Jump to content
GSForum - Segélyvonal

AVG Anti-Virus, Tûzfal, Internet Security


Stevenking

Recommended Posts

Stevenking

Sziasztok! Azt hiszem ez a komplett biztonsági csomag is megérdemel egy különálló topicot! Én nemrég hallottam róla egy ismerõsömtõl, bár õ a free AVG Antivirust használja, teljes megelégedéssel. Gondoltam sokmindent próbáltam, teszteltem az idõk során (ezidáig AVG semmilyen formáját), itt az ideje az AVG-vel is megismerkedni! Feltelepítettem pár napja és eddig nagyon tetszik. Komlett biztonsági csomag, van benne: tûzfal, antivírus, antispyware, e-mail védelem, antispam. Teljesen magyar nyelvû, könnyen kezelhetõ és kis redszerkövetelményû!!! Csöndben elvan a háttérben és csak a szükséges dolgokat jelzi és nagyon jól konfigurálható! Müködtetéséhez nem kell informatikusnak lenni! Ide írjátok le véleményeteket, tapasztalataitokat és problémáitokat az AVG Internet Security-vel kapcsolatban!

Én jelenleg a NOD32 után telepítettem. Miután a NOD32-vel mélyreható vizsgálatot csináltam, talált is 1-2 dolgot amit törölt. Ezekután raktam fel az AVG IS-t. Nos teljes vizsgálat után rengeteg trójait, spyware-t és adaware-t talált amit a NOD32 fel sem ismert. Amit tudott törölt, amit nem karanténba helyezett. Ja és a teljes körû vizsgálatot is hamarabb lefuttatta mint a NOD32, kb 2/3 idõ alatt! Úgyhogy tetszik nagyon idáig!

 

Itt olvasható róla bõvebben: http://www.avg.hu/index.php?viewpage=products/avg75_is

Link to comment
Share on other sites

riegel

Én is gondolkozom az AVG IS 7.5 kipróbálásán de azért érdekelne az,hogy a 30 napos próba verzió után lehet-e újból telepíteni megint 30 napra? Nem lesz letiltva az elsõ próbálkozást követõen a második újból telepítendõ 30 napos próba verzio?Mert akkor váltogatni fogom a KIS 6.0-val felváltva havonta ha bejön a dolog.

Üdv.

Link to comment
Share on other sites

Stevenking

Szia Riegel! Szerintem ha kibirod törölni a registry-bõl rendesen és nem marad utána semmi, akkor visszatelepíthetõ a próbaverzió! Nálam is friss még a dolog ilyen irányú tapasztalatom a progival kapcsolatban nincs! Viszont az AVG IS kipróbálását mindenképpen ajánlom, nekem bejött idáig csak jót mondhatok róla!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
sabi

Sziasztok! Nagyon kedvezõ tapasztalataim voltak az AVG-vel, de frissítenem kellett a Windows XP-met és utána nem sikerült feltelepítenem az AVG. A telepítés után kiírta, hogy Ready, de nem volt megtalálható sehol. Gondoltam letörlöm és felteszem a Pandát. Ekkor jött a meglepetés. Hiába kutattam végig a számítógépemet az AVG maradéka után, sehol nem volt megtalálható, de a Panda telepítõje változatlanul aktívnak állítja be. Így most se AVG, se Panda. Érdekes, de az Ad-Aware nem tiltakozik. Egyenlõre ezt használom, de nem tartom annyira megbízhatónak. Segítsetek, hol kellene még az AVG-t kitörölnöm. Köszi. Sabi

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
Flick Robert

Ígéretes, megnézzük, mit tud. :)

Meg is nézem.

 

Link to comment
Share on other sites

MolnárPéter

Tesztelgettem kb. egy hétig a megjelenés napjától az AVG Pro 8-ast. Tetszetõsebb a kinézete, sajnos azonban a webvédelem nagyon belassította nálam a böngészést, illetve bekapcsolt PM védelem mellett nem tudtam bejelentkezni az msn-be. Nekem nem tûnik még kiforrott verziónak, szerintem van még rajta bõven polírioznivaló. A 7.5-ös verzió sokkal jobban futott a gépemen, semmi lassulást nem okozott. Várom mások véleményét is a programról!

