Pjotr 9 Share Posted November 20, 2006 Hálózatos nyûgök Ha valaki Windows-os hálózatot szeretne építeni, Windows-ok között szeretne megosztani, itt kérdezzen! Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted May 31, 2007 Kérném a segítségeteket, mert nem akar mûködni az ipconfig, start menü futtatás módban. Vagy parancssorban sem. Jelenség: futtatás módban Enter után felvillan a fekete ablak és eltûnik, utána semmi. Parancssorban pedig azt írja ki, hogy a rendszer nem ismeri fel a parancsot. Próbáld meg futtatni a \Windows\system32-bõl. Ha onnan sem megy, akkor valami, valaki letörölte. Már az is gyanús, hogy a system32 nincs benne a Windows elérési útjában (PATH rendszerváltozó, a Rendszertulajdonságok panel Speciális fülén ellenõrizheted). Alapos rendszerellenõrzést javaslok mindenféle biztonsági programmal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 8, 2007 Mi a különbség a tartomány és a munkacsoport között? Hátrányai a domain szintnek: Valamivel lassabb bejelentkezés: spéci hálózati beállítás; globális házirend feldolgozás; stb. szinkronizálás; Egyértelműen drágább Windows környezetben, mert kell hozzá szerver rendszer; Ha egy házirend el lett rontva, és minden gépen frissült, akkor egyszerre rontod el mindet (húzós esetben tehát egyenként kell javítanod); Előnyei: Elég egy domain szintű csoportnak beállítani jogosultságot a gép mappáihoz, utána már az abba berakott domain user örökli a jogokat: tehát nem kell gépenként és felhasználónként cicózni; A programok hozzáadása/eltávolítása tetszőlegesen bővíthető szerverről; A házirendet nem kell helyben, gépenként frissítgetni, a szerveren megcsinálod és gépen automatán frissül pl. bejelentkezésenként; Windows Update WSUS segítségével központi helyi szerverről; A hálózati mappákat egyszerűbben és jobban azonosíthatóan érheti el felhasználó; A domain felhasználó beállításai és adatai lehetnek a szerveren is (tehát nem muszáj a helyi gépen helyet pazarolni); Csak így hamarjában, ajánlott a Technet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
arpsoft 12 Share Posted October 1, 2009 Adott egy Win XP Prof SP1, mint szerver egy helyi hálózaton. Sajnos több progi van ami miatt csak kizárólag windowst használhatok szerverként. Ráadásul a progik általában igénylik, hogy a könyvtáruk önálló meghajtóként legyen bemappelve a kliens gépeken. Kérdés: Az XP mennyi ilyen hálózati csatlakozást (mappelést) engedélyez, ill. hol lehet ezek számát megváltoztatni? Ugyanis néha már belefutottam a klienseken valami hasonló üzenetbe: 'Nem lehet több csatlakozást létesíteni a ... géppel.' map-et annyit csinálsz, amennyit akarsz. Azonban 10 felhasználónál több egyszerre nem csatlakozhat a géphez. 10 fölött már minimum SBS szerver kell. Nyomtatómegosztás Windows XP Professional fut a munkahelyi gépemen. Négy felhasználó van, egy rendszergazdai hozzáféréssel, a többi korlátozott fiók. Nyomtatni viszont csak rendszergazda alól lehet. A nyomtató LTP1 porton van. Ha valaki tudna segíteni, hogyan lehet rávenni az XP-t, hogy mindenki tudjon nyomtatni azt nagyon megköszönném! Add hozzá a többi felhasználót a nyomtatóhoz. A rendszergazda a nyomtatók tulajdonságlapján a biztonság fülön adhat hozzá felhasználókat és állíthatja be a jogaikat. A Biztonság fül csak akkor lesz látható, ha a Mappa beállításai ablakban a Nézet fülön az "Egyszerû fájlmegosztás használata (ajánlott) nincs engedélyezve. Csak Professional esetén, a Home-ban nincs benne (csökkentett módban lehet próbálkozni). PPPoE nem választható új kapcsolatnál Hiba: Hálózati kapcsolatok->Új kapcsolat létrehozása->Kapcsolódás az internethez->Kézzel állítom be a kapcsolatot->PPPoE kapcsolat kellene, de sem ez, sem a modemes kapcsolat nem választható, csak a kábelmodemes kapcsolat. Szükséges szolgáltatások, futniuk kell: Távelérési csatlakozáskezelõ szolgáltatás Plug & Play Tárcsázó szolgáltatás Ha ezek rendben vannak, akkor érdemes megpróbálni kitörölni a: HKLM->CurrentControlSet->Services->RasMan->PPP->EAP->25 HKLM->CurrentControlSet->Services->RasMan->PPP->EAP->26 regisztrációs bejegyzéseket, majd újraindítani a gépet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted October 11, 2009 Nem nagyon értek a témához sajnos ezért lenne egy kérdésem. Van arra megoldás, hogy egy hálozatón levõ két XP-s gép közül az egyikkel a másikat elérjem telnet-tel és így parancsokat futtassak? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 13, 2009 WinSCP és KpyM vagy telnet szerver (win2k3, stb.), szerintem ezeket az infókat kerested. De érdekelne, hogy minek neked telnet kapcsolat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted October 13, 2009 Mert van egy másik gép itthon, amin elõfordul, hogy dolgoznak, ezért ha VPN progival kapcsolódnék, akkor csak bezavarnék, így viszont nem zavarok be. Igazából nem nagyon tudom, hogy hogyan mûködik az egész, de majd rájövök. Egy példát mondok: ki akarok tömöríteni pár fájlt, de használják a gépet. Ha hálózaton keresztül tömörítek, akkor sok a felesleges mûvelet, mivel félig meddig ide kell másolni a kitömörítendõ adatokat, valamint az én procim dolgozik. Ha meg tudom oldani telnettel, akkor a másik (sokkal erõsebb gép) foglalkozik majd a tömörítéssel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 15, 2009 Azt nem tudom, ez milyen gyakori és mennyire homogén ~ szerintem jelentõsen egyszerûbb, ha parancssoros utasításokat ütemeztetsz a másik géppel, írd be futtatáshoz a "cmd /k at" parancssort és már meg is van az info az ütemezéshez. Egy BAT/CMD fájlba berakod az utasításokat a kitömörítõhöz és kész is vagy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted October 16, 2009 Ezt kifejtenéd bõvebben, mert ha beírom ezt a "cmd /k at" parancsot akkor csak annyit ír ki, hogy "A listában nincsenek bejegyzések". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arkangyal1528464506 0 Share Posted October 16, 2009 Bocs, én vagyok a béna, lehagytam a kérdõjel paramétert : cmd /k at /? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botond 0 Share Posted October 23, 2009 Köszi! Egy olyan problémám lenne még, hogy "A" gépről el tudom érni telnettel "B"-t, de fordítva nem megy. Pingeltem és mind a két irányból kaptam választ, úgyhogy a kapcsolat a két gép között jó. Link to comment Share on other sites More sharing options...
puschkin 0 Share Posted December 15, 2009 Sziasztok! Ismerõsöm a következõ helyzetet vázolta fel: Adott egy laptop, amely csatlakozik egy belsõ hálózathoz cisco routeren keresztül. A belsõ hálón proxy-s internet elérés van. Elérhetõ egy általa konfigurált wifi is, amin keresztül szeretne netezni úgy, hogy közben a belsõ hálózaton keresztül dolgozik. Én elsõre nem kivitelezhetõnek mondtam a dolgot, de gondoltam megkérdezek pár nálam hozzáértõbb embert is e témában, hogy létezik-e mégis valamilyen megoldás. pl.: ha a wifi routert is beállítja, hogy ugyanazt a belsõ ip tartományt használja mint a másik, és a gépnek fix ip-t állít be, bár szerintem akkor sem lehet beállítani, hogy az internet explorer, vagy firefox, stb az egyik routeren keresztül menjen ki, míg a terminál szerverre kapcsolódához a másikat használja. kérem a hozzáértõket, hogy erõsítsenek meg, vagy világosítsanak fel ezzel kapcsolatban. köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doc 0 Share Posted December 15, 2009 Tudtommal egyszerre csak egy hálózat lesz elérhetõ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyBird 118 Share Posted December 15, 2009 Ha ennyire bele tud nyúlni a gépbe, hogy wifit telepít magának, akkor a wifi kártyának állítson átjárót és DNS szervert, a LAN adapternél meg tiltsa le ideiglenesen. Persze semmiképpen ne a meglévő helyi hálós IP címre hálózatra konfigurálja a wifit. Lesz még annyi, hogy át