Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Lassú a Vista

Recommended Posts

Posted (edited)

Hello!

Azt szeretném megkérdezni, hogy miért akadozik a képernyõkímélõm?

Vista van fenn! Nem értem, mert elég jó gépem van és már a képernyõkimélõ is akadozik, ja és a proci 100%-on pörög (proci core2 duo T8100, 2,1Ghz , 2gb ram stb)

Azt kérdezném, hogy ez miért van? Most a gépem trágya (ezt nem hiszem) vagy a vista így leszívja?

Edited by ProFiler
Posted

Inkább valami kártevő, vagy driver összeakadás probléma.

Posted

de mégis melyik??

most raktam fel! ugyhogy még semmi extra program sincs rajt!! csak az alap programok!

lehet hogy xp-n nem csinálná?

Posted

Milyen képernyõkímélõ akadozik?

Posted

Teljesen egyszerű. Mivel ez egy notebook, arra merek következtetni, hogy gyenge a grafikus vezérlője. Egy Inteltől többet nem érdemes elvárni. Futtasd le a Vista teljesítménymérőjét! Hányas indexet kapsz?

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Nekem is elég sok bajom van a notebookom teljesítményével. Kb. 2 hetes, HP Pavilion DV5-1020, és szerintem Vistához jó felszereltsége van: AMD 2 magos processzor (1,9 GHz), 3 GB memória, ATI Radeon 3450 HD videókártya 256 MB saját memóriával.

Gyári magyar Vista van rajta (32 bites, SP1). Aztán egy csomó apró dolog van, ami miatt lassúnak tûnik az egész.

Pl. amikor nem nyúlok a géphez pár percig, és bejönne a képernyõkímélõ (alap beállítása), elõször csak fekete képernyõt látok néhány másodpercig, tölt mint állat, aztán végre eljut oda, hogy képeket vetítsen. És a fekete képernyõ alatt hiába rángatom az egeret, addig nem lép ki, amíg be nem töltötte a képernyõkímélõjét és el nem kezdett legalább egy képet vetíteni. :(

(XP alatt ez tizedmásodpercet sem vett igénybe, még a leggagyibb gépen sem, sõt az egér apró mozdítására rögtön felhagyott a képernyõkímélõ futtatásával)

Ötlet, hogy miért lehet a gond? Vagy egyszerûen csak törõdjek bele, hogy ilyen a Vista notebook-on? :hááát:

Posted

Én biztosan formáznék, drivert frissítenék.

BIOS-ban nincs véletlenül bekapcsolva a 32 bites transfer mode?

• 1 month later...
Posted

Képnézegetõnek érdemesebb IrfanView-et használni, mert az villámgyors. A Windows alapértelmezett nekem is lassú kb 3-4 másodperc míg betölti a teljes képernyõt (nekem kiírja közben, hogy töltés). A javasolt programmal rögtön teljes képernyõre rakja a képet és funkcióban is gazdagabb, gyorsabb. Tetszés szerinti átméretezés, képkonvertálás, stb. Nagyon jó kis hasznos program.

• 3 weeks later...
Posted

Elõször érdemesebb lenne az alap dolgokat ellenõrizni, pl. töredezettség (nálam ez volt a baj), driver, futtatott programok, aztán ha nem jön be tegyél fel egy kémprogram elhárítót (pl. spyware terminator, ingyenes és elég jó kis progi), meg egy vírusölõt.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Egy Thinkpad R61i-m van (2GB RAM, 160 GB HDD, Core 2 Duo processzor), rajta a hozzá kapott Vista Home. Az, hogy lassú (nekem legalábbis annak tûnik) csak az egyik gond... a nagyobb probléma az, hogy egyszerûen GBok tûnnek el a merevlemezemrõl. A saját alkalmazásaim kb max 30 GBot tesznek ki, és jelenleg 45 GB szabad hely van a gépen. A COMODO sem kémprogramot, sem vírust nem talált, töredezettségmentesítettem, tisztítottam, az árnyékmásolatok nagysága 5, a lomtáré max 2 GBban van megszabva. Mi lehet a gond?

Köszi a segítséget!