 

Az AVG FREE 8-as 2008 második negyedévében várható.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Stevenking

AVG Anti Malware-t használ-e valaki? Mik a tapasztalatok vele kapcsolatban? Talán ez egy megbízható tûzfallal még jobb megoldás lenne mint az Internet Security? Mit szóltok hozzá?

Link to comment
Share on other sites

numerus

Szeretném megkérdezni, hogy használ vagy használt-e már valaki AVG Anti-Spyware 7.5 programot? Itt olvasom, hogy nagyon nehéz eltávolítani az AVG termékeket a számítógéprõl mert mindig hagynak maguk után valamilyen bejegyzést és nem lehet feltelepíteni utánuk másik védelmi programot. Én az avast! mellé szeretném feltenni az AVG Anti-Spyware 7.5 90 napos próba verzióját, de félek, hogy utána nem tudom maradék nélkül eltávolítani majd.

Advanced Windows Care V2 Personal reg. tisztítót használok és ott van ilyen lehetõség, hogy letölthetõ 90 napra ingyen. > Katt < ==== > Ide < irányít el a letöltéshez. Most már csak azt kellene megtudni, hogy magyar nyelven is van-e ez a program? Az avast! mellé tenném fel.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Egy darabig az AVG Anti-Spyware-t használtam, nekem semmilyen problémát nem okozott az eltávolítása után. Bár a 7.5-ös verzió nem Grisoft fejlesztés, hanem még javarészt ewido, (amit felvásárolt a cég,) így lehet, a többi Grisoft termék másképp "viselkedik" kicsit, ezt nem tudom...

 

Mindenesetre, ha felrakod valamelyik alternatív unistaller progit (pl. Revo - ez ingyenes) telepítés előtt, jó eséllyel megszabadulsz minden "maradványtól."

 

Magyarul nem tud a progi (legalábbis hivatalosan,) tervben is volt pedig, de végül nem készült el. (A többi termékük tud magyarul.)

 

Mellesleg van egy külön topicja..

 

@Stevenking

Az IS nem teljesít valami fényesen a tűzfalas leak teszteken (sőt..,) így érdemesebb tűzfal nélküli változatot telepíteni, és egy jobbat felrakni e mellé.

Link to comment
Share on other sites

numerus

mrszitya!

Köszönöm a választ.

Hirtelen ezt a topikot találtam és ezért utólagos bocsánat kérésem fogadd el, hogy ide írtam a kérdésemet. Ez a legkevesebb, amit megtehetek.

Link to comment
Share on other sites

Stevenking

Mrszitya az AVG tûzfalának tudásával naggyából tisztában vagyok, legalábbis a 7.5-ös verzióval a 8-ast még nem teszteltem, éppen ezért lettem volna kiváncsi, hogy aki már használta az Anti Malware-t mik a tapasztalatok vele kapcsolatban, mennyire megbízható, hogy egymagában elegendõ-e egy jobb tûzfallal? Innen letölthetõ az ingyenes magyar verziója:

http://download.chip.eu/hu/AVG-anti-malware-7.5_877670.html

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

@numeros

 

Ugyan, ezért nem kell bocsánatot kérned - pláne nem tőlem, csak megjegyeztem... :)

 

@Stevenking

 

Elég egymagában is, de saját tapasztalatom nincs vele, csak az Anti-Spyware-t használtam. Viszont láttam egy-két teszteredményét, emiatt, meg az Anti-Spyware-s tapasztalataim alapján mondom ezt. (De egyébként ez nem csak egy 30 napos trial?)