kell állítani a böngészőben is, hogy ne proxyn keresztül kapcsolódjon. Gondolom USB wifi és a központilag letiltott hozzáféréseket akarja kikerülni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donee 0 Share Posted December 28, 2009 Sziasztok! Nem teljesen az eddig leírt téma, de ezt találtam a legközelebbinek a nyitott topic-ok között. A helyzet a következõ: Windows XP operációs rendszer van, és ADSL modemes internet bekötve. Alapállapotban van egy parancsikon az Asztalon, amire rákattintva a felhasználói név és jelszó megadás után lehet csatlakozni a net-re. A kérdés: Hol, hogyan és mit kellene beállítani ahhoz, hogy a számítógép bekapcsolásakor automatikusan csatlakozzon az internetre? Ne kelljen külön parancsikonból indítani. Elõre is köszönöm a segítséget! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Author Share Posted December 28, 2009 Esetleg úgy, hogy beállítod az automatikus tárcsázást, majd a parancsikon behúzod az indítópultba. Nem emlékszem már, én hogyan csináltam anno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Donee 0 Share Posted December 28, 2009 Hát pár éve én is megcsináltam egyszer, csak most már fogalmam sincs hogy... Igaz nincs előttem, de úgy emlékszem, hogy a parancsikonra kattintva megnyíló ablakban csak azt lehetett beállítani, hogy a felhasználói nevet és jelszót végleg megjegyezze. Gomboknál csak sima Csatlakozás volt, és nem rémlik, hogy lett volna ott olyan check box, amit bepipálhattam volna, hogy automatikus csatlakozás... Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted December 28, 2009 Jobb gomb az ADSL kapcsolaton, tulajdonságok. Pipa ki a felhasználónév és jelszó kérése elõl, majd mehet a parancsikon az indítópultra. Google a barátod, második találat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noemi0711 0 Share Posted April 16, 2010 Sziasztok! Nem vagyok túl jártas a témában, lenne egy kérdésem: napok óta, ha fellépek a netre, néha kiírja, hogy alaphelyzetbe állt, illetve van egy játék (gatesofandaron), ahova szintén, ha belépek kiírja, hogy hálózati hiba miatt a bejelentkezés megszakadt. Nem tudom, hova is tudnám ezt a kérdést feltenni. Kérlek, segítsetek! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csaba_# 0 Share Posted April 16, 2010 Milyen Internetszolgáltatód van? (ADSL, kábel, Mobil stb..) Link to comment Share on other sites More sharing options...
noemi0711 0 Share Posted April 16, 2010 Kábeles. A kábelt ellenőriztem, kihúztam, visszadugtam, de semmi változás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Temporary 52 Share Posted April 16, 2010 Első körben hívd fel a szolgáltatód, nézzenek rá a kapcsolatodra, nem náluk van-e a hiba. A gatesofandaron-al, A vezeték nélküli interneten keresztül játszók kapcsolata, szokott szakadozni. Szerdánként 10-12-ig karbantartás van a szerverükön, ilyenkor is ez az üzenet fogad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
noemi0711 0 Share Posted April 16, 2010 Értem köszi. Hát holnap első dolgom lesz. Viszont a játékot nem értem... Most is minden órában egyszer próbáltam, de semmi... Van arra esély, hogy én csesztem el valamit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adani 1 Share Posted May 19, 2010 Üdv! Azt le lehet valahol tiltani ,hogy automatikusan nyomtatókat keressen a hálózaton és berakja a megtaláltakat a nyomtatólistába? Nagyon idegesítõ, hogy mindig törölgetni kell kézzel, ráadásul van olyan gép, amin nem is szeretném ha a felhasználó a világ végén lévõ nyomtatóra is tudjon nyomtatni. Csak a mellette lévõre és a hálózatira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
payskin 946 Share Posted May 19, 2010 Mappatulajdonságok között van a Nézet fülön, ha jól emlékszem. Ha mégsincs ott, akkor a TweakUI-ban biztosan benne van. A kettõ közül valamelyikben tiltottam anno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts