Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Foltos színek


Scorpion Spyke

Recommended Posts

Scorpion Spyke

Üdv!

 

Amikor színezek(mondjuk Paint-ben), mentés után, a színátmeneteknél hajlamos foltosodni a kép. Na most ez így nem igazán érthetõ, ezért illusztrálom:

 

IPB kép

 

Nos, nekem az kellene, hogy az a kék, mindenhol ugyanaz az RGB értékû kék legyen, ne legyenek benne ezek a foltok, csak nem tudom, hogy ezt hogyan lehetne elérni. Az is érdekelne, hogy hogyan lehet kicserélni minden kék színt(beleértve minden pixel-t amiben valahogy jelentkezik a kék) egy másik színre.

Corel Paint Shop-om van.

Link to comment
Share on other sites

Giraffe1

Elõször is a "foltosodás" oka, hogy JPEG-ben mentesz, amit nem kellene. Ha pl. weboldalon kell felhasználni a képet, akkor persze kell a JPG, de mellette mentsél PNG-be vagy TIFF-be is, hogy ezek a problémák ne jöjjenek elõ.

 

A cseppentõvel (Dropper Tool) kattints a bal gombbal egy olyan részre ahol a "jó kék" van. Ezután a varázspálcának (Magic Wand Tool) adj 2-5% toleranciát, esetleg némi élsimítással (Anti-alias), és így jelöld ki a kék felületet - a foltokkal együtt -, majd a festékes vödörrel (Flood Fill Tool) leöntöd az egészet.

 

A kérdésed második felénél nem igazán egyértelmû, hogy mit is szeretnél. Pl. egy ruha (vagy más felület) színét kicserélni, megváltoztatni az egész kép árnyalatát? Elõbbihez érdemes kipróbálni a színcserélõ (Color Changer) eszközt, utóbbihoz ajánlom figyelmedbe az Adjust menü Hue and Saturation alatti funkciókat.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...