Link to comment
Share on other sites

Stevenking

Mrszitya köszi a választ! Az található a licensz megjelölésnél hogy: freeware! Lehet, hogy én értelmezem rosszul, de akkor ez ingyenes verzió nem? Különben vagy shareware vagy pedig demó a meghatározás! Vagy akkor nem értem! :nem:

 

Freeware meghatározása: http://hu.wikipedia.org/wiki/Freeware

Link to comment
Share on other sites

cyborg

Szerintem az ingyenes amit Te akarsz, csak kérdés, hogy még érvényes-e? Azért gondolom ezt, mert már a nyolcas verzió fut az AVG termékekből. De azon az oldalon találsz egy másik és szintén nagyon jó, ha nem jobb hasonló programot, bár az fizetős és 30 napos próba verziója tölthető csak le, de a magyar vásárlók most 50% kedvezményt kapnak. Ha jól tudom akkor jelenleg mindössze US $19.97 az ára az egy éves licensznek.

Link to comment
Share on other sites

mrszitya

Amiket írsz a liszencekről igaz, de az AVG-nél tudtommal csak az Antivirus-ból van ingyenes teljes verzió, a többi vagy korlátozott funkcionalitású, vagy trial.

 

Persze szoktak lenni különféle promóciók, amiknek a keretében a gyártók pl. valamelyik PC-s magazin olvasóinak ajándékba adnak egyébként fizetős termékeket (- az AVG valamely változatából is volt már ilyen -) 6-12 hónapos liszencekkel, de akkor ezt illene feltüntetni.

 

Ha felraktad, nézd meg, meddig érvényes a liszenc, vagy nem csak egy próbaverzióról van szó. Valahol biztos jelzi.

 

Link to comment
Share on other sites

Stevenking

Kipróbáltam. Sajnos 30 napos próbaverzió. Ezt nem értem. :nem: Akkor vagy én nem tudom a freeware szó jelentését vagy az oldalon nem tudják! Ne haragudjatok, hogy tévesen hívtam fel a figyelmet erre a progira! Sajnálom! :upsz:

Link to comment
Share on other sites

cyborg
Kipróbáltam. Sajnos 30 napos próbaverzió.

Itt az eredeti AVG oldal. Sajnos itt is fizetős ez a program, úgy hogy elírás lehet a CHIP.eu oldala. Itt egy másik oldal is és itt is fizetős.

De találtam valamit, csak angol nem tudásommal nem igazán értem, hogy jók-e és tudod-e ezeket használni.

Malware Sweeper Free és Spyware Doctor Free (elvileg)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...
tetarata

Üdv Mindenkinek!

 

Csak dícsérni tudom az AVG 8-as antivírusát. (Free verzió.) Azonnal jelez, bármi nem "odaillõ" történik a gépen. Egy kérdésem azonban lenne: a rootkit keresés a free verzióban ki van kapcsolva, mert szürke a mezõ és ki sem lehet pipálni?! Van valakinek errõl valami közelebbi információja? Elõre is köszi a választ.

Edited by Stephan
Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Sajnos a Free verziók többnyire korlátozott "tudással" vannak felvértezve. Több szolgáltatásuk nem elérhető a teljes (fizetős) társukhoz képest. Így itt sincs másképp.

>> Itt az összehasonlítás ami egyben a GRISOFT hivatalos válasza is a kérdésedre. :(

Edited by etele34
Link to comment
Share on other sites

tetarata

Üdv Etele34!

 

Köszönöm, ez így mindjárt érthetõ. Ettõl függetlenül is, szerintem jó és használható a progi.

 

További szép napot.

Edited by Stephan
Link to comment
Share on other sites

Guest etele34

Szívesen. :)

Link to comment
Share on other sites

kori

A lányaim notebook-jára néhány napja raktam fel a Vista-hoz az antivírust. Egyenlőre pozitívak a tapasztalataim. Bár angolul is könnyen áttekinthető lehet-e a free verziót magyarosítani? :hááát:;) (A pro verzióból esetleg kivehető a magyar nyelvi file?)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...