basikele Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 Üdv, mindenkinek! A laptopom ujra kell telepítenem,de sehogyan sem akkarsikerülni.A gép optikai meghajtója nem 100-as!. De van egy külsö usb-s optikai meghajtóm ami jólmüködik, de sajnos nem tudok be bootolni róla.Próbáltam a Biosban is átállítani,de ígysem sikerült.Van valamimás megoldás amit talán nem vettem figyelembe.Kérem hogy segítsetek.Ha kell képet is tudok küldni. Elöre is köszönve a segítséget. Üdv: Basikele!
KeLa Posted October 8, 2008 Posted October 8, 2008 A külsõ eszközrõl történõ bootolást a Biosnak is és a külsõ eszkönek is támogatni kell! Ha valamelyik feltétel hiányzik, bizony nem fog menni a dolog. Más megoldást kell keresni.
basikele Posted October 9, 2008 Author Posted October 9, 2008 A biosban megvan de az eszközöl honnan tudom meg hogy támogatja-e? "samsung20xSE-S204S/EUWN(M) külsõ USB DVD író" A www.pcx.hu oldalon megtekinthetõ. Tulajdonságok: Meghajtó tipusa: DVD-RW Meghajtó magassága: Félmagas-külsõ Betöltés tipusa: Tálca Csatoló: USB Meghajtó rögzítése: Horizontális/Vertikális Puffermemória: 2MB Támogatott lemezformátumok: DVD-RAM, DVD+R, DVD+R DL, DVD+RW, DVD-R, DVD-R DL, DVD-RW, DVD-Video, DVD-ROM, CD-R, CD-RW Adatátviteli sebesség: CD-ROM Olvasás 48X (7.2MB/sec) DVD-ROM Olvasás 16X (21.6MB/sec) Átlagos elérési idõ: CD-ROM 130ms DVD-ROM 140ms Egyéb tulajdonság: RoHS Technológia Multi Read (minden formátum támogatása) Stabilizált DVD lejátszás MPEG 2 és Soft MPEG kompatibilitás Méretek (Szé X Ma X Mé): 163 x 50 x 232 (mm) Súly: 0.75Kg
KeLa Posted October 9, 2008 Posted October 9, 2008 A laptop pontos tipusát add már meg. Könnyebb lessz a beállításokat megkeresni.
basikele Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 A laptop pontos tipusát add már meg. Könnyebb lessz a beállításokat megkeresni. Szia! Bocsi hogy eddigmég nemtettemmeg! Most pótolom! A gép neve:Fujitsu Siemens AMILO L7320G Segítségül a Bios képei megtekinthetö,ill:letölthetö. Itt megtekinthetö:http://basikele.xfree.hu/129418 Itt letölthetö: http://data.hu/get/710394/Kepek1_057.jpg.html http://data.hu/get/710431/Kepek1_058.jpg.html http://data.hu/get/710435/Kepek1_059.jpg.html http://data.hu/get/710438/Kepek1_060.jpg.html http://data.hu/get/710440/Kepek1_061.jpg.html http://data.hu/get/710445/Kepek1_062.jpg.html http://data.hu/get/710457/Samsung_20x_SE_S...VD_iro.jpg.html Üdv:Basikele
KeLa Posted October 11, 2008 Posted October 11, 2008 A gép tud külsõ meghajtóról bootolni. Az USB Storage Disk-nél kellene beállítani a preferált eszközt, vagy az Automatát választani. Majd a Boot proriti menûnél az USB Storage Disk legyen az elsõ.
basikele Posted October 11, 2008 Author Posted October 11, 2008 Köszönöm a segítségedet, holnap kipróbálom, és tájékoztatni foglak az eredményről.
basikele Posted October 12, 2008 Author Posted October 12, 2008 Köszönöm a segítségedet, holnap kipróbálom, és tájékoztatni foglak az eredményrõl. Szia! Sajnos ismételten nem sikerült!Most is az a vállasz " operating system not found" Amit csak lehetet mindent kipróbáltam.De valami zavar és nem értem?"preferált eszközt" ÜDV!
KeLa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Preferált eszköz = Amirõl bootolni szeretnél. Tehát a külsõ egységed. Ha nem megy, a Samsung.hu oldalon kérj információt, hogy boot képes e egyáltalán a tipus? Néztem az oldalt, de erre utaló információt nem találtam. Külsõ USB-s HDD-k esetén, ha nincs feltüntetve a boot lehetõség bizony nem is szokott mûködni. De régi CD meghajtóknál is volt (belsõ meghajtó), amirõl nem tudott bootolni a gép. Amikor próbálsz bootolni, egyáltalán próbálkozik a külsõ egységgel (a led jelzi ha hozzáfordultak)? A lemezedet is nézd meg másik gépbe, hogy OK e?
basikele Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 A beállítási ajánlatod követve úgy tűnt hogy heuréka,de a folyamat nem folytatódott. A lemez másik gépről megyen okés. Szerintem a beállításnál van a galiba mert semmit sem tudok megváltoztatni.PL a régi meghajtót kitörölni és helyébe az újat írni.A f2.boot - részben semmit sem lehet megváltoztatni, máshol meg nincs mit.
KeLa Posted October 13, 2008 Posted October 13, 2008 Pedig a boot sorrendnél kellene a 4. USB Storage Disk-et áthelyezni elsõnek, vagy másodiknak (elsõ a flopy). Rámész a kurzorral és a plussz/minusz billentyûkkel próbálod. Úgy sem megy? A beállításoknál szereplõ meghajtókat és egyéb hardverelemeket a rendszer ismeri fel. Átírni nemtudod! Esetleg tiltani némelyiket.
pfiat126 Posted January 26, 2009 Posted January 26, 2009 Sziasztok. Új vagyok itt szeretnék egy kis segítséget kérni tõletek. Van a tulajdonomban egy ASUS EEPC 901. Az vele a problémám, hogy linux volt rajta és telepíteni akartam helyette xp-t. A norm pc-t többször sikeresen tudtam telepíteni ezzel sajna meggyûlt a bajom. A partícionálás után amikor újraindult a hiányzó NTDLR hibaüzenetet dobta ki. BIOSBAN átállítottam de így sem mûködik. Külsõ dvd van ill.usb. mit tegyek? Légyszi segítsetek.
Csaba_# Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Miért is akarsz DVD-ről rendszert telepíteni? Nincs integrált? Update Ja most már látom, ez ilyen nesze semmi fogd meg jól noteszgép. Milyen XP-vel próbálkozol? Az nem lehetséges, hogy ehhez speciális Asus által módosított XP kell?
sure Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Sziasztok! Van egy Fuji Amilo Pa1510-es laptopom. Eléggé összakakilta magát a rendszer, ezért most formázni akarom. Csak még elõtte egy kérdés, hogy hogyan tudom lementeni róla az adatokat? Hálózat nem probléma, USB-s vinyóm nincs. Szóval akkor inkább így hangzik a kérdés: hogyan lehetne az egész vinyó tartalmát átmásolni asztali gépre? Ha mindkettõn megy az XP, akkor csak 1 GB-t másol a 80-ból . Olyan sok bootolós CD-m, ami ilyet tudna, nincs sok, de letölteni nem probléma; segítseket! Köszi
Pjotr Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 A kérdésed rossz helyen van, de így hirtelen azt se tudom, hová lehetne rakni, na mindegy. Annyit kell tenned, hogy az asztali gépen indítasz egy FTP szervert, majd a notebookot bootolod egy Live Linux lemezzel, és feltöltöd a fájlokat a szerverre.
sure Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 köszi a gyors választ! Hát szerzek egy LIVE CD-t, de nem hiszem, hogy sokra jutok vele, mivel marhára nem értek a linuxhoz; csak tanítják (SUSE SLES10). FTP-t hogyan tudok indítani? update: találtam ubuntu, uhu, stb... jesszus. melyik jó?
