Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PC Tools biztonsági termékek


Stephan

Recommended Posts

Stephan

Mrszitya kérésére hoztam létre ezt az új témát, mivel még nem létezett ilyen.

 

Használjátok egészséggel! ;)

 

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

PC Tools biztonsági szoftverek 2009

 

A PC Tools - jelenlegi - szoftverpolitikájának köszönhetően szinte valamennyi szoftveréből elérhető állandó védelemmel rendelkező, időkorlát nélküli próbaverzió.

 

PC Tools AntiVirus - vírusirtó

PC Tools iAntiVirus - vírusirtó Mac-re

  1. ingyenes változat
  2. fizetős változat (+teljes körű támogatás, +prioritásos frissítés)
Spyware Doctor - kémprogramirtó
  1. próbaverzió (teljes körű védelemmel, időkorlátozás nélkül, a kézi kereséssel észlelt kártevőket nem távolítja el)
  2. Google Pack - Starter Edition (részleges védelemmel, időkorlát nélkül, a kézi kereséssel észlelt kártevőket eltávolítja)
  3. fizetős, teljes változat
Spyware Doctor with Antivirus - virus- és kémprogramirtó
  1. próbaverzió (teljes körű védelemmel, időkorlátozás nélkül, a kézi kereséssel észlelt kártevőket nem távolítja el)
  2. fizetős, teljes változat
PC Tools Internet Security - komplett biztonsági csomag
  1. próbaverzió (teljes körű védelemmel, időkorlátozás nélkül, a kézi kereséssel észlelt kártevőket nem távolítja el)
  2. fizetős, teljes változat
PC Tools ThreatFire - kiegészítő védelemként ajánlható a kártevők ellen
  1. ingyenes változat
  2. fizetős változat (+ telefonos támogatás, +kereskedelmi használat)

PC Tools Firewall Plus - tűzfal

  1. ingyenes, teljes változat

 

Megjegyzések:

A fizetős változatok prioritást élveznek az adatbázis frissítéseknélA fizetős változatokhoz teljes körű támogatás jár (telefon, email)TrialPay-jel is hozzá lehet jutni a teljes verziókhoz

 

 

Linkek:

PC Tools hivatalos weboldal - összes termék, letöltés, fórum, támogatás

Google Pack

 

Hálózat létrehozása a PC Tools tűzfalát futtató gépeken

Ha szeretnénk mondjuk netet megosztani a hálón keresztül, vagy fájlokat/nyomtatókat megosztani.

 

Példa:

"A" és "B" gép (XP és/vagy Vista) összekapcsolása. Mindkettőn fut a PC Tools tűzfala. Tegyük rajtuk a következőket:
  1. Nyissuk meg "A" gépen
    Hálózati kapcsolatok
    at (Start menüből vagy Vezérlőpultból,) és válasszuk ki a hálókártyát, amelyet a gépek összekötésére használunk. Jobbkatt rá,
    Állapot/Támogatás/Részletek.
    Innen írjuk fel a gép
    fizikai címét
    egy lapra (pl. "A" gép címe: 00:13:72:19:2D:F4)
  2. Ugyanezt tegyük meg "B" gépen is (pl. "B" gép címe: 00:28:67:09:5K:74)

 

"A" gépen:

  1. A PC Tools Firewall megnyitása, a Fejlett Szabályokra (Advanced Rules) ugrás, majd a plusz jelre kattintás
  2. A megjelenő ablak felső felében a feltételeknél tegyünk pipát a "Ethernet típus" (Ethernet type) sorához, majd alul a szabályleírásnál kattintsunk a "meghatározatlanra" (undefined), és válasszuk az IP-t és okézzuk
  3. A feltételeknél pipa a "távoli Ethernet-hez" (remote Ethernet) a szabályleírásnál katt a "meghatározatlanra," és írjuk be a cím sorába "B" fizikai címét, okézzuk
  4. A szabályleírásnál pipa a "protokoll" sorához, a szabályleírásnál módosítsuk a protokollt "TCP vagy UDP"-re
  5. Pipa a feltételeknél a "távoli port" (remote port) sorához, a szabályleírásnál a "meghatározatlanra" kattintva a típusnál válasszuk az "azonos tartományt" (match range), és írjuk be az "indításhoz" 1024-et (ha a másik gépen Vista van, akkor 49152,) a "befejezéshez" 5000-et (ha a másik gépen Vista van akkor, 65535)
  6. A Tovább gombra kattintva pipát az Engedélyezéshez (allow) tegyük, a napló (log) mellől pedig vegyük ki.
  7. Továbblépés után nevezzük el a szabályt, és tegyünk pipát az ez a szabály aktív (this rule is active) mellé
  8. Kész gomb, majd katt az alkalmazás (apply) gombra
"B" gépen:

