valamit oktatok, én is a maximumra törekszem, próbálom a tudásom legjavát nyújtani, - szerintem ezt akartad Te is - de nem mindig ez a járható út. Elõször mindig egy kicsit, azután lehet "tömni" a témát.

( Én még emlékszem a legelsõ webtanfolyam cikkedre, amikor az volt az elsõ feladat, hogy a weblapon megjelent a nevem. Ha rögtön azzal kezdted volna, hogy ti úgysem tudtok form- ot meg stb. készíteni, és saját tudásodhoz mérten vártad volna a teljesítést, akkor nem lett volna ilyen sikered. nekem tetszik, és sokat tanultam belõle)

Bocs, és Hidd el, nem akartalak megbántani, szeretném, és továbbiakban is várom a hozzászólásaidat.

 

Üdvözlettel: Tüsike

 

Ha mindent megbeszéltünk, akkor folytathatjuk?

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Szevasztok!

Ezt sikerült összeraknom.

 

Az oldal címe.

 

Szeretném a véleményeteket kikérni, és mit kellene javítani rajta.

minden megoldás érdekel.

Köszönöm a segítséget.

Üdv: tüsike

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Ööööö, ennek mi értelme? Ha tudja a jelszót, tudja az oldal címét is. Ehhez minek ez a komplikált megoldás? :pislog:

 

Egyébként az oldal és a JS rész tele van igencsak elavult HTML elemekkel.

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Giraffe!

Ha tudja a jelszót, tudja az oldal címét is

 

Aki nem tudja a jelszót, az nem tudja az oldal címét sem, pont ez volt a cél.

Abban igazad lehet, hogy elavult, de ehhez a két űrlaphoz szerintem nem kell .css stíluslap, és (x)html programozási felület. De az is lehet, hogy nincs igazam.

Ha Tudsz ennél egyszerűbbet, szívesen elfogadom.

Én nem arra gondoltam, hogy a nagy hackerek elől akarom védeni, hanem valaki odatéved a lapomra, és meg akarja nézni a családi videókat, tudja, hogy nem neki szánták. ( én pl. nem ha ilyen helyre tévedek, biztos nem fogok a pass. után "kutakodni")

( Ha meg tudod mondani milyen videó van a védett lapon, akkor be tudtál menni, ha nem, akkor ez az egyszerű ( nem is akartam bonyolultat, mert most kezdem tanulgatni a PHP-t és js-t) is megteszi addig, amíg nem lesz más).

Köszi a hozzászólást, hasznos, és elgondolkodtató volt ez a kis "fejmosás".

Üdv: tüsike

 

A kódot eltávolítottam, hogy más ne essen ebbe a hibába.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Giraffe a másik oldalról közelítette meg a problémát, és ha az ő nézőpontjából nézed, lehet, hogy ez még egyszerűbb megoldás, mint a jelszavas dolog.

 

Szóval, "eldughatsz" egy oldalt úgy is a látogatók elől, hogy nem raksz rámutató linket a többi oldalakra, de ha valaki tudja, hogy mi a címe, akkor beírja a böngészőbe és így oda tud menni. Ebben az esetben nem kell jelszó, hiszen csak az fog a "rejtett" oldaladra eltalálni, aki tudja mi a címe, az pedig rajtad múlik, kinek árulod el.

Link to comment
Share on other sites

tüsike

Balázs!

 

Igen így van, tudom, ha megvan az oldal linkje, akkor nem védi semmi.

 

Ebben az esetben nem kell jelszó, hiszen csak az fog a "rejtett" oldaladra eltalálni, aki tudja mi a címe, az pedig rajtad múlik, kinek árulod el.

Ez is igaz, de akkor nem tudtam volna a többi videót, ami publikus egy oldalra tenni. Vagy mégis?

Abból kifolyólag csináltam így, hogy egy helyen legyenek.

Aki nem olyan rutinos, az nem tudja mi van "mögötte".

( Régen az egyik barátom megkért, hogy az autójába készítsek egy villogót, ami úgy néz ki, mint egy riasztó. Mondtam neki, hogy ez nem állítja meg a betörőt. Azt mondta: ő nem tudhatja, hogy nem valódi.

Akkor az én jelszavas oldalam is hasonló.

Végül, ha nem is hasznos, legalább designosabb. :ötlet:

köszi, és Üdv: tüsike

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...