KGigi Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Jó az Ubuntu. Egyébként nem kell mást tenned mint elindítani egy FTP klienst. Ugyanúgy duplaklikk.
sure Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 ezt mindjárt gondoltam, csak nekem a linux lesz a nagyobb falat. Arrafelé is az ubuntu 8.10 a legfrissebb? egy knoppix-szal próbálkoztam, de szó szerint. Remélem ez inkább grafikus felületre törekszik, nem pedig parancsorientáltságra, mert akkor elvesztem update: http://ftp.fsn.hu/pub/CDROM-Images/ubuntu/8.10/ van ez az oldal, melyiket kell letöltenem? Alternate, desktop, vagy Server?
KGigi Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Desktop i386 iso. Igen, a 8.10 a legújabb. De másolni egy 7. akármivel is tudsz.
KGigi Posted February 12, 2009 Posted February 12, 2009 Egy Ubuntu 7.x verzió is jó lenne Neked fájlmásolásra. Sõt, a legelsõ LiveCD-s is. Azt használd, ami épp kéznél van.
sure Posted February 13, 2009 Posted February 13, 2009 Eljutottam odáig, hogy bebootoltam az ubunturól (ubuntu 8.10 Desktop i386). A LAN-t beállítottam, hogy kiírja, csatlakoztatva. LAPTOP IP-je: 192.168.1.2/24; ASZTALI IP-je: 192.168.1.1/24. Az asztaliról megy a ping a laptop fele, de fordítva már nem. A "ping -I 192.168.1.1 255.255.255.0" parancsot próbáltam, de hiba jött ki. Nem ment semmilyen tűzfal, se vírusirtó, se Windows tűzfal. elindítottam az FTP szervert az asztalin, és csatlakoztam is rá a laptopról a menüben lévő Connect Server-re kattintva. Nyitnám meg a C meghajtót, amit másolni kell, erre Cannot mount jön elő. Na most ilyenkor mit lehet tenni? Próbáltam a "sudo apt-get install proftpd gproftpd" parancsot, de nem talál ilyen csomagot. Nagyon gyökér vagyok én a linuxhoz, ezért fél szavakból nem értek meg sokat. Összegzés: A ping nem megy az ubunturól; és a vinyót nem tudja mountolni! Aki leírná szájbarágósan, hogy mit és hogyan, annak nagyon köszönöm! üdv
Dezoxi1974 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Sziasztok! Nem találtam itt a fórumban hasonlót, ezért ide írok. Van egy régi laptopom, amin eredetileg xp van telepítve. Sajna teljesen meghalt már, kb. 10perc a boot. Ezt szeretném lecserélni linux-ra. Sajnos usb-ről nem lehet telepíteni, más külső meghajtóm meg nincsen hozzá. Marad a lan-on keresztüli telepítés. Van egy asztali gépem, amin van win7 és ubuntu. A kérdésem a következő: hogyan lehet létrehozni olyan hálózatot, amin a laptopra tudnék telepíteni egy új rendszert. Mivel tök kuka vagyok ehhez, ezért kérem ha valaki segít, akkor azt mint apa a hülye gyerekének úgy tegye. A laptop tipusa: toshiba portege p2000 Előre is köszönöm!
[OP]Destroy-man Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Ahhoz, hogy LAN-ból tudjál telepíteni, egy másik számítógépen létre kell hozni egy erre a célra kialakított server környezetet. Szerintem ez a megoldás felejtős. Az USB bootolással mi a baj? Nem látja a BIOS a pendriveot?
Dezoxi1974 Posted March 28, 2013 Posted March 28, 2013 Sajnos nem lehet ennél a típusnál a BIOS-ba belépni, ezért csak a bekapcsoláskor megjelenő indító menüből tudok választani. Ott pedig usb nincs, csak HDD, CD, Flopi és hálózat. Mivel a gépben jelenleg csak a HDD és a hálózat van, így más lehetőség nincs. Mivel nincs másik laptopom, ezért azt sem tudom megcsinálni, hogy átteszem a "vinyót" és arra előtelepítek egy Linux-ot. Szal telepíteni kell egy hálózatot....... Na ebben kellene a segítség, mert amiket olvastam a google-n az nekem kínai. English-ül meg nem beszélni
Recommended Posts