Preston88 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Eddig semmi problémám nem volt az 1Mbites DSL-lel. A legutóbbi xp reinstall óta meg csak küszködök. Utorrent klienst használok torrent letöltésre. Mikor elindítok egy új torrent letöltést, elkezdi szedni 120k-val. És ez pár perc múlva leesik 10k körülire, majd ingadozik. Win tűzfalam van és jogtiszta NOD32-t használok. A rendszerem XP sp2. Kérlek segítsetek!!!
Alex99 Posted July 21, 2008 Posted July 21, 2008 Nézd meg a http://www.speedtest.net/ oldalon, hogy minden oké a sebességgel.
Preston88 Posted July 21, 2008 Author Posted July 21, 2008 Ezzel minden OK! De mondjuk nem volt e-felõl kétségem, mert mikor kezdek tölteni akkor megy a max sebesség, csak utána esik le.
Preston88 Posted July 22, 2008 Author Posted July 22, 2008 Semmi gyanús.. Minden ami eddig is volt régen.
payskin Posted July 22, 2008 Posted July 22, 2008 Ez teljesen normális (pontosabban az elején nem mond igazat az utorrent, amikor a nagy sebességet mondja). Olvass utána, a torrent így működik. Nem egy helyről töltesz, hanem sok helyről a fájlod sok kicsi darabját. Egyikről ennyivel jön, másik helyről annyival. A sebességeket szépen összeadja az utorrent. Ha épp jól jön ki a lépés, és több helyről viszonylag gyorsan jön az adat, akkor megugrik a grafikon, ha rosszul jön ki, leesik. A kép viszont 10/10 pontos.
Preston88 Posted July 23, 2008 Author Posted July 23, 2008 Köszi! xD Amúgy Off Topic. Felraktam valami frissítést. WindowsXP-KB894391-x86-HUN.exe azóta nincsen bajom a letöltés is szépen egyenletesen jön (amikor van elég feltöltõ persze). Köszönöm a segítségeket.
bartajo Posted October 27, 2008 Posted October 27, 2008 Weboldalakon gyakran található videóbemutató-oktató anyag. Ezek megnézésekor a letöltés akadozik. Videó lejátszása elindul, majd leáll, majd lejátszás folytatódik, újra leáll és ez így ismétlõdik. Az internet letöltési sebességet lemértem és ennek az értéke 1239 kbps – 1738 kbps között mozog. A gépem nem egy antik darab, adatait itt melléklem, Win XP prof rendszer. Valamint cFosSpeed v4.21 internet letöltés vezérlõ program. Alaplap: Asus P5LD2 SE (, Audio, Gigabit LAN) CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6320, 1866 MHz HDD: SAMSUNG HD161HJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II) Memória: 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM) Videokártya: ATI Radeon X1050 (512 MB) Hálózati kártya: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC Hangkártya: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device Kérek segítséget, hogy hol keressem a hibát, mivel tudtommal ezek a videók csak megtekinthetõk és le nem menthetõk a PC-re.
Rascal Posted January 27, 2009 Posted January 27, 2009 Sziasztok érdeklõdnék hogy tudnátok e olyan linket adni ami a cfosspeed-v406-build1353 használati útmutatásával foglalkozik beáll. stb. Kösze elõre is a segitséget.
Andre-100 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 Sziasztok! Nekem az a problémám, hogy hiába van elméletileg egy 16Mbs-os letöltési sávszélességgel rendelkező kapcsolatom, néha szinte alig csepeg rajta valami. Többször is megmértem a sebességet a fentebb említett "speedtest.net" oldalon és 0,78-0,90Mbs-os eredmények jöttek ki. Mennyire megbízható az itt kapott információ? A netet közösen használjuk a lakótársammal, wi-fi-n keresztül, laptoppal (a gép elég új, nem hiszem, hogy azzal lenne a gond). Van köze a sebességcsökkenésnek ahhoz, hogy a lakótárs elég sokat torrentezik? Tudom növelni a sebességet azzal, hogy mondjuk kábellel csatlakozom a routerhez? Ja, oprendszer: XP SP3.
SkyBird Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Van. Ha torrentezik, és az nincs jól beállítva, korlátozva, mellette nem marad szinte semmi sávszélesség, ping az egekben.
