Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Sony Vaio


ZoliVaio

Recommended Posts

ZoliVaio

Gondoltam, megnyitom a topicot egyfajta elsõ hozzászolásnak (régóta olvasom a fórumot, szóval igyekszem nem béna lenni).

Tehát mivel, hogy láttam egy-két embernek - rajtam kívül - van Sony Vaio notija, ezért lehetne errõl itt eszmecserélni.

Szóval az enyém egy Amerikából származó N250N nevû gép, értelemszerûen az N szériából. Ez afféle alap széria, de így sem volt olcsó (2007 júliusában Budapesten 270 ezerért vettük).

Tehát:

Kinek milyen van, meg van-e elégedve vele, stb.?

Link to comment
Share on other sites

ProFiler

Nekem egy Vaio FR-215S-em volt (3GHz P4, 512MB DDR-RAM, 40GB HDD, 15" OnyxBlack, Radeon 9600 Mobility, DVD-író). Nagyon szerettem, az akkumulátora 3 év után is bírta - hihetetlen - 3-4 órán át szusszal ellátni a gépet. A teljesítménye a maga korában tökéletes volt, az akkori notebookokat elég rendesen elverte (hisz desktop P4-es procija volt). Minőségben a ház kopásán kívül (ahol rátenyereltem, na meg a billentyűkön) semmi felróni valóm nem volt rá. A zsanérok tökéletesen tartottak. Ja, és a legfontosabb: egyetlen egyszer sem járt szervízben, soha semmi baja nem volt, teljesen tökéletesen működött. Pedig ha utólag kiszámolom, szinte két éven keresztül folyamatosan ment. A mellékelt szoftvercsomagja gazdag volt, még ma is hiányolok pár dolgot az új Vaiomhoz adottak közül. A kijelzője természetesen gyönyörű volt. Tökéletes megvilágítással és látószöggel rendelkezett. Hátránya nem sok volt, de azok a tulajdonságaiból adódtak: mivel inkább asztali helyettesítő notesz volt, ezért súlya is volt (kb. 3,5 kg), továbbá mivel a DVD-író korszak kezdetekor vettem, még nem tudtak anno dönteni, így csak mínuszos lemezek írására volt képes a Toshiba DVD-írója, még azt rónám fel hibájának, hogy a billentyűzetén a funkcióbillentyűket újratelepítés után már többet nem tudtam használni, sehol nem találtam hozzá drivert, amit amúgy gyárilag feltettek a gyári XP-re.

 

Az utódja most egy Vaio FZ11Z (Core2 Duo T7500, 2GB DDR2-RAM, 320GB HDD, 15,4" X-Black, GeForce Go 8400GT, Blu-Ray író). A minősége tökéletes, a megbízhatóságról már most tudok nyilatkozni: leesés után szektorhibás lett a merevlemeze. A Sony szó nélkül, azonnal kicserélte egy jobb, nagyobb méretűre. Egyébként semmi baja nem lett, tökéletes azóta is (bár ez még nincs fél éves). A kijelzővel újra nagyot alkotott a Sony - eddig még nem találtam hozzá hasonlíthatót - ráadásul Full HD. Az asztali Eizo TFT monitoraim képével szégyenkezhetek a notebookom mellett. Csendes, nagyon erős, mégis alig melegszik. A Blu-Ray írója egy picikét lassú mind BD, mind DVD-lemezek írásához, de mégis nagy hasznát veszem. A W-Lan vevője meglepő módon tökéletesen ki tudja használni az N-Draft sebességét. A Vista elég lassú rajta, de ez nem a Sony hibája. Sőt, ők kiadták hozzá az XP-s drivereket is. A szoftverkörítés ennél sajnos csak átlagos, de végülis kielégíti az igényeket. Ez már kifejezetten könnyű, kecses, lapos készülék. Az akksija Vista alatt optimalizált beállítással 50%-os terhelés mellett 3 és fél órát bír ki. Szerethető gép. Aki nem sajnálja a pénzt egy notebookra, annak meleg szívvel tudom ajánlani az FZ-sorozatot. (Vigyázat, a nagyobb számozásúak butított/irodai verziók!)

 

Amúgy régebbi típusom több is van (Pentium MMX és Pentium II procis), mindegyik tökéletes még most is. Igaz, azoknak a NiCd akkuja nem igazán bírta a strapát, de hát egy több, mint 10 éves más notebooknál már az is csoda, ha működik. Újakkal pedig munkám miatt találkozom. Akik értenek hozzá, azok vesznek csak Vaiot, vagy az extravagáns, esetleg gazdag vásárlók. Hibással még nem találkoztam, mindegyik megbízható darab. Talán az is szerepet játszik ebben, hogy Franciaországban, vagy Spanyolországban szerelik össze a felsőkategóriás modelleket. A kisebbek természetesen itt is kínaiak, de azok is szigorú minőségellenőrzésen esnek át.

 

Ciao.

Link to comment
Share on other sites

ZoliVaio

Na hát akkor én is írok egy bõvebbet!

