Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Vista aktiválási probléma


tenerife

Recommended Posts

tenerife

Sziasztok,

 

A segítségeteket szeretném kérni. Vásároltam 1 asztali PC-t amire gyárilag volt telepítve a Vista home basic SP1 (Vista RM.2 OEM HU). Két hét után szerettem volna aktíválni de nem történik semmi akkor amikor a figyelmeztetõ buborékban lévõ linkre kattintok. Megpróbáltam a vezérlõpult - rendszer és karbantartás - rendzserben is de megint nem történt semmi. Abban az ablakban amiben beleegyezést kér a Windows a végrehajtáshoz láttam hogy a C:/Windows/System32/SLUI.exe fájlt nyitná meg. Megnéztem. A helyén van és sértetlen. Gondoltam megkérdezem Bill bácsit, hogy mi a teendõ ilyenkor. Természetesen a sablon választ kaptam. Sajnáljuk nem tudunk segíteni, próbálja meg újratelepíteni a rendszert és azután aktíválja a Vista-t. Ez az amit szeretnék elkerülni mert már sikerült nagyjábol belakni a gépet és felpakolni a kedvenc programjaimat. Van valakinek valami ötlete?

 

Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

Pjotr

Tûzfal foghatja meg, nézz utána!

Link to comment
Share on other sites

tenerife

Köszönöm a gyors választ. Én alapból kilőttem a beépített tűzfalat és feltettem az újságbúl a Smart Securityt. Annak a tűzfalát is kikapcsoltam és úgy próbáltam. Sajnos úgy sem megy.

 

Most eszembe jutott még valami. Ugyan nem ide tartozik de hogy lehet lebeszélni a IE-t hogy ő legyen az alapértelemezett böngésző? Az alapértelmezett programok közül nem lehet kilőni és újakat sem enged hozzáadni. Ez a helyzet a media playerrel is.

Link to comment
Share on other sites

solties

Próbáld aktiválni így: start menü keresőbe beírod:"slui.exe 4", ezzel elindítod a telefonos aktiválási lehetőséget. Kövesd az utasításokat. Valószínű hogy menni fog automatikusan, anélkül, hogy magyarázkodni kéne a spinének a telefonban.

Alapértelmezettként be tudod állítani a böngészőt, úgy hogy elindítod, aztán, eszközök (firefox), beállítások, haladó,-aztán az ablak alján pipa az "indításkor ellenőrzés hogy alapértelmezett böngésző"-Ellenőrzés,-és OK.

(Mielőtt aktiválod, azért győződj meg róla, hogy minden ok.-e a vistáddal, mert a leírtak alapján én lehet hogy kételkednék ebben, ha velem szórakozna így. De ez én vagyok.)

Link to comment
Share on other sites

tenerife

Sajnos úgy sem megy. Próbáltam tûzfal nélkül is. A böngészõben be tudom állítani az alapértelmezést csak az IE mindig visszaveszi, mert a Firefox is meg az Opera is rákérdez indításnál, hogy akarom-e õket alapértelmezni.

Link to comment
Share on other sites

solties

Próbáld ezt:

vezérlõpult/internetbeállítások/programok fül/és legfelül pipa ki.

Az aktiválásra pedig nem tudok más megoldást. Lehet, hogy tényleg újratelepítés lesz a vége. (megjegyzem ezekl az elõretelepített visták, háááát, láttam egy két gány munkát.)

Link to comment
Share on other sites

tenerife

Létezik az, hogy nem kell aktíválni az új PCre elõtelepített Vista-t? Van 1 ilyen E-bookom Windows Vista: The Missing Manual. Ebben írnak róla:

 

"If you buy a new PC with Windows Vista already installed, you don't have to activate anything; it's already been done."

 

Csak az a baj, hogy ugyanúgy számolja az aktíválásig hátralévõ napokat. Remélem nem fog leállni. Az pedig nagyon gusztustalan dolog, hogy a Microsoft minden problémára csak az újratelepítést látja jó megoldásnak. Õk nem hallottak ierrõl?

Link to comment
Share on other sites

geri005

Aktiváld csak.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Ez 10/10-es válasz volt, figyelembe véve, hogy az alapprobléma az, hogy nem tudja aktiválni. :hááát:

 

tenerife: a Windows Update működik? Nem kapcsolgattál ki dolgokat a Vistában? Például az UAC működik?

Link to comment
Share on other sites

geri005
Valamelyikünk félreértette a problémát.Úgy tûnik én.
Link to comment
Share on other sites

tenerife

Szia Balázs,

 

A Windows update ki volt kapcsolva mert nagyon idegesítõ, hogy majdnem minden ki és bekapcsoláskor 5-10 perceket szöszmötölt. Most bekapcsoltam és megpróbáltam, de nem ment. Az UAC az be van kapcsolva. Annak a jóváhagyó ablakából tudtam kiolvasni, hogy az SLUI.exe-t akarja futtatni. Ezen az oldalon:http://www.microsoft.com/hun/windows/windows-vista/quick-start/activation-faq.aspx találtam egy ilyen mondatot.

"Ha egy nagyobb gyártótól (más néven hardvergyártótól) szerezte be a számítógépet, amelyen elõre telepített Windows Vista rendszer található, elõfordulhat, hogy a Windows Vista rendszert a gyártás során aktiválták. Nincs szükség további mûveletekre. (Nem tartoznak ide a Windows Vista Express program keretében beszerzett Windows Vista rendszerek.)"

 

Már csak ebben reménykedem, de a számolja visszafelé a hátralévõ napokat. Remélem nem fog leállni. A gyártótól még nem kaptam választ. Egyébként egy NTT office W505G NTT 100 géprül van szó.

 

Köszönöm

Link to comment
Share on other sites

kori

Én pl, telefonon aktiváltam a Vista-t, kicsit hosszadalmasabb mire azt az 50 körüli számot beüti az ember a gépi hang után. (akkor éppen nem volt jó a net-em)

Link to comment
Share on other sites

solties

Lehet hogy nagy õrültséget mondok ezzel, de miért tökölsz vele ennyit? Egy újratelepítés programokkal együtt kb fél nap alatt megvan, és te már vagy jópár napja szívsz ezzel az "elõretelepített" csodával. Én azt tenném, hogy elmenteném a fontosabb dokumentumaimat, egy DVD-re vagy másik partícióra, ha van ilyen, aztán vinyó radírozás, és újratelepítés, fríssítés stb.. és kész. Ha nincs vista DVD-d, akkor csomó torrent oldalon van hivatalos sp1-sp2-es telepítõkészlet, amit a te dvd-d kulcsával simán feltelepíthetsz, és aktiválhatsz kedvedre.

Link to comment
Share on other sites

payskin

Annál is inkább, mivel ha számol visszafelé, akkor az tuti nincs aktiválva. Ez a dolog fekete-fehér.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...