paland3 Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 Sziasztok! Ha van egy sztereó hangszórópárom és egy 2.1-es rendszerem, azzal mit tudok zenni, hogy valamennyire térbelinek hangzon? Szerintem a kártyám tud ilyet, két jackdugóm van (elõl hátul, mindkettõ mûködik egyszerre) kérlek segítsetek! Köszi
athaly Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Van egy mikrofonos fejhallgatóm, de a mikrofon része a francnak se akar mûködni. Jelenleg vista van fent a gépen, elvileg az összes eszközöm hibátlanul mûködik, és az összes hangomat, köztük a mikrofont is, max-ra állítottam. Régebben az xp-nél sem akart elsõre menni, de ott a hangbeállításoknál a frontpanel vagy mi négyzetébõl kellett kiszedni a pipát, és minden tökéletesen ment. Vistanál ilyen nincs, ha van valami ötletetek akkor azt megköszönném.
KGigi Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Ha beleszólsz a mikrofonba, akkor a hangerõt mérõ csíkon változik valami? Nincs valamilyen vezérlõ feltelepítve a hangkártyához? Nekem ott is engedélyezni kell, ha mikrofont akarok használni.
athaly Posted August 19, 2008 Posted August 19, 2008 Nem, a hangerõt mérõ csík a mikrofonnál nem moccan meg. Egyébként ez egy integrált soundmax hangkártya.
KGigi Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Melyik alaplapról van szó? Minden esetre ahhoz biztosan van valamilyen driver/program, amit fel kellett telepíteni, hogy jól mûködjön (ha nincs fenn semmi, akkor lehet, hogy a hangszóró részét jól kezeli magától, de a mikrofont már nem). Meg kellene nézni, hogy egyáltalán észrevette-e, hogy mikrofon van csatlakoztatva (nálam az alaplapi vezérlõnek és a hangkártya vezérlõjének is van olyan menüpontja, ahol meg lehet nézni, melyik bemenet/kimenet aktív).
athaly Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 Az alaplap: Asus P5L-MX motherboard. A hangkártya: Soundmax adi 1986A. Igen, kaptam hozzá programot, és ott is felcsavartam a hangot, és semmi. Van egy setup része is ennek a programnak, ami elvileg a gyors beállítást teszi lehetõvé, de semmit nem csinál, érzékeli, hogy a mikrofonnak nincs hangja és simán átugorja. Megoldást nem kínál fel. Egyébként ami még fontos, hogy a hangkártyának nincs kifejezetten vista-s drivere, legalábbis én nem találtam, a gyártó oldala, meg már hónapok óta felújítás alatt van. Az xp-s drivert kellett felerõszakolnom nagy nehezen. A vistaval is kerestettem drivert, de õ is ezt találja naprakésznek.
KGigi Posted August 20, 2008 Posted August 20, 2008 A support.asus.com oldalon az alaplapra rákeresve az Audio résznél ott van a Vistás driver. Nagyon lassú az oldal, de elõbb vagy utóbb meglesz Nem tudom, Te milyen oldalon nézted, ez 2007-esnek írja a Vistás drivert. 6.10.1.6100 a verziószám.
Dobronski Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Sziasztok! Az lenne a problémám hogy 5.1 nem akar mûködni...pl a bal hátsó a centerben szól pedig jól van bedugva szóval szoftveres probléma van...Xear 3D-t használok de sehol nem találnék ehhez kapcsolódót... Elõre is köszi: Dobronski
KGigi Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Azért próbáld meg teljesen széthúzni és összedugni. Milyen típusú hangkártya és hangszóró, milyen oprendszer, milyen driver?
Dobronski Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Ohh köszi újra dugtam mindent már jó...pedig már csináltam ilyet.
Pepe8821 Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni abban hogy miért nem szól az 5.1-es hangrendszer? Jól van bedugva de amikor nyomok egy lejátszást a Realtek HD Audio Manager-ben akkor csak a jobb első és a bal első szólal meg. Szóval nem értem mi a baja. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném.
Csaba_# Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 Milyen operációs rendszert használsz? Driver frissítéssel is próbálkoztál már?
Recommended Posts