Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Ingadozó letöltési sebesség

Recommended Posts

Posted

Eddig semmi problémám nem volt az 1Mbites DSL-lel. A legutóbbi xp reinstall óta meg csak küszködök. Utorrent klienst használok torrent letöltésre. Mikor elindítok egy új torrent letöltést, elkezdi szedni 120k-val. És ez pár perc múlva leesik 10k körülire, majd ingadozik. Win tűzfalam van és jogtiszta NOD32-t használok. A rendszerem XP sp2.

IPB kép

Kérlek segítsetek!!!

Posted

Ezzel minden OK!

De mondjuk nem volt e-felõl kétségem, mert mikor kezdek tölteni akkor megy a max sebesség, csak utána esik le.

IPB kép

Posted

Milyen folyamatok futnak ekkor a feladatkezelõben?

Posted

Semmi gyanús..

Minden ami eddig is volt régen.

Posted

Ez teljesen normális (pontosabban az elején nem mond igazat az utorrent, amikor a nagy sebességet mondja). Olvass utána, a torrent így működik. Nem egy helyről töltesz, hanem sok helyről a fájlod sok kicsi darabját. Egyikről ennyivel jön, másik helyről annyival. A sebességeket szépen összeadja az utorrent. Ha épp jól jön ki a lépés, és több helyről viszonylag gyorsan jön az adat, akkor megugrik a grafikon, ha rosszul jön ki, leesik.

A kép viszont 10/10 pontos. :lol:

Posted

Köszi! xD

Amúgy Off Topic. Felraktam valami frissítést.

WindowsXP-KB894391-x86-HUN.exe

azóta nincsen bajom a letöltés is szépen egyenletesen jön (amikor van elég feltöltõ persze).

Köszönöm a segítségeket.

• 3 months later...
Posted

Weboldalakon gyakran található videóbemutató-oktató anyag. Ezek megnézésekor

a letöltés akadozik. Videó lejátszása elindul, majd leáll, majd lejátszás folytatódik,

újra leáll és ez így ismétlõdik. Az internet letöltési sebességet lemértem és ennek

az értéke 1239 kbps – 1738 kbps között mozog.

A gépem nem egy antik darab, adatait itt melléklem, Win XP prof rendszer.

Valamint cFosSpeed v4.21 internet letöltés vezérlõ program.

Alaplap: Asus P5LD2 SE (, Audio, Gigabit LAN)

CPU: DualCore Intel Core 2 Duo E6320, 1866 MHz

HDD: SAMSUNG HD161HJ (160 GB, 7200 RPM, SATA-II)

Memória: 1024 MB (DDR2-667 DDR2 SDRAM)

Videokártya: ATI Radeon X1050 (512 MB)

Hálózati kártya: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Hangkártya: C-Media CMI8738/C3DX Audio Device

Kérek segítséget, hogy hol keressem a hibát, mivel tudtommal ezek a videók

csak megtekinthetõk és le nem menthetõk a PC-re.

• 2 months later...
Posted

Sziasztok érdeklõdnék hogy tudnátok e olyan linket adni ami a cfosspeed-v406-build1353 használati útmutatásával foglalkozik beáll. stb. Kösze elõre is a segitséget.

• 3 months later...
Andre-100
Posted

Sziasztok!

Nekem az a problémám, hogy hiába van elméletileg egy 16Mbs-os letöltési sávszélességgel rendelkező kapcsolatom, néha szinte alig csepeg rajta valami.

Többször is megmértem a sebességet a fentebb említett "speedtest.net" oldalon és 0,78-0,90Mbs-os eredmények jöttek ki. Mennyire megbízható az itt kapott információ? A netet közösen használjuk a lakótársammal, wi-fi-n keresztül, laptoppal (a gép elég új, nem hiszem, hogy azzal lenne a gond). Van köze a sebességcsökkenésnek ahhoz, hogy a lakótárs elég sokat torrentezik? Tudom növelni a sebességet azzal, hogy mondjuk kábellel csatlakozom a routerhez?

Ja, oprendszer: XP SP3.

Posted

Van. Ha torrentezik, és az nincs jól beállítva, korlátozva, mellette nem marad szinte semmi sávszélesség, ping az egekben. :S

Andre-100
Posted

Elnézést a naiv kérdésért, de a "ping" pontosan mit mutat? A legutóbbi tesztnél pl. 555ms jött ki eredménynek, de mindig jóval 400 fölöttieket dob ki.

