maturad Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Kedves Fórumozók! Nem tudom, egyáltalán jó helyre illesztettem-e új témámat.. A probléma: a moitoromon lévõ színek egyfajta metamorfózison mentek át. A sötétkékbõl világoskék lett; ami elõtte világoskék, az halványlila; a pirosak és narancssárgák egyszerûen rózsaszínné alakultak. Olyan Barbie-s lett az egész megjelenés. Történik ez minden egyes képnél: a képernyõvédõtõl a menük hátteréig. Mindeközben láthatóan halványabb is lett az egész. Most is mikor írom: az egykor élénksárga hangulatjelek olyan világos szederszínûek. Monitor, videokártya, vagy valami beállítási hiba? Szívesen veszek minden segítséget. Elõre is köszönöm! Attila
Gereby Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Mágneses térbe került a monitor szerintem. Megoldás: kiveszed onnan, vagy demagnetizálod. Ha mégsem, akkor meg sajnos halott a szerkezet.
Alex99 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Milyen mágneses térbe került volna? Amibe eddig nem? :D maturad Mikori a monitorod? Milyen márkájú? Ha garanciás lenne, akkor nem kellene nagyon a zsebbe nyúlni.
maturad Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Kedves segítõkész válaszadók! Négyéves Belinea hagyományos monitor. (Kb. kétszer ennyi idõs hasonló gépemnek kutya baja sincs.) Egy éve ugyanazon a helyen áll. A videokártya tehát kizárt? Egyébként épp mellette van a laptopom is. Valami elektromos izé esetén nem sérült volna az is? Attila
Alex99 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Na, ez frankó. Akkor gyorsan le tudnád tesztelni, hogy monitor hiba-e. Mivel ott a laptopod, kösd rá, - ne felejtsd el, hogy ugyanolyan hz-n tudod róla működtetni, mint a laptopét. De kipróbálhatod egy másik monitorral is. És akkor meglátod, hogy az-e a rossz.
maturad Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 Hû, méglilább! Nem tudom, miért nem jutott eszembe az átkapcsolás, bár kellet idõ, hogy leessen: le kell hajtanom a laptop fedelét. (Mármint hogy átváltson a monitorra.) A demagnetizálást is próbáltam, hiába. Azért kösz mindenkinek. Illetve még egy kérdés..Egy trágya mobiltól is elromolhat? Ha valami mégis beugrik, írjatok! Attila
Alex99 Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 Elég sok mobiltelefon mocorog a gépek közelében, nem gondolod? A válasz: biztos nem. És beugrott a valami is: monitor csere.
maturad Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 Hát akkor le is zárhatjuk a témát... Alexnek, azt hiszem, igaza van! Köszönet minden hozzászólásért. Atti
Recommended Posts