Kiskalóz Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Azt szeretném megoldani, hogy 1 oldalon több város órája jelenjen meg. Egy sima óra scriptet találtam, és ezt át is tudtam irni, de azt nem tudtam megoldani, hogy ezek egyszerre is mûködjenek. Pl van 1 budapest.js és egy tokio.js fájlom. Amiket meghívok a így: <head><script src="js/budapest.js"></SCRIPT> <script src="js/tokio.js"></SCRIPT></head> A js fájloknak ez a tartalma: var clockid=new Array() var clockidoutside=new Array() var i_clock=-1 var thistime= new Date() var hours=thistime.getHours() var minutes=thistime.getMinutes() var seconds=thistime.getSeconds() if (eval(hours) <10) {hours="0"+hours} if (eval(minutes) < 10) {minutes="0"+minutes} if (seconds < 10) {seconds="0"+seconds} var thistime = hours+":"+minutes+":"+seconds function writeclock() { i_clock++ if (document.all || document.getElementById || document.layers) { clockid[i_clock]="clock"+i_clock document.write("<span id='"+clockid[i_clock]+"' style='position:relative'>"+thistime+"</span>") } } function clockon() { thistime= new Date() hours=thistime.getHours() //Ezt kell változtatni az idõ módosításhoz!! minutes=thistime.getMinutes() seconds=thistime.getSeconds() if (eval(hours) <10) {hours="0"+hours} if (eval(minutes) < 10) {minutes="0"+minutes} if (seconds < 10) {seconds="0"+seconds} thistime = hours+":"+minutes+":"+seconds if (document.all) { for (i=0;i<=clockid.length-1;i++) { var thisclock=eval(clockid[i]) thisclock.innerHTML=thistime } } if (document.getElementById) { for (i=0;i<=clockid.length-1;i++) { document.getElementById(clockid[i]).innerHTML=thistime } } var timer=setTimeout("clockon()",1000) } window.onload=clockon Ezzel pedig kiiratom: <script>writeclock()</SCRIPT> Viszont itt elakadtam!
Arkangyal1528464506 Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Kezdésként rakosgasd be általánosan a szimpla szöveges meg zárójeles tagok után a ;-jelet. Nem vágom, hogy pontosan mit akarsz (clok mire jó, mit akarsz vele?), ha normalizálod ezt az egészet, akkor eléred, hogy ki legyen írva egy alkalommal az idõ egy span-ba (gondolom kéne egy "amíg valami" feltétel, mielõtt ezt csinálod).
Recommended Posts