Jump to content
GSForum - Segélyvonal

üres gép inditása


boota

Recommended Posts

boota

Sziasztok! Volna egy kérdésem, segitsen valaki. Egy régi gépre szeretnék 98-as Windowst telepiteni. Odáig jutottam el, hogy a boot floppyról mindent töröltem a géprõl és két részre osztottam a merev lemezt. Itt újrainditás következett és formatálnom kellene a két új lemezt, de az újrainditás után egy alsó vonal villog a képernyõn és bármit nyomok a billentyûzeten, csak csipog a gép és semmi. Ha teljesen üres minden (nincs semmi program), milyen billentyûkombinációkkal érhetem el, hogy valami történjen már és formatálni tudjam a gépet? Elõre is köszönöm a segitséget!

Link to comment
Share on other sites

KeLa

Ha teljesen üres minden, nincs mit elérni. Be kell állítani a BIOS-ba a boot sorrendet és flopy legyen az elsõ. Majd onnan bootolni. Ha tartalmazza a flopy a Format programot, akkor tudsz formázni és rendszert telepíteni.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

De nem fogja elérni a CD-t. A Boot sorrendet CD-rõl indulásra kell állítani, mert a Win98 Boot CD, és akkor ha nem indul a telepítõ, beírni a d:\ setup-ot (ha a CD a D meghajtó)

Link to comment
Share on other sites

boota

Szeva KeLa! Hiába állitottam úgy a BIOS-ban, hogy a floppy legyen az elsõ, amikor újrainditom a gépet, ezt irja ki:

Non-System disk or disk error

Replace and strike any key when ready

- ezt akkor, ha benne hagyom a setup floppyt, ha meg nem hagyom benne, akkor újra csak az alsó vonalka villog. Mit tegyek? Hogy kell beállitani, hogy ismerje fel a floppyt? Segits!!!

Ha a partitionálás után nem inditottam volna újra, már rég kész lenne a formatálás, mert akkor még elfogadta a parancsokat. Most hiába nyomok bármit...

 

Szeva nagyjani! Elõbb valahogy formatálni kellene, csak utána használni a windows-installáló CD-t. Hülyeséget irok? Az az igazság, hogy nem nagyon értek hozzá..

Link to comment
Share on other sites

KeLa

A "Non-System disk or disk error" üzenet arra utal, hogy az általad használni akart lemez nem rendelkezik a szükséges boot információkkal, vagy megvan sérülve és nem tudja használni. Ilyen esetben másik gépen le kell ellenõrizni a flopy mûködõképességét, de jobb megoldás egy biztosan mûködõképes flopy lemez használata. Javaslom szerezz be egy WIN98-as flopy lemezt

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Nem tudom miért kell ennyi hókuszpók. Ha a Bios boot CD-re van állítva, a Win98-as lemezrõl indulni kell a gépnek, utána meg a Setupnak.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
geri005

Ezt az oldalt ajánlom figyelmedbe Link Itt regelsz és megtalálod a Windows 98 indítólemezt elindítod a programot és ráteszi a floppydra.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...