Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Webszerver-motor létezik?

atzs

Recommended Posts

atzs

Sziasztok!

Van a cégnél néhány száz felhasználóm. Egyre többen szeretnének személyes honlapot. Jelenleg úgy oldom meg, hogy az érintettek kapnak egy ftp hozzáférést ahova feltehetik a saját dolgaikat, de ez nem igazán jó.

Ismertek-e, és ha igen akkor javasoltok-e valami olyan (ingyenes) motort, ami tudja azt, hogy

-a regisztrált felhasználóknak ad egy könnyen kezelhetõ felületet, amivel rugalmasan elõ tudják állítani html kódolás nélkül a saját honlapjukat

-tudnak rá képeket, egyéb anyagokat feltölteni

-a regisztrációt jóvá kell hagynom, mielõtt élesedik

-viszonylag egységes felület tudok megszabni a személyes honlapoknak, amit a felhasználók nem nagyon tudnak elrontani.

Köszönöm elõre is a tippeket.

Csaba_1

Szerintem a Wordpress MU változata jó lenne neked, nézd meg te is.

arpsoft

Linux vagy Windows a szerver?

Csaba_1

Ha hülyeséget írtam, akkor bocsi, de az ugrott be hirtelen. :upsz:

atzs

Windows IIS 5.0 + php + MySQL

A WordPresst néztem, rászántam másfél órát, de nem tudtam belõle elõvarázsolni azt, amit szeretnék.

arpsoft

SharePoint Services?

Esetleg Google: cms software

Skel91

A márciusi számban van egy csinos kis leírás a Joomlá-ról, ami ilyen CMS.

Nagyon megtetszett, mert épp egy csinosabb oldalt kellene csinálnom különösebb HTML tudás nélkül. Egyenlõre még csak ingyenes tárhelyek jöhetnek szóba, lévén ha beindul az üzlet csak akkor fektetnék be egy komolyabb domain-be vagy tárhelybe. És itt kezdõdtek a problémák: gyakorlatilag a népszerûbb magyar ingyenes tárhelyek "nem támogatják" a Joomlát.

A Freeweb-nél rendszeresen átviteli hibát ír ki mikor feltöltöm az FTP-re a fájlokat, és ha folytatom, a telepítéskor az elsõ oldalon sikítozik a böngészõben "configuration.php írható: NEM" Letöröltem, újra feltöltöttem, ugyan az. Továbbléptem az elsõ oldalon, végigment a telepítés mikor kiírta hogy töröljem ki az "installation" mappát. Kitöröltem, majd a böngészõ kiírta hogy nem találja az "installation" mappát. Még szép hogy nem... Ha rajthagyom a szerveren akkor a telepítés utolsó lépése után újraindul a telepítés.

Kipróbáltam az Ultrawebet is, a feltöltés sima ügy, de a telepítéskor a böngészõ tetején megjelenik három sor: "Warning: ini_set() has been disabled for security reasons in..." Befejeztem a telepítést, de a kész oldalon is megjelent az impozáns három sor.

Ekkor próbáltam szerencsét az ATW oldalán, ahol a feltöltés megint simán ment de a telepítéskor az ékezetes betûkkel nem bírt, és mindenféle krix-kraxokkal helyettesítette õket.

Így hát nem találtam olyan megbízható ingyenes magyar tárhelyet ahol dolgozhatnék a Joomla rendszerével. Esetleg van valakinek valami ötlete hogy mit próbálhatnék még meg, illetve hol van olyan ingyenes tárhely amin fut a Joomla rendesen?

• 1 month later...
Kovazola

Szia!

Ha a szerver esetleg Win2003, akkor a telepítéõjén ott van a WSS 3-as verziója, illetve a Microsoft-tól letölthetõ angol és magyar nyelven is.

Teljesen ingyenes, jogtiszta Win2003-on nyugodtan lehet használni.

Ha esetleg szerkeszteni is akarod a weboldalt, akkor célszerû a SharePoint Designer-t beszerezned.