Ugyanezen lépések, de itt
"A" fizikai cím
ét használjuk, és a portoknál, ha "A" XP-t futtat, akkor
1024-5000
, ha Vistát, akkor
49152-65535
a tartomány kezdete és vége.

 

-------------------------------------------------------------------------

Ha több gép van, értelemszerűen azokon is így eljárni.

A létrehozott szabályokat el is lehet menteni a PC Tools tűzfalában: "Szabályok exportálása"

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

A magam nevében köszönöm ezt a topikot.

@mrszitya erről a Firewall négyesről még nincsenek teszt eredmények? Vagy tudsz esetleg valamit mondani előzetesként? Azért kérdezem, mert gondolom a hármas verzió inkább csak ráncfelvarrásokat kapott így a vége felé. A négyes meg talán már hoz néhány alapból módosított javítást.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Igen, "nagyjavításon" vett részt a tűzfal a legutóbb (http://www.pctools.com/forum/showthread.php?t=52541)

 

A tesztek? Jómagam nem igazán veszem komolyan, illetve nem foglalkozom nagyon a különféle biztonsági tesztekkel. Ezek a tesztek igazából nem is nekünk szólnak, hanem a készítőknek (- vagy rosszabb esetben nekünk. :)) Kíváncsiságból azért megszoktam nézni néhányat, így pl. a matousec.com féle tűzfalas tesztet is. Ezen a pl. legutóbb a PC Tools, a Sunbelt (Kerio,) az Eset (Nod,) az AVG, az F-Secure és még sokan mások is megbuktak. Sőt, a Windows beépített tűzfalát már fel sem tüntetik itt. (Az új PC Tools még nem került sorra.)

 

Firewall Challenge - matousec.com

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Szia @mrszitya!

Köszönöm a részletes válaszodat. A legutolsó matousec.com tesztet én is láttam és megmondom őszintén, hogy nem ezek alapján választok védelmi programot. Megvárom a készülő magyarítást (60%-os jelenleg) és majd akkor felteszem a mostani hármas helyett. Csak egy kérdés egyelőre. Ha felrakom a négyest akkor előtte távolítsam el a hármas verziót vagy rá lehet telepíteni?

Köszi.

OFF

(ha az autómat is a hivatalos (szakértői)tesztek eredményei alapján választottam volna, akkor mostanra már nagyon megbántam volna a vásárlást --- szerencsére nem így választottam)

ON

Link to comment
Share on other sites

payskin

A dologhoz annyit fûznék csak hozzá, hogy a PCW Shop és az összes partnerbolt a mai napon beszüntette a PC Tools termékek forgalmazását. Rengeteg bajunk volt a céggel, a szoftverekkel, a licencelési feltételeikkel, az elmaradt technikai segítségnyújtással, ezért úgy döntöttünk, hogy nem forgalmazzuk õket tovább. Bocs, a rossz hírért. :(

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Köszi Balázs.

