Roland27 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 (edited) Sziasztok! Azért írok mert minden játékom (még a legapróbbak is) szaggat. Teljesen mindegy milyen a felbontás, milyenek az adott játék beállításai. Nemrég vettem egy új videókártyát: GeForce 6800 GT. Eleinte gond nélkül ment minden, de egyik napról a másikra szaggatni kezdett minden játék. A gép nem lassú de a játékok élvezhetetlenek. Már sokmindent megpróbáltam, pl. új driverek (alaplap, videókártya), új XP, víruskeresés, kivettem az egyik memóriámat hátha... De semmi. Már az õrületbe kerget. Nincs egy rossz gépem, szóval egyszerûen nem értem, tehetetlen vagyok. Ha valaki tud valami megoldást, légyszi segítsen. Íme a gépem: Alaplap: ASRock 775v88+ proci: IntelCeleron 2933 MHz VGA: GeForce 6800GT 512Mb Memória: 2x512 Mb (1 Kingmax+1Samsung) HDD: 400 Gb Samsung Táp: Q-Tec 400W Asus Dvd-író Remélem tud valaki segíteni.Elõre is köszönöm. Edited August 13, 2008 by Spányik Balázs
nagyjani Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Nézd meg a hõmérsékleteket, a processzor hûtõjét, mert visszavehet a teljesítménybõl. A két memória sem megy "dual"-ban az biztos, mert nem egyformák.
Roland27 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Megnézném ha tudnám hogyan kell. Nem tudnád leírni?
nagyjani Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 F2-vel belépsz a BIOS-ba induláskor, aztán a H/W monitor fülnél láthatod. Ha letöltöd az EVEREST nevezetű szoftvert, akkor azzal Windows alatt is láthatod a hőmérsékleteket. Ha alapállapotban 60 körül van, az gyanús. A memóriákat, ha 2db van, akkor az első és harmadik slotba kell helyezni.
payskin Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 A memóriákat, ha 2db van, akkor az elsõ és harmadik slotba kell helyezni. Ez egyáltalán nem biztos, az én alaplapomon például 1-2-be. Meg kell nézni az alaplap leírását errõl, az a legbiztosabb.
Roland27 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Az Everest nekem ezeket írja: Alaplap 39 fok CPU 47 fok GPU 68 fok GPU környezete 41 fok Samsung HD400LD 40 fok Ezek az értékek jók?
nagyjani Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Ezek gyári hûtõvel jó értékek. A memória helyeket természetesen az alaplapi kézikönyvbõl vettem, hülyeséget nem szoktam írogatni. Elõfordulhat, mivel videókártya csere volt, hogy a régi driverei bekavarnak. Fõleg ha ATI volt elõtte. Nekem egyszer a tápegység is okozott lassulást, amire egy csere után jöttem rá, mert a Flight Simulator 10-15 fps-al többet adott. Gondolom erõs terhelésnél nem voltak meg a feszültségek.
Roland27 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 Hát megpróbálom átrakni a memóriákat hátha történik valami...
Roland27 Posted August 15, 2008 Author Posted August 15, 2008 De ha van még valakinek valami ötlete szívesen meghallgatom.
Pjotr Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 A videokártya (drivere) nem kiabált, hogy nem kap elég áramot a kártya?
nagyjani Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Meg kellene nézni az alaplap CD-jén van e valami hardver monitor program, aztán egy játék alatt meg lehetne nézni a feszültség és hõmérséklet értékeket, azok változását. Ha nincs, akkor a gyártó oldalán biztos létezik. A 68 fokos GPU alaphelyzetben lehet hogy sok, az én 8600GT kártyám 55 fokos. Lehet, hogy a ház hûtésén kellene tuningolni plusz ventikkel. Az Nvidia drivere telepítéskor szokott jelezni ha kevés a feszültség.