Andre-100 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Elnézést a naiv kérdésért, de a "ping" pontosan mit mutat? A legutóbbi tesztnél pl. 555ms jött ki eredménynek, de mindig jóval 400 fölöttieket dob ki. Kikapcsoltam a lakótárs torrent kliensét a gépén és az eredmény egybõl felugrott 4Mbps-re (ping 120ms), de ez még mindig csak a negyede az elméleti 16Mbps-nak. Itt ülök a wifi routertõl 1m-re, a jelerõsség maximális szóval nem valószínû, hogy az a szûk keresztmetszet... de akkor mi?
Dave891 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Milyen router, milyen internethozzáférés (adsl, kábelnet, stb.), lakótárs gépén mekkora sebességet mértek? És próbáld ki kábeles kapcsolattal is.
Andre-100 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 A router-rõl nem sikerült túl sokat kiderítenem csak annyit, hogy SAGEM gyártmány. A szolgáltató SKY (UK) a nettípus pedig ADSL.
Dave891 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 És melyik szerverrel tesztelsz? Ha jól értelmezem, te most az Egyesült Királyságban élsz. Nincsenek pontos információm, de én úgy hallottam, ott igencsak korlátoznak napközben a szolgáltatók. Bár ftp-nek talán mennie kellene.
Andre-100 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Igen az Egyesült királyságban a szerver azonban - amit kidob a speedtest - Írországban / Dublinban / van, vagyis már nem UK.
Andre-100 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Kipróbáltam a Londoni szervert is Download: 3.66Mbps Upload: 0.69 Mbps Ping: 48 Ms Dublin rögtön utánna Download: 3.94 Mbps Upload: 0.71 Mbps Ping: 118 Ms Ezek szerint a Londoni szerverrel sem jobb. Megkértem a lakótársamat, hogy állítsa le a torrentelést, akkor, amikor mindenki itthon van és a sebesség felugrott a 3-4x-re, de még így is csak negyede annak, amit a szolgáltató ígért. (kb. ugyanezek az eredmények jönnek ki este és napközben is). Ja, a "Ping" pontosan mit mutat?
KGigi Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Nagyjából azt, hogy mennyi idõ alatt ér el egy adatcsomag a szerverig.
Andre-100 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Ezek szerint a Londoni szervert gyorsabban elérem, de, akkor miért kapok rosszabb eredményt, mint a Dublinival? Abban az esetben, ha ketten használjuk a net-et wi-fi-n keresztül (normál használat esetén, nincs torrent, meg ilyesmi valamint a jelerõsség is maximális) és 10Mb adatforgalom jön át a routeren, akkor az azt jelenti, hogy 5-5Mb jut mindenkire? Ne haragudjatok, ha nagyon primitívek a kérdéseim, de elég laikus vagyok a témában.
KGigi Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Nem, az azt jelenti, hogy 10 jut a kettőre. A terhelés függvényében osztja szét a sávszélességet. Pl. ha valaki torrentezik, az egész hálózat belassul, mert nem marad sávszélesség.
Andre-100 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Voltam olyan szemtelen és átmentem a lakótársam szobájába megnézni, hogy tényleg kikapcsolta-e a torrentet és nem... (egyszerűen nem értem, hogy egyes emberek miért ilyen inkorrektek, ha felesbe fizetjük, akkor azt hiszem nekem jár a fele sévszélesség ) Miután lelőttem a torrent kliensét egyből megduplázódott a sebességem. Download: 8.08 Mbps Upload: 0.78 Mbps Ping: 50 Ms Arra nincs véletlenül valami módszer, hogy egyenlő részben kapjuk a sávszálességet?
Pjotr Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Másik router, amiben van QoS. Bár még az sem jelentene 50-50%-os osztást, de érdemes volna megnézni.
Andre-100 Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget! Sajnos a lakótárssal nem lehett a dolgot értelmes emberek módjára megbeszélni, ugyanis ő állítja, hogy a torrent nem lassítja a sávszélességet és az speedtest.net oldal nem ad korrekt eredményt (még, ha így is van, akkor is tény, hogy csigából versenylóvá válik a net, ha nincs torrent). Szóval arra az eredményre jutottam, hogy - mivel az enyém a net - nem közösködöm tovább és inkább fizetem az egészet egyedül. Az lenne a kérdésem, hogyan lehet megváltoztatni a router wifi kódját. Meg tudom tenni magam, vagy meg kell keresni a szolgáltatót ezzel esetleg ki kell cserélnem magát a routert?
KGigi Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 Tied a router, azt csinálsz vele, amit akarsz. Begépeled az IP címet és a jelszót, a menüben találni fogsz egy olyat, hogy Wifi.
Recommended Posts