Jump to content
GSForum - Segélyvonal

PC távirányítása (RF)

Recommended Posts

Posted

Hali!

Tud valaki a gyakorlatban is jól használható módszert/eszközt/szoftvert a PC távirányítóval történõ irányítására?

Nekem volt korábban egy saját készítésû egyszerû (soros portra csatlakoztatható) infra vevõegységem, amihez a GIRDER nevû progit használtam (IGOR plugin-nel), és egy sima, mezei IR távirányítót. Teljesen jól mûködött, a távirányító tanítható volt a GIRDER progi segítségével, ami a háttérben rejtve futva gyakorlatilag mindig vette az IR jelet.

Most azonban az új gépem alaplapján nincs soros port kimenet, az átalakítások pl. usb-re meg nem jöttek be...

Utánanéztem, hogy milyen más megoldások vannak még a piacon, de elég gyér a kínálat...vannak eszközök, de azok túlságosan ilyen multimédia-orientáltak...

Nah szóval ami érdekelne: kis méretû (USB) vevõegység a PC-n, ami veszi a távirányító jeleit (RF esetleg bluetooth), egy design-os távirányító, továbbá valami a GIRDER-hez hasonló funkciókal rendelkezõ szoftver, ami nem csinál "média-tár"-at a számítógépbõl, mert arra nincs szükségem, csak arra, hogy néhány progi (mediaplayer, winamp stb...) távolról is irányíthatóak legyenek, legalábbis a fõbb funkcióik (teljes képernyõ, hangerõ, némítás, play/stop/seek/pause, next/previous, kurzormozgatók, enter, esc, taskváltás stb...szóval a fõbb billentyûfunkciók).

Az adatátvitelnek a legjobb a rádiófrekvenciás lenne, de bluetooth sem rossz (nem mobiltelefonnal!!!), és végülis az IR sem gáz annyira, csak kicsit kényelmetlenebb. A lényeg az USB vevõegység, és a fenti tulajdonságokkal rendelkezõ progi.

Tudtok segíteni, hogy mit érdemes venni, egyátalán létezik e a fentieknek megfelelõ termék??

Árban kb. 25eFt-ig mennék el, de ha nagyon megtetszik, akkor lehet több is :P

Köszi a segítséget!

Posted

"Nah szóval ami érdekelne: kis méretű (USB) vevőegység a PC-n, ami veszi a távirányító jeleit (RF esetleg bluetooth"

Meg lehet csinálni. Kellékek: Bluetotth adapter, megfelelő telefon, amire lehet olyan szoftvert telepíteni, ami távírányítóvá alakítja a telefont. :D

De gondolom van a sima távírányítós módszer is.

Szerk: itt találtam is egy oldalt: http://winportal.net/?id=377

Posted

Én a TV tunerem infrájával, távirányítójával + griderrel tudtam megoldani. Az is jó megoldás lehet.

Posted
Tudtok segíteni, hogy mit érdemes venni, egyátalán létezik e a fentieknek megfelelõ termék??

Árban kb. 25eFt-ig mennék el, de ha nagyon megtetszik, akkor lehet több is :P

Logitech MX Air. :)

A leírt feladatokra tökéletes.

Ciao.

• 1 month later...
Posted

Köszi az eddigi hozzászólásokat, de már megoldódott:

Soundgraph iMON 2.4G LT

Bár még nem fogtam a kezembe, csak megrendeltem, de valószínûleg ez lesz a megoldás. Már várom! :)

További szép napot mindenkinek!

• 4 months later...
Posted

Hi!

Van egy Pinnacle dual hybrid pro tvtunerem. Ebbe csatlakozik az infra vevõ.

Feltelepítettem a girdet és a pctv plugint de nem történik semmi.

A plugin réginek tûnik, de nem találtam újabbat, és csak a com portokra lehet beállítani.

Vista oprendszerem van. Kérlek segítsetek. Nincs kedvem emiatt venni egy szettet.

Elõre is kösz!