Valóban rossz hír, bizonyos szempontból. Nem lehet végig jó a napom, ez (Murphy) törvényszerû. Engem az egészbõl csak az érdekelne - ha megtudod válaszolni megköszönöm -, hogy mi volt a probléma a szoftverekkel? Megbízhatatlanul mûködtek? A licenc feltételek és az általad elõbb felsorolt többi problémák nem igazán érdekelnek, mert az ingyenes verziókat használom Tõlük, így ismerem és tudván ezen programok korlátait csak annyit is várok el tõlük.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Tényleg érdekes... Írnál picit konkrétabban egy-két példát, ami közrejátszott a kizárásban? Én is kíváncsi vagyok. :)

 

 

@etele34

Szerintem simán rátelepítheted. Ha szükséges, valószínű, a telepítő maga felajánlja és elvégzi az eltávolítást. (Jómagam még nem raktam fel az újat, ezen a gépemen nem a PC Tools tűzfala látja el a feladatot.)

 

Ha felraktad, ellenőrizd, hogy kikapcsolta e a Windows beépített tűzfalát. A korábbi verziók nálam (is) rendszerint aktívan hagyták.

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Szia @mrszitya!

Köszi a tanácsot, de én - azon kevés tűzfal telepítésnél ami eddig volt nálam - mindig ki szoktam kapcsolni a Windows tűzfalát, egy másik külső tűzfal program telepítésénél. Sosem árt a megelőző óvatosság. Eddig bejött. Legelőször nem tettem meg (Comodo-nál még kezdő létemre) és volt is gondom utána, na de ez már egy másik történet lenne... Rég volt, elmúlt...

 

 

Most pedig várjuk Balázs válaszát. Már csak azért is kíváncsian várom mik lehettek azok a problémák, mert például a Spyware Doctort nem kell gondolom senkinek sem bemutatni. De én nem hiszem, hogy magával a szoftverrel lett volna baj. Tehát várunk és remélünk...

Link to comment
Share on other sites

payskin

Voltak érdekes húzásaik. Például a Registry Mechanic előző verziója, ami tavaly ilyenkor megjelent, unicode hibával elszállt, ha az oprendszerben a területi beállítások nem angolra voltak állítva. Emiatt egy csomó vásárlónk nem tudta normálisan használni. Mikor megkérdeztük, hogy ezt mikor fogják kijavítani, közölték, hogy majd az új verzióban, egy év múlva. Ekkor vettük le a programot a kínálatból.

 

A licencelési történet arról szólt, hogy kötöttek velünk viszonteladói szerződést de csak a teljes árú szoftverekhez adtak hozzáférést. Emberek megvették tőlünk a szoftvert, majd egy évvel később, amikor lejárt, szerettek volna hosszabbítani, csak éppen hosszabbítást nem tudtunk nekik eladni. Így egy csomóan inkább megvették még egyszer a teljes verziót, amivel viszont az volt a gond, hogy az így kapott új termékkulcsot nem lehetett beírni a szoftverbe. Minden ilyen esetben írnom kellett egy levelet a technikai támogatásnak, elmagyarázni a szituációt és megkérni őket, hogy "töltsék át" az új termékkulcs egy évét a régi termékkulcsba, ellenkező esetben a felhasználónak újra kell telepíteni a Windowsát. Ezt az esetek többségében meg is tették (néhány héten (!) belül), de az összes ilyen esetben átírták a regisztrációban a felhasználó e-mail címét az enyémre. Manapság napi 2-3 levelet kapok tőlük, hogy XY-nak hamarosan lejár az akármilyen licence. Teljes nonszensz.

 

Aztán csináltak olyan aranyosságokat, hogy ha ékezetes betű volt a regisztrált nevében, akkor rossz termékkulcsot generáltak. Nincs is jobb móka, mint mikor az ember előre befizeti a lóvét, kap egy kódot, és az nem működik. Biztos nem akarja ránk gyújtani az irodát. :S A második alkalom után már figyeltünk, de az ember azért ember, hogy hibázzon. Na most az egyik ilyen utolsó esetben, amikor megint írtam a technikai segítségnek, hogy hahó, nem jó a termékkulcs, amit generáltatok, please, please, please nézzetek utána, írjátok át ékezet nélkülire a nevet, egyszerűen kitörölték a problémát. Írtam nekik még 2 emailt, de nem reagáltak semmire. Végül az lett a megoldás, hogy a saját pénzünkön regisztráltunk még egy licencet az illetőnek ékezetek nélkül.

 

Nagyjából ez volt az utolsó csepp a pohárban. :( Tehát kisebb részben a szoftverekkel, nagyobb részben a céggel volt problémánk.

Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Szia Balázs!

Köszönöm a részletes magyarázatot és azt, hogy időt szakítottál rá, hogy megírd. Kétszer olvastam el mert elsőre hinni sem akartam, hogy egy - nevezhetjük patinás és nagy múlttal rendelkező - szoftvergyártó hogyan tud ilyen hozzá állással még a piacon fent maradni. Komolyan mondom, hogy miközben olvastam egyszerre mosolyogtam és bosszankodtam. :dühös: Mondjuk az is lehetne ennek a történetnek a címe, hogy 'Hogyan veszítsünk el egy vásárlóréteget a magunk trehánysága és lezsersége - szándékosan finomabb jelzőket használtam - miatt.

A második bekezdésben amit írtál az már kicsit durva szerintem. :nem:

Köszi még egyszer.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Érthető a dolog, durva... Csak fizess, aztán hellószia, el vagy felejtve. Szép hozzáállás.

 

Ez azonban ne vegye el mindenkinek a kedvét a próba és ingyenes verziók használatától. Kevés (neves) cég ad ki teljesen ingyenesen biztonsági szoftvereket, és olyan próbaverziókat, amelyek időkorlát nélküli állandó védelemmel vannak felvértezve, és "csak" a kézi keresés utáni eltávolítás képessége hiányzik. Reméljük, e téren a jövőben sem változtatnak. A hozzáálláson viszont tényleg kellene...

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Zira

@mrszitya!

Ha erre látogatsz akkor - ha van infod róla - megkérlek írnál azokról a változásokról amik a PC Tools Firewall free négyesben vannak a hármas elõdjéhez képest? Mondjuk a hármas elég haloványan teljesített a matousec teszteken, de nem ez a része érdekelne igazán. Készül a magyarítás a négyes verzióhoz is, de még csak 60%-on tart. Majd ha teljes lesz akkor letöltöm.

Köszi elõre is.

 

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

PC Tools Firewall v4.0.0.xx

 

a következő funkciók változtak/kerültek be:

- rosszindulatú kódbeinjekciózás elleni védelem

- rendszermódosítás felügyelet

- egyéb alkalmazások felügyelete

- önvédelem

- proxy szerver támogatás

Link to comment
Share on other sites

Zira

Köszönöm szépen az információkat. :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Stevenking

Megjelent a PC Tools Firewall Plushoz a magyarosítás!

 

Letölthetõ a következõ oldalról: http://zityi33.fw.hu/

Link to comment
Share on other sites

eurolac

Sziasztok! Tudna valaki abban segíteni, hogy a távoli asztali kapcsolatot hogyan kell kiengedni a Pc Tools Firewall Plusz 4.0.0.45-nél. A magyarítás nagyon jó, köszi az infot. Kell -e esetleg az alapbeállításon túl még valamit állítani rajta?

 

Elõre is köszi!

Link to comment
Share on other sites

eurolac

mrszitya! Köszönöm, hogy válaszoltál. Sajnos így, hogy nem tudom kiengedni a távoli asztali kapcsolatot nem tudom használni, mert a munkám miatt ez kritérium lenne. Azt megtaláltam, hogy hol blokkolja a kimenetelt, de semmilyen módon nem lehet engedélyezni, ill. amikor már azt hittem, hogy sikerült, akkor sem ment ki a kapcsolat. Kár, mert nem fogta a laptopomat, a magyarosítással egészen jól néz ki és a teszt szerint jó védelmet nyújt. (Igaz, az elsõ indulásnál teljesen KO lett a gépem, de utána szépen mûködött) Ment vissza az OA free, amivel is meg vagyok elégedve, csak egy kicsit fogja a rendszert. Üdv.

Link to comment
Share on other sites

trabilaci

Plusz tud magyarul is.

 

Program Magyarosítások

 

Nem idézünk be közvetlenül elõttünk íródott teljes hozzászólást, plusz a program szót egy "m" betûvel írjuk! A mondat végére pedig írásjelet teszünk. <Stephan>

Edited by Stephan
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Le Banner

Kedves Mrszitya!

Ha van idõd akkor kipróbálhatnád a PC Tools Firewall Plus 5 Beta változatát.

Kíváncsi lennék a véleményedre. Biztosan jobb lesz mint a mostani négyes, ami - szerintem - már most is nagyon jó. Baráti körben tértünk át több gépen is a COMODO-ról (ami túl van bonyolítva szerintünk) a PC Tools Firewall 4 tûzfalra és eddig bevált a csere. Könnyen kezelhetõ és egyértelmû ez a tûzfal. Fõleg, hogy van hozzá magyarítás is. Ha valaki csak a matousec.com tesztjei alapján ítél tûzfalat az láthatja, hogy elõkelõ helyen van már ez is. A FREE tûzfalak között a negyedik legjobb.

Még egy kérdés a végére. Elõre láthatólag mikor lesz végleges ötös ebbõl? Tudsz valami infot esetleg errõl?

Köszi elõre is.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Zira

Sziasztok!

Lehet, hogy láma a kérdésem de nem vagyok egy nagyon hozzáértõ felhasználó, csak egy átlagos User.

Felraktam a PCTools négyes tûzfalat a NOD32 mellé. Nincsen vele semmi bajom, bár az elején néhány napig elég sokat kérdezett de most már csendben van. Nem fogja a gépet sem. (Laptopon használom)

Kérdésem azzal kapcsolatos, hogy (igaz csak az elsõ alkalommal és aztán szabályt hozott létre erre is) rákérdezett arra is a tûzfal, hogy engedje-e az O&O Defragnak a Desktopon valami módosítást. Ez azt jelentette volna, hogy az O&O úgy volt beállítva, hogy a töredezettség-mentesítés után kapcsolja ki a számítógépet. Nos erre kérdezett rá a tûzfal. Ez jó dolog vagy pedig csak egy túlzó fontoskodás a tûzfal részérõl?

Köszönöm elõre is a válaszokat.

Link to comment
Share on other sites

kori

Szerintem szükségtelen, hogy a töredezettség-mentesítõt figyelje a tûzfal. Az O&O-nál beállítható a rejtett üzemmód is. Azt viszont, hogy kikapcsol a mentesítés után még nem láttam a beállításoknál. :huh:

Link to comment
Share on other sites

Zira

Köszi a választ.

A Mentesítés utáni kikapcsolást nem a Beállításoknál hanem a Feladat szerkesztése alatt kell beállítani.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

@Le Banner

 

Mindenképp érdemes lesz áttérni az új változatra, több ponton is kényelmesebbé tették a szoftver használatát, tovább fokozták a biztonságát, növelték a stabilitását.

 

@Zira

 

A kérdezősködés jó dolog, nem túlzó fontoskodás. Ha adott esetben a vírusirtó néma marad, pedig "kiabálnia kellene," a tűzfallal még - jó esetben elcsíphető egy gyanús, illetve káros tevékenységet folytató "fájlocska."

 

Az ötös verzióból már van újabb béta is: link

 

Az ötös verzió (eddigi) újdonságai, változásai:

 

- jelszavas védelem (beállításokhoz és/vagy a program kikapcsolása ellen)

- teljes képernyős mód (ha játékot, filmet, prezentációt, stb. futtatunk teljes képernyőn, a választott beállításnak megfelelően - biztonságos, illetve flexibilis - automatikusan blokkolja vagy engedélyezi a szoftver a háttérben történő eseményeket.)

- frissített driver (stabilabb, biztonságosabb, s WHQL kompatibilis, azaz a Windows már nem fog emiatt a telepítésekor "riasztgatni")

- ismert, illetve digitális aláírással rendelkező szoftverek automatikus engedélyezése a háttérben

- stabilitással kapcsolatos egyéb javítások, változtatások

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...