Kikapcsoltam a lakótárs torrent kliensét a gépén és az eredmény egybõl felugrott 4Mbps-re (ping 120ms), de ez még mindig csak a negyede az elméleti 16Mbps-nak. Itt ülök a wifi routertõl 1m-re, a jelerõsség maximális szóval nem valószínû, hogy az a szûk keresztmetszet... de akkor mi?

Posted

Milyen router, milyen internethozzáférés (adsl, kábelnet, stb.), lakótárs gépén mekkora sebességet mértek? És próbáld ki kábeles kapcsolattal is.

Andre-100
Posted

A router-rõl nem sikerült túl sokat kiderítenem csak annyit, hogy SAGEM gyártmány. A szolgáltató SKY (UK) a nettípus pedig ADSL.

Posted

És melyik szerverrel tesztelsz?

Ha jól értelmezem, te most az Egyesült Királyságban élsz. Nincsenek pontos információm, de én úgy hallottam, ott igencsak korlátoznak napközben a szolgáltatók. Bár ftp-nek talán mennie kellene.

Andre-100
Posted

Igen az Egyesült királyságban a szerver azonban - amit kidob a speedtest - Írországban / Dublinban / van, vagyis már nem UK.

Posted

Próbáld ki a londonival is.

Posted

Kipróbáltam a Londoni szervert is

Download: 3.66Mbps

Upload: 0.69 Mbps

Ping: 48 Ms

Dublin rögtön utánna

Download: 3.94 Mbps

Upload: 0.71 Mbps

Ping: 118 Ms

Ezek szerint a Londoni szerverrel sem jobb.

Megkértem a lakótársamat, hogy állítsa le a torrentelést, akkor, amikor mindenki itthon van és a sebesség felugrott a 3-4x-re, de még így is csak negyede annak, amit a szolgáltató ígért. (kb. ugyanezek az eredmények jönnek ki este és napközben is).

Ja, a "Ping" pontosan mit mutat?

Posted

Nagyjából azt, hogy mennyi idõ alatt ér el egy adatcsomag a szerverig.

Posted

Ezek szerint a Londoni szervert gyorsabban elérem, de, akkor miért kapok rosszabb eredményt, mint a Dublinival?

Abban az esetben, ha ketten használjuk a net-et wi-fi-n keresztül (normál használat esetén, nincs torrent, meg ilyesmi valamint a jelerõsség is maximális) és 10Mb adatforgalom jön át a routeren, akkor az azt jelenti, hogy 5-5Mb jut mindenkire?

Ne haragudjatok, ha nagyon primitívek a kérdéseim, de elég laikus vagyok a témában.

Posted

Nem, az azt jelenti, hogy 10 jut a kettőre. A terhelés függvényében osztja szét a sávszélességet. Pl. ha valaki torrentezik, az egész hálózat belassul, mert nem marad sávszélesség.

Posted

Voltam olyan szemtelen és átmentem a lakótársam szobájába megnézni, hogy tényleg kikapcsolta-e a torrentet és nem... (egyszerűen nem értem, hogy egyes emberek miért ilyen inkorrektek, ha felesbe fizetjük, akkor azt hiszem nekem jár a fele sévszélesség :S ) Miután lelőttem a torrent kliensét egyből megduplázódott a sebességem.

Download: 8.08 Mbps

Upload: 0.78 Mbps

Ping: 50 Ms

Arra nincs véletlenül valami módszer, hogy egyenlő részben kapjuk a sávszálességet?

Posted

Másik router, amiben van QoS. Bár még az sem jelentene 50-50%-os osztást, de érdemes volna megnézni.

Posted

Köszönöm mindenkinek az eddigi segítséget!

Sajnos a lakótárssal nem lehett a dolgot értelmes emberek módjára megbeszélni, ugyanis ő állítja, hogy a torrent nem lassítja a sávszélességet és az speedtest.net oldal nem ad korrekt eredményt (még, ha így is van, akkor is tény, hogy csigából versenylóvá válik a net, ha nincs torrent).

Szóval arra az eredményre jutottam, hogy - mivel az enyém a net - nem közösködöm tovább és inkább fizetem az egészet egyedül.

Az lenne a kérdésem, hogyan lehet megváltoztatni a router wifi kódját. Meg tudom tenni magam, vagy meg kell keresni a szolgáltatót ezzel esetleg ki kell cserélnem magát a routert?

Posted

Tied a router, azt csinálsz vele, amit akarsz. Begépeled az IP címet és a jelszót, a menüben találni fogsz egy olyat, hogy Wifi.