Roland27 Posted August 17, 2008 Author Posted August 17, 2008 Az alaplapi cd-n nem találtam olyat és a kártya drivere sem jelzett semmit.Itt valami nagyobb gond lehet.
xxxx33 Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 (edited) Sziasztok! Nekem is hasonló problémám van, mint az előttem szólónak. Tegnap telepítettem fel a rendszert Win XP SP2. Az a gond, hogy a játékok időnként beakadnak egy-egy másodpercre. Először a PES 2009-cel próbálkoztam, gondoltam túl nagy az igénye, ezért felraktam a Moto Racer 3-mat, de azzal is hasonló volt a helyzet (még 800X600 -ban is). A gépem: Gigabyte alaplap AMD X2 5400+ Geforce 9500GT 512 MB 2 GB Kingmax 800 MHz 320 gigás Samsung SATAII (2 partíció - native ide módban) Esetleg a táp lehet a hibás? (csak 300 Watt-os) Vagy rakjak másik OP-rendszert? (esetleg Vista) Segítségeteket előre is köszönöm! Edited December 25, 2008 by xxxx33
kori Posted December 25, 2008 Posted December 25, 2008 Ilyenkor általában tesztprogramok lefuttatása sokat segíthet, Memtest, videókártya tesztprogramok (több is van) találhatnak valamilye apró hibát, ami befolyásolja a gép jó mûködését. Bár legelsõnek a tápot cseréld le legalább 400W-osra, mivel a játékok megterhelnek minden hardvert.
BáGyu Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Sziasztok! Az NFS Undercover játékkal van némi, óriási problémám. igen fura dolgokat mûvel, pl az autókból néhány perc után csaka a kerék látszik, illetve még egyéb hülyeségek. Mi lehet a gond? A gépem Processzor: P4 3Ghz Prescott. Videókártya: ATI Radeon HD 2600 XT RAM 2 GB.
KGigi Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Csak ennél az egy játéknál csinálja, mindenütt másutt normális?
BáGyu Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Igen! Bár én már keveset, sõt egyáltalán nem játszom, de a gyerekeim visszajelzésébõl úgy tudom, hogy csak ez a játék rossz. Sõt a Catalyst csere elõtt, amire december elején került sor, pl a SIMS 2-ben a TV-ben megjelenõ képek nem voltak láthatók. Tehát az új program ezt most javította.
KGigi Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Nálam Catalyst 8.12-vel tökéletesen fut, még Crossfireben is. Szerintem valami komolyabb instabilitási probléma lehet. Érdemes lenne újratelepíteni a gépet. Nincs esetleg patch a játékhoz?
BáGyu Posted January 12, 2009 Posted January 12, 2009 Hát, igen! Még pár nap és lejár a Norton és ekkor szoktam újratelepíteni a rendszert. A mostani lassan két éve fut Köszi a segítséget majd akkor meglátom.
laslieboy Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Sziasztok Lenne egy kérdésem, az örök kedvenc játékom a FEAR, de valamiért iszonyat akad Valamikor megy rendesen 68FPS-sel, valamikor meg csak 17FPS 64bites Vistát használok, Nincs fent semmi kodek pack, friss a DirectX, a VGA driver, fent van minden javítás és SP1, Semmi más játéknál nem volt ilyen gondom csak ezzel bárminemû tanácsot, ötletet nagyon szívesen fogadok Konfigom: Gigabyte EP35C-DS3R Core 2 Duo E8400 3GHz 4GB Kingmax DDR2 1066MHz DC Gainward 8800GT 512MB
Wiezner István Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Mikor kezd el szaggatni? Mert ha mondjuk 10 percen keresztül jól megy és utána kezdõdik, akkor szerintem valamelyik hardvered túlmelegedik. Bár mondjuk akkor a többi játéknál is kellene jelentkeznie... Frissítés: utánanéztem a dolognak, több embernek is volt hasonló problémája. Az NVIDIA fórumán memóriakezelési problémát emlegetnek. Ha jól értettem a legfrissebb drivert telepítetted, próbáld meg a gyári CD-n kapottat felrakni.
laslieboy Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Ezért nem értem, én sem Valamikor már szaggatva indul, valamikor meg jó 5, vagy 10 percig, és utána egyszer csak elkezdi ír: Sõt, még minimum beállítások mellett, 640x480-as beállítások mellet is csinálja A játék eredeti, minden javítás fent van. Próbáltam már, kompatibilis módban, rendszer gazdai jogokkal indítani de nem volt változás, volt win reinstall, töredezettség mentesítés, driver frissítés, CCleaner, minden, de akkor is csinálja Szerk megnézem köszi
Recommended Posts