Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Joomla

Recommended Posts

Posted

Olyan könnyen kezelhető honlapot szerettem volna, amit egy weblapszerkesztéshez nem értő, egyszerű felhasználó is használni tud. A joomla ilyennek tűnt. Szakemberrel el is indítottam, grafika, menük stb. Szöveget, és képeket felpakolgattam, úgy tűnt el fogok boldogulni vele én is. De a szövegszerkesztője nem akarja az igazságot. Az Ő, Ű betűk helyett rendre más jelenik meg, a formázást nem tudom megoldani, pedig minden cikket először wordpadba másolom, és onnan az online szerkesztőbe, ahogy ajánlották.

A betűtípust, sorközöket, nagyságát a szerkesztő néhol engedi beállítani, máshol semmit.

Tud valaki segíteni?

Kerestem már sok helyen, de erről nem találtam használható leírást.

Posted

Próbáld meg másik karakterkódolással (ha csak az ő-ű nem megy gyanítom nyugat-európaira van állítva: ISO-8859-1; állítsd át közép-európaira: ISO-8859-2).

• 1 year later...
Posted

Üdvözlet minden fórumlakónak!

Az lenne a problémám, hogy a Joomlához keresek Vista kinézetû témát.

Elõre is köszönöm a segítséget!

• 6 months later...
Posted

Hello érdeklődnék,hogy tud nekem valaki segíteni joomlában? Flash bannert szeretnék csinálni vagyis már megcsináltam csak nem tudom megjeleníteni a honlapon tud nekem valaki segíteni?

• 3 months later...
Posted
Olyan könnyen kezelhetõ honlapot szerettem volna, amit egy weblapszerkesztéshez nem értõ, egyszerû felhasználó is használni tud. A joomla ilyennek tûnt. Szakemberrel el is indítottam, grafika, menük stb. Szöveget, és képeket felpakolgattam, úgy tûnt el fogok boldogulni vele én is. De a szövegszerkesztõje nem akarja az igazságot. Az Õ, Û betûk helyett rendre más jelenik meg, a formázást nem tudom megoldani, pedig minden cikket elõször wordpadba másolom, és onnan az online szerkesztõbe, ahogy ajánlották.

A betûtípust, sorközöket, nagyságát a szerkesztõ néhol engedi beállítani, máshol semmit.

Tud valaki segíteni?

Kerestem már sok helyen, de errõl nem találtam használható leírást.

A Joomla alapvetõen UTF8 kódolású. A gond az lehet, ha az adatbázis illesztése valamilyen más kódolásra van beállítva. Ezt kellene elõször ellenõrizni, e nélkül nem fog mûködni az oldal.

Posted (edited)
Üdvözlet minden fórumlakónak!

Az lenne a problémám, hogy a Joomlához keresek Vista kinézetû témát.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Az egyik legjobb sablonválasztó a bestofjoomla oldalán található, próbáld meg ott.

Hello érdeklõdnék,hogy tud nekem valaki segíteni joomlában? Flash bannert szeretnék csinálni vagyis már megcsináltam csak nem tudom megjeleníteni a honlapon tud nekem valaki segíteni?

Ha még érdekes a téma, én szívesen segítek.

Önmagában a Flash nem rakható be, elõször meg kell csinálni hozzá a beágyazáshoz szükséges html kódot. Aztán a kód berakásához ki kell kapcsolni a Joomla beépített szerkesztõjét, és így szúrni be a kódot.

Edited by Joomlaguru