Az én N250N-es Vaiomat 2007. július 3-án kaptam. Fél év alatt semmi baja nem volt , a dvd írója hibátlan (original Sony és már nem rendelkezik a régebbi Sony notik hibás dvd írójával). A kijelzõje olyan, hogy erõsen elmélkedem, hogy a nagy monitort vudu szertartással elégetem és a régi gépet is kicserélem egy Vaiora. Egyszerûen el vagyok ájulva tõle pedig úgymond ez egy 1280¤800-as felbontású de a színei nagyon jók és ugye nekem ez a felbontás pont tökéletes, nincs szükségem nagyobbra, így mondhatom hogy álmaim kijelzõje (na jó, a Bravia az azért jobb). A procija egy core duo (sima x86os) 1,73ghz amellyel viszonylag gyorsan tudok videót kodolni tehát amikor igazán ki kell használni a procit akkor állja a sarat.Sajnos csak 1gb ram van benne de hamarosan bõvittetem 2-re.A ventilátora nagyon csöndes még ha jobban melegszik a gép sem zavaroan hangos mindig marad az elviselhetõ alatt.Minap levettem NHCval a proci teljesitményt és a vinyót(jah igen ez a leghangosabb pontja pedig nem is 7200as csak 5400)így olyan halk lett hogy észre sem vettem hogy megy.A vista nekem tetszik csak ram kell neki és nagyon jó lesz.Mit is mondjak még...Elégedett vagyok megérte a pénzét ami nem volt kevés de inkább használok olyan notit ami picit kevesebbet tud de azt olyan minõségben teszihogy csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni.

 

 

Jah igen a vga intel GMA 950 ami khmm nem tul erõs de az aerot viszi és egy két régebbi játék sem jelent neki gondot.Aksija ugy 2 órát birja....

 

Légy szíves egy kicsit jobban ügyelj a fórumon a helyesírásra! Köszi! <PF>

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
tomszidoki

Hello!

En most vettem Kanadabol egy SONY VAIO VGN-FW140D-t, 1000 kanadai dollarert(az itthoni kb. fele, elkepeszto, mennyire elmaradottak vagyunk!!!) . Nagyon klassz felszereltseggel es design-nal rendelkezik. Annyi bajom van vele, hogy (mint a hozzaszolasbol is latszik) nem tudom megcsinalni az ekezetes betuk hasznalatat a keyboardra. Ha valakinek van otlete, nagyon orulnek a segitsegnek.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Zsepii

Sziasztok!

 

Egy magyar Sony Vaio NW21 boldog tulajdonosát keresem egy kéréssel.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Lipi007

Sziasztok!

Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy adott a címben szereplő Sony Vaio VGN-FZ31E típusu notebook. Eredetileg Windows Vista 32 bites home premium járt hozzá. A következő lenne a gondom: A rendszermemóriát bővítettem 4GB-ra és szeretném feltelepíteni a 64 bites Windowst. Sajnos a Sony support oldalán csak a gyári (32 BIT-es) drivereket találtam meg. Szeretnék 64 BIT-es operációs rendszert, hogy ki tudjam használni a memóriám. Már megvásároltam a windows 7 Home Premium 64-BIT-es angol verzióját, de sajnos driverek hiányában nem tudom kihasználni.

Kérlek segítsetek abban, hogy a problémát meg tudjam oldani.

Köszönettel: Lipi

 

Miért kellett ennek új téma? <KGigi>

Link to comment
Share on other sites

KGigi

Nincs jobb módszer, mint hogy egyesével keresel megfelelõ drivereket az alkatrészekhez.

Link to comment
Share on other sites

Greene

Ahogy látom ez egy elég régi típus, ehhez tuti nem lesz a Sonynak 64 bites csomagja. Én is azt tudom írni mint KGigi. Meg kell nézni, hogy pontosan mi van benne és egyesével kell a drivereket letölteni. Már amihez lesz 64 bites.

Link to comment
Share on other sites

Lipi007

Ne haragudjatok az új topik nyitása miatt, csak nem találtam a Sony-s témát. Köszönöm a segítséget, majd megpróbálom egyesével összeszedni. Az igazat megvallva nem szeretnék megválni a géptõl, mert nagyon elégedett vagyok vele, nekem meg amire kell arra pontosan kiszolgál hiba és zökkenõmentesen. Köszönöm mégegszer!

Üdvözlettel: Lipi

Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
Sracc

Hali, olyan problémával rendelkezem,hogy az egérpadomon a jobb klikk nem működik és a padon ahogy húzom az ujjam mozog,de nem jelöl ki semmit nem lehet azzal sem kattintani, viszont a bal gombnak semmi baja nincs működik. Azt nem értem hogy ez miért van mert, hogy az eggyik pillanatról a másikra történt ez az egész mikor játszottam. Valaki ha lehet minnél elöbb segítsen mert nagyon fontos :(

 

Link to comment
Share on other sites

payskin

Félek tőle, hogy az a "valaki" a Sony márkaszerviz lesz. :hmm:

 

Ugyanakkor:

 

az + nál --> aznál --> (hasonul) --> annál

mi + nél --> (nincs minek hasonulnia) --> minél

 

És egyik.

 

;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...