Jump to content
GSForum - Segélyvonal

5.1/sztereó

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Ha van egy sztereó hangszórópárom és egy 2.1-es rendszerem, azzal mit tudok zenni, hogy valamennyire térbelinek hangzon? Szerintem a kártyám tud ilyet, két jackdugóm van (elõl hátul, mindkettõ mûködik egyszerre) kérlek segítsetek! Köszi

Posted

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. Van egy mikrofonos fejhallgatóm, de a mikrofon része a francnak se akar mûködni. Jelenleg vista van fent a gépen, elvileg az összes eszközöm hibátlanul mûködik, és az összes hangomat, köztük a mikrofont is, max-ra állítottam. Régebben az xp-nél sem akart elsõre menni, de ott a hangbeállításoknál a frontpanel vagy mi négyzetébõl kellett kiszedni a pipát, és minden tökéletesen ment. Vistanál ilyen nincs, ha van valami ötletetek akkor azt megköszönném.

Posted

Ha beleszólsz a mikrofonba, akkor a hangerõt mérõ csíkon változik valami? Nincs valamilyen vezérlõ feltelepítve a hangkártyához? Nekem ott is engedélyezni kell, ha mikrofont akarok használni.

Posted

Nem, a hangerõt mérõ csík a mikrofonnál nem moccan meg. Egyébként ez egy integrált soundmax hangkártya.

Posted

Melyik alaplapról van szó? Minden esetre ahhoz biztosan van valamilyen driver/program, amit fel kellett telepíteni, hogy jól mûködjön (ha nincs fenn semmi, akkor lehet, hogy a hangszóró részét jól kezeli magától, de a mikrofont már nem). Meg kellene nézni, hogy egyáltalán észrevette-e, hogy mikrofon van csatlakoztatva (nálam az alaplapi vezérlõnek és a hangkártya vezérlõjének is van olyan menüpontja, ahol meg lehet nézni, melyik bemenet/kimenet aktív).

Posted

Az alaplap: Asus P5L-MX motherboard. A hangkártya: Soundmax adi 1986A. Igen, kaptam hozzá programot, és ott is felcsavartam a hangot, és semmi. Van egy setup része is ennek a programnak, ami elvileg a gyors beállítást teszi lehetõvé, de semmit nem csinál, érzékeli, hogy a mikrofonnak nincs hangja és simán átugorja. Megoldást nem kínál fel. Egyébként ami még fontos, hogy a hangkártyának nincs kifejezetten vista-s drivere, legalábbis én nem találtam, a gyártó oldala, meg már hónapok óta felújítás alatt van. Az xp-s drivert kellett felerõszakolnom nagy nehezen. A vistaval is kerestettem drivert, de õ is ezt találja naprakésznek.

Posted

A support.asus.com oldalon az alaplapra rákeresve az Audio résznél ott van a Vistás driver. Nagyon lassú az oldal, de elõbb vagy utóbb meglesz :) Nem tudom, Te milyen oldalon nézted, ez 2007-esnek írja a Vistás drivert. 6.10.1.6100 a verziószám.

• 1 month later...
Posted

Sziasztok!

Az lenne a problémám hogy 5.1 nem akar mûködni...pl a bal hátsó a centerben szól pedig jól van bedugva szóval szoftveres probléma van...Xear 3D-t használok de sehol nem találnék ehhez kapcsolódót...

Elõre is köszi:

Dobronski

Posted

Azért próbáld meg teljesen széthúzni és összedugni. Milyen típusú hangkártya és hangszóró, milyen oprendszer, milyen driver?

Posted

Ohh köszi újra dugtam mindent már jó...pedig már csináltam ilyet. :lol:

• 10 months later...
Posted

Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban hogy miért nem szól az 5.1-es hangrendszer? Jól van bedugva de amikor nyomok egy lejátszást a Realtek HD Audio Manager-ben akkor csak a jobb első és a bal első szólal meg. Szóval nem értem mi a baja. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.

Posted

Milyen operációs rendszert használsz? Driver frissítéssel is próbálkoztál már?

Posted

5.1-re van állítva a vezérlõpulton?