riccardo1001 0 Share Posted January 31, 2009 (edited) Segítséget szeretnék kérni az alábbi probléma megoldásaban. Vista újraindítas után az alábbi képernyõ fogadott: A Windows indítása nem sikerült. Fájl: \windows\system32\config\system Állapot: 0x000014c Informácio: A Windows nem tölthetõ be, mert hibás vagy sérült a beállítasjegyzék fájlja. A javítas nem lehetséges a telepítõlemezzel, mert titkosítva van a meghajtó. Viszont a windows fajlokhoz hozzá tudok férni, remélem, itt orvosolható a hiba. Ha nem is az eredti állapotba kerülne vissza az oprendszer, az is jó, csak a tiktosítás miatt a többi partíciót csak úgy erem el, ha elindult. Nagyon köszönöm a segítséget. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Ha BitLockerrel csináltál titkosítást, akkor a kódot kötelezõ volt kinyomtatni vagy pendrivera menteni. Ha ez megvan, akkor ennek segítségével újratelepítés után is fel tudod oldani a zárolást. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Nem, nem azzal. Truecrypt-el titkosítottam. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Keress a Tieddel azonos verziójú Windowst és másold át a sérült fájlt a Te meghajtódra. De valószínűleg ennél komolyabb a baj. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 próbáltam ezt is. notirol van szó, használom 250 Gb és 80 Gb HDD vel, a 250 esa nem mûködõ most, a 80 as rol próbáltam átrakni a sytem fájlt, de kiröhögött , szóval indult de ment egy darabig( töltötte) de le állt. szóval ez nem jött be. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Az egész rendszerpartíció titkosítva van? Elindult már így a gép vagy a titkosítás után nem megy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Az egész titkosítva van. Az egész merevlemez, ezen belül található C,D,E,F,G, de most csak a C látható. Persze a jelszó megadása után, tehát a Truecrypt Boot Loaderje mûködik, megadom a jelszót és indítaná a windowst, ekkor kapom a hibát. Megnyitni most a C-t úgy tudom, hogy lemezrõl induló win-t indítok, portable Truecrypt-el megnyitom a titkosított részt és látok a C-n mindent (asztal, dok, users, windows fájlok stb.). Viszont ami a bajom, hogy a többit D,E,F,G-t így se látom és sehogy nem lehet megnyitni, másképp lementenék mindent és format. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 31, 2009 Hol dolgozol? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Bocs. A titkosítás után mûködött a rendszer, csak tegnap elindítottam a kaspersky-t este, hogy reggelig eldolgozik magának és reggel a kaspersky 97%-on megfagyva és csak manuálisan tudtam kikapcsolni a gépet, ezután jelentkezett a hiba. Nem sztech területen dolgozom. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 És ha feltennél egy linuxot a C-re, arra egy Truecryptet (nem tudom, hogy van-e linux alá) és úgy lementenéd, ami kell? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 31, 2009 De mégis hol? Mire kell egyáltalán a titkosítás? Igen, itt arra gondolok, hogy akinek nincs rá szüksége, minek használja? Fõleg, ha fogalma sincs. Nekem sincs, nem is használom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Megnéztem, van Ubuntu alá Truecrypt. Én felnyomnék egy Ubuntut és feloldanám a titkosítást. Aztán mehet fel újra a Windows. @Pjotr Most már mindegy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Nem lehetséges, mert az egész meghajtó titkosítva van, és csak akkor látható a többi partíció, ha a meglévõ oprendszer indul el. Lehet, hogy nem jól írom, nézzétek el nekem, de nagyon mérges vagyok. Inkább nekifutok többször, hogy leírjam, de már magam sem tudom, hogy hogy is van. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Kizárt, hogy oprendszerhez legyen kötve. Vagy Te állítottad így be? Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Igen, jelengleg számomra mindegy, hogy mi lett volna a jó. Most ezt kell megoldanom. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jay 0 Share Posted January 31, 2009 Linux LiveCD? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pjotr 9 Share Posted January 31, 2009 Akkor lássuk: Nem mûködik az operációs rendszered. Nem tudod meghegeszteni se. Csak a meglévõ operációs rendszer alól tudnád elérni a többi partíciót, de ugye ez lehetetlen. Formáznál, ha le tudnád menteni az adatokat, de azok - mint tudjuk - elérhetetlenek. Szóval, mirõl is beszélünk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 @Jay Én is valami ilyesmire gondolok, végülis ha tudja LiveCD-n pendriveról futtatni a Truecryptet, akkor ez is megteszi. Én ezek miatt mondtam, hogy telepítse fel az Ubuntut a C-re. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Tehát a C-t azt már látom, pendriveról truecrypt-el meg is nyitom, és ott kellene valahogy javítani a system fájlt. Ez az én elgondolásom. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 De miért nem éred el a többi partíciót? Ugyanígy el kéne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Igen el kellene. A baj, hogy nem is látszik, mint ahogy azt a képen is láthatod. De most kipróbáltam ezen a merevlemezen, mert itt is úgy van titkositva és a telepítõvel látta a többit is formázatlanként, szóval most átrakom a hibás merevlemezt és megnézem, hogy ott mit mutat a telepitõvel, látja-e a többit. Utólag: Átraktam, elindítottam egy telepítõt: C 50 GB, a fennmaradó 180 GB körül pedig formázatlannak látja, szerintem a C-rõl lementek mindent és oda rakok másik oprendszert. De akkor kapok hülyét, ha utána azt a 180 Gb-ot nem tudja kezelni majd a truecrypt. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
KGigi 21 Share Posted January 31, 2009 Ez az oprendszer mindenképp használhatatlan. Tedd fel az Ubuntut. Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted January 31, 2009 (edited) Igen, szerintem is annak game over. Lementettem mindent (C:), és most telepítem újra, remélem, látni fogja megint a fennmaradó helyeken amik vannak, bár kétlem. Utólag: Sajnos ez úgy lett, ahogy gondoltam, minden oda, semmit se lát már belõle. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueGold 1 Share Posted February 2, 2009 (edited) @riccardo1001 Ezt átolvastad, mielõtt nekiálltál titkosítani? Ha még nem törölted le a "titkosított meghajtókat" tartalmazó fájlokat, akkor ez talán segít a "megnyitásukban". Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
riccardo1001 0 Author Share Posted February 11, 2009 (edited) Igen. olvastam többek között ezt is, de ez nem a teljes merevlemez titkosítással foglalkozik. Azért köszi. Edited April 3, 2009 by KGigi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts