Jump to content
GSForum - Segélyvonal

ESET Smart Security

Recommended Posts

Posted

Sziasztok! Az Eset Smart Security-t használom és eddig nagyon tetszik, igazán kis erõforrás igénye van és jól dolgozik, bár nálam még nem jelzett találatot, remélem azért mert nem volt mit! Egy gondom van vele, ezidáig nem bírtam rávenni, hogy az utorrentet engedje "dolgozni". Esetleg van valakinek tippje, hogy mit kell állítanom, hogy tudjak utorrenttel tölteni? Elõre is köszönöm!

Bata László
Posted

Létre kell hozni egy új tûzfalszabályt, hogy a µTorrent alapértelmezett portján lehessen kapcsolódni a géphez, azaz meg kell nyitni a 38840-es portot. Részletek a súgóban.

Posted

A tûzfal összehasonlítható mondjuk egy comodoval, vagy Jeticoval?

Szóval ez is 3 szintes tûzfal, passhash és egyéb más behatolásvédelemmel?

Posted

Köszönöm szépen, kipróbálom!

Posted

ESET Smart Security tűzfala mellett lehet normálisan torrentezni? Trackernek rendesen elmennek a töltési adatok?

Outpoosttal volt olyan gondom, hogy kevesebb feltöltés számolódott el. Gigabájtokkal kevesebb. NOD32-t használok és minden oké vele. Jó lenne ha full védelem is jól szuperálna torrentügyi szempontból.

Posted

Két napja van fenn a smart eset. Ma délután úgy indult el a gép, hogy a smartban nem indult el a tűzfal és a windows súlyos hibát jelzett. Újraindítás után működik rendesen.

Az biztos hogy eddig a nod32 + comodo tűzfal volt a legjobb. Viszont utóbbi időben a nod32 2.7 es valós védelme nem töltödött be a tálcára, csak ha kézzel inditottam el. Ezért is váltottam a smartra, de nem tudom lehet, hogy még gyerekcipőben jár. Jó lenne, ha beválna, mert eddig szerettem a nodot. És azt is hogy nem kellett havonta újratelepíteni, mint a pandát.

Posted
Két napja van fenn a smart eset. Ma délután ugy indult el a gép, hogy a smartban nem indult el a tűzfal és a windows súlyos hibát jelzett. Újrainditás után működik rendesen.

Feltettem én is egy gépre NOD32 + Comodo leváltásaként. De ahogy látom nem csak én jártam így. Azt hittem, hogy én/ mi a barátommal együtt rontottunk el valamit. Úgy kezdődött rögtön az első telepítés után, hogy nem volt sehol a Tálcán az ikon. Csak a Start menűből lehetett elindítani a programot, de onnan is csak nehézkesen indult el. Többször nem tudtunk belépni a tűzfal részébe sem. Egyik ilyen esetben amikor nem tudtunk belépni a tűzfal részbe, lefuttattunk kíváncsiságból egy WIGWAM tesztet is és minden portot nyitottnak látott a WIGWAM. Érdekes minden esetre. Nem értem mi lehet a gond, de a negyedik újratelepítés után leszedtük egyenlőre egyelőre, nem próbálkozunk és várunk, hátha kijavítják a hibákat. Nem lehet, hogy ez Smart Security még béta változat? Azokkal szokott ilyen probléma lenni általában. Egyenlőre Egyelőre visszakerült a NOD32 2.7 és Comodo, amíg nem lesz javulás Eset Smart ügyben. Pedig már nagyon vártuk ezt a programot.

Egyenlő --> = <-- ez.

Posted

Sziasztok!

Ez már végleges változat! Elvileg ilyen problémának nem lenne szabad elõfordulnia. Nálam, amíg fent volt, tökéletesen mûködött. Csak azért szedtem le, mert angol nyelvû, és idõnként sokat kérdezett, így inkább megvárom a magyar nyelvû változatot. Tehát, valószínûleg ez amit leírtatok, nem az Eset Smart Security hibája. Én inkább a Comodo-ra tippelnék, hagyhatott maga után registry bejegyzéseket, vagy egyéb, fölösleges fájlokat, amik megzavarhatták az ESS tûzfalát, vagy az egész programot. Nem ez lenne az elsõ ESET! :D

Üdv.

Posted

NOD32-öt először el kell teljesen távolítani, majd aztán felrakni az ESS-t.

Posted

El volt távolítva. Teljes tisztítás volt a NOD32 és a Comodo után, csak tegnap nem írtam ezt is le mert gondoltam egyértelmű. Legalább is nekem az. Registry tisztítás is megvolt RegSeekerrel és ntRegopt regisztry tisztítóval is. Ezt mindig végigjátszom program eltávolítás és újabb telepítés előtt.

Mindegy. Megvárom a magyar nyelvűt, hátha azzal jobban megy majd. Akkor majd már én is tudom, hogy miket kérdez és nem kell a (leendő férjem) állandó nyüstölése, hogy fordítsa le. Ő Beszél angolul én nem. Meg egy kicsit sokat is kérdezgetett a tűzfala.

Tudni lehet, hogy mikor lesz már magyar nyelvű ESS ?

Posted

Azóta nem jött elõ a hiba. Én maradok az angol smart-nál. Bár, ha gyakran elõjön a hiba akkor lehet valami virusra gyanakodni is. :)

Posted

Azért nem adtam még fel teljesen, mert tetszik a program, jó lenne használni és véglegesre feltennem. A hétvégén teszek majd még egy próbát. Remélem akkor sikerülni fog.

• 4 weeks later...
Posted

Üdv, az a SMART mellé felraktam a Webroot Spy Sweepert, tudom, hogy van benne anti-spyware, de azért jobb a biztonság, ugye nem lesz gubanc? Vagy a SMART tökéletesen elég lenne magában is?

Posted

A Webroot Spy Sweeper az egyik, ha nem a legjobb képmprogram elleni védelem, szerintem egyébként semmi bajuk nem lesz egymással. ;)

Posted

Mi a véleményetek melyiket használjam inkább?

NOD32 féle (ESET) Smart Security-t amiben van tûzfal, vagy a Keriot rakjam vissza mellé?

Mennyire megbízható a NOD-nak e része?

Posted (edited)

Én már egy ideje használom az ESS-t, eddig nem tapasztaltam semmi abnormális jelenséget. Szerintem megér egy próbát Neked is. :)

Edited by Stephan
Posted

Sziasztok!

Segítségre lenne szükségem!

ADSL kapcsolatnál D-link típusú modem és ugyanilyen típusú router használatával felraktam az eset smart securtity-t. Megkaptam e-mailben a felh. nevet és jelszavat, de amikor a frissítésre kattintok akkor nem tud csatlakozni az update serverhez. Az lenne a kérdésem, hogy a programon kell valamit beállítani, vagy a routernél van a hiba? Valamit engedélyezni kellene?

Segítségeteket előre is köszönöm!

Zoltán

Posted

Ha amúgy netezni tudsz, ez nem lehetne probléma. (Ha jó és még érvényes a kód.)

Legfeljebb a tûzfalban kell engedélyezni az updatert. De ez is elég automatikus és egyszerû a legtöbb tûzfalnál.

Posted

Vistát használok a beépített tûzfallal + NOD32 + Defender. Ezek mellett érdemes áttérni a NOD teljes internetes biztonsági rendszerére? És ha igen, ki kell kapcsolni a Vista tûzfalát? És mi legyen a Defenderrel? Szolgáltatóváltás után állandó a netes kapcsolatom és szeretném a teljes biztonságot. (Ami ugye nem létezik, de azért törekedni kell annak elérését :) )

Posted

Szia!

Két tûzfal egyidejû használata nagyon nem ajánlott. ;) A Windows Defender szerintem maradhat nyugodtan.

Üdv.

Posted

Köszi! Mivel elõfizetõje vagyok a PC Worldnek, így lehet, hogy van jobb csomag mint az ESET, de így legalább "két legyet ütök egy csapásra": olvasok és védek. Végül is nem olyan sürgõs, mert az eddigi védelem mellett sem észleltem kártékony rágcsálókat - legalább is nem mutatkoztak be személyesen -, de jobb az óvatosnak lenni, és ha már a PC World adja, akkor illik elfogadni. Egy próbát majd megér, ha majd tudni fog magyarul.

• 3 weeks later...
Posted

Nem találom a tûzfalban, hogy mely program mely portokat használhatja. :huh: Hol van?

Posted

És ott hol? Lenyitom az egyik épp futó alkalmazást, de pl. uTorrentnél mindegyik IP-hez más portot ír, annak ellenére, hogy a uTorrentben a 44820-as portot állítottam be. Igazából az a bajom, hogy a uTorrentben az állapotsorban van egy kis !-jel, és ha letesztelem a beállított portot, akkor azt írja zárva van (ennek ellenére tudok tölteni).