Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Recommended Posts

Posted

Sziasztok,

A következõ problémám adódott. Kicseréltem a routerem (IPTV miatt) és azóta a PDA (MioP550m) nem csatlakozik a hálózathoz. Az elérhetõ hálózatok listájában ott van a hálózat neve, próbál is csatlakozni, de egy idõ után visszavált az elérhetõ státuszra. Próbáltam a "csatlakoztatás"-ra kattintva, de ugyanaz a helyzet. A PDA-n csináltam már hard reset-et is, de ezzel sem oldódott. :( A laptopom és a mobilom gond nélkül tud csatlakozni a hálózathoz.

• 2 months later...
Posted

Pocket Loox PDA-mon hogyan kell beállítani az internet kapcsolatot a WiFi-hez?

Köszi a segítséget. :(

Posted

@Zaji

Az új útválasztót a szolgáltató hozta? Nem lepõdnék meg, ha be lenne állítva neki, egy DHCP kliens limit. :hááát: Akkor sem csatlakoznak, ha közben leválasztod a deskop, és a notesz gépet a router-rõl?

Melyik IPTV szolgáltatónál vagy?

Update

Jajj bocs, tavaly október nem most volt, már biztos nem aktuális. :upsz:

Posted

Elnézést Pocket Loox 720-s

Posted

@Csaba_#

Aztán nem csak a PDA nem tudott csatlakozni, hanem a többi eszköz sem és kicserélték a router-t (T-Home).

• 4 weeks later...
Posted

AIRIS T620-as PDA-m van.

Az otthoni WLAN WPA kódolt, MAC szûréssel.

Hogyan tudom megismertetni vele a PDA-t?

Feltehetõleg a MAC szûrés nem engedi fel, de hogy lehet megtudni a PDA MAC-ét?

Elõre is köszönöm a segítséget.

Walacky

Posted
  1. Kikapcsolod a MAC-szûrést a routerben.
  2. Kapcsolódsz a PDA-val.
  3. Megnézed a router GUI-ban, feltehetõleg a DHCP Clients környékén, hogy mi a MAC-címe a PDA-nak.
  4. Regisztrálod, majd visszakapcsolhatod a MAC-szûrést.
Posted

Kedves Pjotr!

Engedd meg , hogy ezúton engedélyezzem a számodra a "Bolsoj" (fiatalabbak kedvéért Nagy) elõnév használatát a remekül bevált segítségedért.

Köszönettel:

Walacky

• 1 year later...
Posted

Elég régen volt itt mozgás, de hátha tud valaki segíteni. Van egy ASUS A696 PDA-m, amit nem tudok rábírni, hogy lássa a routert (D-Link). A környéken minden vezeték nélküli hálózatot lát (persze azok is kódolva vannak, így teljesen fölösleges), de ami itt van tõle 2 méterre, azt nem. Kipróbáltam egy laptoppal, az egybõl látta a routert, a PDA nem hajlandó.

Posted

Állítsd a routert "b" only vagy "g" only módba, hátha.

Posted

Köszi Csaba a segítséget, de ehhez aztán végleg nem értek. Hol kell átállítani?

Posted

Pontosan milyen típusú D-Link -ed van?

Posted

D-Link Wireless 150 Router DIR-600. Ez van a dobozán. :)

Posted

http://192.168.0.1

User name: admin

Password: üres

Alapesetben !

Advanced --> Advanced Wireless --> Wireless Mode

Posted

Sajnos nem jött össze. Egy TP-Linket észlel valahol, de azt amit kéne, azt nem látja.

Posted

SSID szórás be van kapcsolva?

PDA-ra is vannak Netstumbler szerű külön wifi kereső programok. Érdemes egyet telepíteni.

Posted

Nagyon kedvesek vagytok, hogy próbáltok segíteni. Nem úgy ahol a PDA-t vettem, ott ránéztek és azt mondták, hogy passz.

A PDA-n a következõ beállításokat használom:

Hitelesítés: WPA2-PSK

Adattitkosítás: TKIP

A hálózati kulcs meg van adva.

IEEE 802.1x hozzáférés-vezérlés be van pipálva.

EAP tipus: Smart Card Certificate

Ennyi és nem több. Igazán azt nem értem, hogy a közelben simán fog egy TP-Linket (persze jelszóval van védve :) ), de ami itt van mellette, azt nem észleli.

SSID szórás nem tudom, hogy mi, a Status résznél ez vagyon írva: dlink

Posted
SSID szórás nem tudom, hogy mi, a Status résznél ez vagyon írva: dlink

A drótnélkülii hálózat nevének szórását jeleni. Ha be van kacsolva, akkor a kliensek nem látják a hálózat nevét és manuálisan kell azt beírni (ez elvileg növeli a biztonságot).

Setup --> Wireless Setup --> Enable Hidden Wireless [ ]

• 1 year later...
majomringato
Posted

Sziasztok!

Hasonló, nem látja a wifit az eszköz problémám van. Egy Sony Ericcson Xperia Minirõl van szó. A környéken minden mást lát, amit kéne egy TP-Link WR740N-t azt nem.

Próbáltam úgy, hogy az eszköz MAC címét hozzáadom a router adminjában - igaz, értelme nincs sok, mert amúgy nem használok MAC-szûrést, de úgy sem.

Mit lehetne tenni, hogy lássa? Nokia, iPhone látja, ez nem. :pislog:

Posted

A kérdés elsőként az, mint épp fentebb volt róla szó. A TP-Link routeren engedélyezett-e az SSID szórás?

Az Android alapból csak szórt SSID mellett csatlakozik, amennyire tudom.

Tehát elsőként engedélyezni kell az SSID szórást. Amúgy se nagy probléma a biztonság szempontjából.

Vagy le kell tölteni a HiddenSSID Enabler alkalmazást a telefonra. Vagy a WiFi Connector-t.

majomringato
Posted

Szórja az SSID-t. CSináltam úgy is, hogy manuálisan beadtam neki a paramétereket, de akkor meg azt írta, hogy nincs a hatókörben a megadott hálózat, holott a router mellett ültem.

Köszi, a két appot kipróbálom.