Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Asus V1S notebook gyenge erdmények!


maxima99

Recommended Posts

maxima99

Vásároltam nemrégiben egy Asus V1S notebookot. Windows Xp op.rendszerrel használom.

Leteszteltem a 3DMark '06 programmal ami nem igazán a várt eredményeket hozta számomra.

A teszt eredménye 3257 pont lett (összehasonlitás képpen a legjobb 30662, bár ez ne legyen mérvadó).

Az viszont már igen hogy 4,1 millió tesztelt gépbõl 3,1 milló jobb eredménnyel végzett.

Ennélén erõsebbnek gondolnék egy Core 2 Dou processzoros (2,4 GHz), Nvidia GeForce 8600M GT (512 MB), 2 giga memóriával rendelkezõ gépet. Ha nincs igazam és ezek a reális redmények elfogadom, de ha nem kérném a segítséget ahhoz hogy mitõl lehet ez a számomra alacsony pontszám.

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Átlagban 3296 pontot ér el egy 8600M GT-vel szerelt non SLI-s notebook. Ez megfelelõ érték Nálad. 8600M GT

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

maxima99

Nem szeretnék új témát nyitni, viszont lenne még kérdésem ugyanehhez a notebookhoz kapcsolódóan.

Miután feltelepíti az ember az op. rendszert a gépre, mik lennének azok a fontos driverek amiket elengedhetetlen lenne installálni a jó működés érdekében? Az esetemben ugye egy ASUS-ról van szó. Mivel már ők a Vista-t támogatják a géphez kapott dvd-n már csak vistás driverek vannak. Nincs is ezzel gond a support.asus.com-ról letölthetők az XP-sek is. Viszont itt elég bőven található driver kb. 25 db. Általában én azokat szoktam telepíteni amit úgy gondolok hogy használok is (Ez nem bizot hogy jó is). Fel szoktam tenni a grafikus driver-t, az audiót, a wireless-t a nethez és ezzel ennyi. Ezekkel tudom használni a gépet csak nem vagyok biztos benne hogy így ki van használva minden erőforrása. Nem beszélve arról hogy az eszközkezelő tele a sárga kérdőjelekkel. Érdemes-e pl. telepíteni a touchpad driverét mikor a windows tökéletesen kezeli? Ismerősök szerint a chipset felrakása is elengedhetetlen. Akkor itt pár driver amikről sajnos semmit nem tudok: ATK (ebből van egy pár: ATK Hotkey, ATKdrv utility, ATK Media utility, ATK generic function utility, ATKOSD2 utility), Intel Active Management Technology (IAM_LMS,IAM_ME), eSATA, Infineon TPM, KB filter, UAA bus driver). Megköszönném ha segítenétek eligazodni ezek közt és ki tudnám válogatni mi az ami kell és mi az ami opcionális. Kösz a segítséget a 3DMark teszttel kapcsolatban is!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

A leírtakon kívül még azok a lényegesek, amelyek az eszközkezelõben hiányoznak. De ajánlott a processzordrivert is feltenni. Az ATK kezdetûek szükségesen a notebook funkcióbillentyûzihez.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

maxima99

Ezt úgy kell értelmezni hogy amiket felsoroltam hogy nem tudok róluk semmit, azokat is fel kell telepíteni mindet?

Írtad hogy processzordrivert is érdemes tenni. Honnan tudom beszerezni? Nagy kérés lenne hogy pár szót írj nekem ezkrõl a driverekrõl hogy mit is vezérelnek vagy mire jók. Esetleg ha rápillantanál az Asus support oldalon a V1S notebook drivereire és megírnád hogy onnan mindent feltelpítsek-e. Türelmedet elõre is köszönöm!

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Mindenképp ajánlom a meghajtók feltelepítését. Megnéztem, az ott lévõ driverek mind szükségesek ahhoz, hogy a gép összes funkcióját ki tudd aknázni. A processzormeghajtó is ott van. Az az Intel.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...