Elinath

Posted

Nem ez túl nagy? Amúgy nem nagyon tudsz vele mit csinálni.

Posted

a mappa mérete sajnos normálisnak mondható. vírusirtó nincs úgy beállítva, hogy a képernyõvédõ üzemelése alatt lokális ellenõrzést végezzen ? ez megmagyarázná a 100 %-os proci terhelést és a lassú életre kelést.

amint olvastam neked is hp pavilionod van. ahhoz a nortont adják alapból amit én javaslok leirtani telepítés nélkül. Ehhez javaslom a norton saját eltávolító segéd progiját használni.

üdv

gosztya

Posted

bocsi, de a topic inditója (Donee) hp paviliont említ. bár a folder méret valóban az ibm gépre vonatkozott.

Posted

illetve nem az indítója, csak ez egyik hozzászóló.... 8)

Posted

Számítógép -> Helyi lemez -> jobb klikk, Tulajdonságok -> Lemezkarbantartó

A felsorolt "Törlendõ fájlok" között keress egy "Ideiglenes fájlok" nevezetû elemet. Nézd meg, mennyi helyet foglal (nekem 13 GB-ot emésztett fel). Csak ezt jelöld ki, (esetleg még a Temporary Internet Files és Lomtár is bejelölhetõ mellé, ha nem üresek), majd Ok gombra kattintással törli a kijelölteket. Ha engedélyezve van a hibernálás, az további 2GB-ot foglal.

Hirtelen ennyi jutott eszembe.

(Viszont kb. 20GB még nekem is hiányzik a vinyóról ezek után is, nem értem. :huh:)

Posted (edited)

Sziasztok

Következõ lenne a problémám.Pár napja vettem egy Toshiba L300 1c8-as laptopot,hazahoztam,feltelepítettem rá a hozzáadott Vistát de a boot már az elsõ bekapcsor iszonyat sokáig tart 2perc 40mp,normális ez?Már minden progi kikapcsolva ami betöltõdne bekapcsor de semmi.Eddig xp-t használtam így a vistát nem nagyon ismerem.Mi lehet a baj? Több emberke mondta hogy 1perc vagy picit több a boot ami oké de 2:40???

Edited by Lázsó
Posted

Fel kell még telepíteni az alaplapi chipset drivereket és a hardver meghajtókat is. Kaptál hozzá külön XP/Vista hardver telepítő CD-t?

Posted

Sajnos semmit sem kaptam minden egy elkülönített részen van a vinyón,vista+ a többi program.Telepítéskor semmit sem kell csinálni még cd sincs azt késöbb kell kiírni 2 dvd-re.Gondolod az a baj? Pokoli lassú.Bár kit kérdeztem ismerõsöktõl mindenki azt mondt h 1 max 1,5 perc a boot.Én meg azt hittem h a vista ilyen tetü.Körbenézek a Toshiba honlapján

Posted

Toshiba oldalán semmi viszont találtam egy ilyet,amin látom h kritikus a boot idõ de mi okozza a hibát ki lehet ezt valahogy deríteni?

Napló neve: Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance/Operational

Forrás: Microsoft-Windows-Diagnostics-Performance

Dátum: 2009.02.05. 19:59:10

Eseményazonosító:100

Feladatkategória:Rendszerindítási teljesítmény figyelése

Szint: Kritikus

Kulcsszavak: Eseménynapló

Felhasználó: HELYI SZOLGÁLTATÁS

Számítógép: Zsolt-PC

Leírás:

Posted (edited)

Közben letiltottam a hangkártyámat az eszközkezelõben és rögtön 1 perc lett a boot ilyenkor a hangkárya driver a vacak vagy a gép biosa?Amúgy köszi a linket de én nem találom a gépemet,vagy ez az csak más a kódja?Köszi Hja meg van a kód

Edited by Lázsó
Posted

Ez volt a kiindulópont, tehát jónak kell lennie.

Azon az elõtelepített vacak Vistán lehet, hogy már fent voltak a driver-ek, minden esetre jó, ha felrakod az legújabbakat. Ha nem válik be, újra kell telepítened a Vistát.