Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Üres tintapatron elhelyezése


Get_in_the_Game

Recommended Posts

Get_in_the_Game

Sziasztok!

 

Mint gondolom sokan tudjátok, a kifogyott tintapatronok Európában veszélyes hulladéknak minõsülnek, így elvileg nem dobható ki csak úgy egyszerûen a kukába.

Szeretnék segítséget kérni, hogy ki mit szokott csinálni a tintapatronokkal, mert nekem rengeteg van, és nemtudok velük mit kezdeni.

Újratölteni nem akarom õket, mert fotónyomtatásra használom a nyomtatót, és a nem eredeti tintáról ilyen téren nemsok jót hallottam, fõleg ha pl CD/DVD-re nyomtatok.

Esetleg valakinek van valami bevált cég, ahova visza szokta vinni a patronokat? Mert én most ilyen cégeket keresek nemsok sikerrel. :(

 

Írjatok, minden véleményre, tippre, megoldásra kíváncsi vagyok!

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Te ilyenen problémázol? :huh:

Link to comment
Share on other sites

Get_in_the_Game

Kukába dobni nem akarom, meg vannak olyan cégek, akik ezeket elvileg felvásárolják... nem adnak érte sokat, 100-300 ft/darab. Találtam egy pár ilyet, csak vagy nem veszik be azt a patront ami nekem van, vagy oda van írva, hogy árajánlat kéréshez küldjük el milyen patronjaink vannak, elküldöm, azt nem válaszolnak. :(

Most ha 20-30 patronomat kidobnám a kukába, csúnyán nézne ki. :) Szerintem.

Azért kérdezem, hogy valaki tud-e olyan céget, ahol rendesen beveszik a patronokat.

Link to comment
Share on other sites

Fujitsu

Szerintem akkor olyan cégeket keress, amelyek utántöltéssel foglalkoznak. Azok tudják hasznosítani az ilyen patronokat. :hááát:

Egyébként meg szerintem simán kidobhatóak a patronok a kukába, ha nem is a krumplihéj mellé. :)

Link to comment
Share on other sites

Get_in_the_Game

Igen, ilyen cégeket keresek, csak kevés sikerrel, azárt gondoltam, hogy megkérdezem, hátha valakinek van valami bevált cég, akik átveszik rendesen.

Hivatalos állspont szerint veszélyes elektronikai hulladék. És hát én nem vetem meg a környezetvédelmet, fõleg, hogy egy ideje már rendes tél sincs. :(

Link to comment
Share on other sites

BáGyu

MSI!

A hozzáállásod mintaértékû, sajnos a környezettudatos gondolkodás nem nagyon hódít nálunk. :S

Miért is veszélyes hulladék egy patron? Ezek a patronok elektronikájuk folytán rengeteg nehézfémet tartalmaznak, és nagy mennyiségben igencsak veszélyesek a környezetükre. Nekem könnyû a dolgom, mert a munkahelyem ezeket a hulladékokat szelektíven kénytelen gyûjtögetni, de eltudlak képzelni mennyi fejtörést okozhat neked.

Én azt javaslom nagy elektronikai áruházakban elhelyezett elemgyûjtõkbe rakd bele, vagy bár azt írtad nem szeretnéd újratölteni mégis azt javaslom próbáld ki! Iszonyat pénzt meglehet takarítani, a minõség meg észrevehetõen nem romlik!

 

Link to comment
Share on other sites

Get_in_the_Game

Köszönöm! Én eléggé megpróbálok figyelni a környezet védelmére, de sajnos ez ebben az országban nem könnyû.

Nekem egyik családtagom dolgozik egy informatikai cégnél, ott fél vagy 1 évente elviszik az elektronikai hulladékokat.

Újratöltéssel az is problémám, hogy nekem múltkor kifogyott a kék patronom, szöveget kellett volna nyomtatnom, amibe ugye csak fekete szín kell, de nem engedte, mondván hogy 1 patron üres. Próbáltam 5 másodpercig nyomvatartani a folytatás gombot a nyomtatón, de nem kapcsolta ki a tintaszint figyelést. Ezután felkerestem a Canont, õk azt mondták, hogy nem lehet kikapcsolni (persze ezt lehet, hogy azért mondták, hogy vegyek patront). Egy Canon IP4300-ról van szó. Ezek után se nagyon merek újratöltöttet venni...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...