Guest Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Hellosztok! Sajnos ehol sem találtam megoldást a problémámra (lehet, hogy rosszul is kerestem) de nagyon sürgős lenne: Olyat szeretnék csinálni, hogy egy linkre kattintva jelenjen egy új weboldal új ablakként, menüsor nélkül, méretre igazodva. Olyat szertnék mint az sg.hu oldalon lehet tapasztalni, ha regisztrálni szeretnék. Próbáltam elemezni a forráskódot, de nem jöttem rá a titok nyitjára. Itt egy kép is, hogy mire gondolok: Remélem tudtok segíteni Valami olyasmire gyanakszom, hogy a tartalomhoz van köze, tehát a lehető legkisebb méretet veszi fel, pont, amibe belefér a tartalom szélességben legalábbis. Probáltam a Resize javascript kóddal, de azzal az a baj, hogy ha el is találom ami nekem jó, attól még más felbontást használó felhasználóknál valószínûleg eltolódik.
Garono Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Google elsõ találat: http://scriptasylum.com/tutorials/openwindows.html
Guest Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Hmm köszi, de azt meg elfelejtettem mondani, hogy jó lenne, ha az adott ablakon belül lenne valami beállítás. Mert a honlapon, amit linkeltél a javascript az akor mûködik, ha máshonnan hívom meg, viszont az én eseteben ez nem könnyen megoldható, mert flash-bõl hivnám meg az oldalt.
KGigi Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 Biztos hülye vagyok, de nem értem, hogy miért számít, hogy honnan hívod meg az ablakot.
Guest Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 Mert ha Flashből hívom meg, akkor Flashben elég macerás megkreálni az actionscriptet, hogy hajtsa végre azt a nyamvadt javascript kódot. És mivel nekem mindenképp flashből kell meghívni, ezért lenne jobb megoldás, ha a megnyitandó ablakban lenne valamiféle megoldás, hogy ne a flashben keljen megcsinálnom.
Garono Posted December 7, 2008 Posted December 7, 2008 a megnyitandó ablakban lenne valamiféle megoldás, hogy ne a flashben keljen megcsinálnom. Szerintem ilyen nincs.
Tasi Posted December 18, 2008 Posted December 18, 2008 Ezzel fix méretû ablakot kapsz menüsor nélkül. function uj_ablak() { window.open("http://www.pcworld.hu", "ablak_neve", "height=300,width=300,location=no"); }
Recommended Posts