Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Könnyen szerkeszthetõ honlap

Recommended Posts

Posted

Hali!

Azon gondolkodom, hogy ha van egy honlapom, és rajta hírek, akkor hogyan is lehetne azt megoldani, hogy könnyen fel tudjak vinni pl. új híreket, vagy bárki akit megkérek (minden prog. tudás nélkül).

Gondolom ehhez kellene írni valamilyen szerkesztõt, amiben megcsinálom az új hírt, és majd feltöltöm a honlapra.

Ehhez kérnék segítséget, hogy hogyan is kezdejek neki a szerkesztõnek. Ilyeneken gondlkodom, hogy meg tudjam csinálni, hogy lehessen pl. félkövér a betû, vagy adott színekbõl választani, képet, linket beszúrni.

Mint ez a szerkesztõ is amiben felviszem most ezt a szöveget.

Posted

Ha az XHTML és a CSS tudás megvan hozzá, akkor először a JavaScriptet kéne intenzíven elsajátítani a szerkesztő megírásához, utána pedig a PHP-t és esetleg a MySQL-t a hírek tárolásához, visszaolvasásához.

Szerintem jobban jársz, ha megpróbálsz megbarátkozni valamelyik blogszolgáltatóval.

Posted
Mint ez a szerkesztõ is amiben felviszem most ezt a szöveget.

Töltsd le az IPB 2.0 próbaverzióját. ;)

Posted

Köszi a gyors választ.

HTML, CSS, megvan, PHP, MySQL alapok is megvannak.

Valahogy eddig próbáltam kikerülni a JavaScriptet, de akkor úgy látom ehhez kell. Végül is nem gond, minden megtanulható. :)

Meg akkor megnézem az XHTML-t is.

Tudom én is hogy vannak elõre megírt dolgok, de én igazából szeretek minden amit lehet magamnak megcsinálni. (lehet ez most hülyén hangzott...)

Mások munkáit úgy tekintem, hogy lehet belõlük tanulni, de felhasználni nem nagyon szeretem.

Akkor egy elméleti kérdés: a híreket teljes egészében az SQL tábla tárolja? Mert mi van ha sok hír van, és meghalad egy a szolgáltató által adott méretlimitet? (vagy ez értelmetlen kérdés volt?)

Posted

Ha a HTML megvan, megvan az XHTML is 90%-ban. Csak a fontosabb különbségeket érdemes megtanulni, és azok egyaránt alkalmazhatók a HTML-ben is.

Tetszik ez a hozzáállás, hogy mindent meg akarsz írni, de azért vannak "NAGY FA" feladatok, amihez sok éves tapasztalat kell, meg a böngészõk alapos ismerete, például JavaScriptben elõfordulnak érdekes különbségek.

Egy ilyen szerkesztõt megírni sem lesz túl egyszerû. Odáig nyilvánvaló, hoy ez egy

Attól ne félj, hogy annyi szöveget össze tudsz írni, hogy az meghaladja egy szolgáltató MySQL korlátait, kivéve, ha az a korlát irreáláisan alacsonyra van véve.

Posted

@Fujitsu: Köszi, megnézem.

@Spányik Balázs:

Akkor az XHTML lassan megvan :D

Hát a tapasztalat az szépen alakul, azért már megcsináltam ezt-azt... És ez is egy újabb probléma, aminek a megoldásával szerintem nagyon sokat tanulhatok.

Igen ezen én is gondolkodtam, hogy ne azonnal jelenjen meg a formázás, hanem mint itt is, elsõ körben csak jelölje a kódokat. Aztán amikor tényleg fel lesz töltve az adat, akkor látszódjon valójában a formázás.

Amikor ezt a szöveget írom, akkor sem látszik azonnal a hatása a formázásnak.

Akkor hajrá JavaScript!!! Megyek és elkezdem nézegetni, hogy mit is lehet vele kezdeni., bár szerettem volna tisztán PHP-ban megoldani a dolgot. De hát ez van... legalább ezt is tudni fogom.

Akkor mehet a szöveg bele az táblába egy az egyben. Legalább könnyebb lesz keresni pl. a hírek között. Gondolom egy hír egy rekord, és a rekord text típusu kell hogy legyen.

Köszi, ez is segítség volt.