petzolkri Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Már olvasom. Eddig minden jó a maga módján. Tetszett a Pc stúdió is.
Aneurysm Posted January 13, 2008 Posted January 13, 2008 Miért kell ennyit foglalkozni olyan témákkal, amelyek szigorúan véve nem a számítógép témakörébe tartoznak? Gondolok itt a GPS-re, mobiltelefonokra, fényképezőkre, meg hasonlókra. Értem én, hogy ezekben az eszközökben is jelen van az informatika, meg összeköthető a számítógéppel stb., de nemsokára már a hűtőszekrény is rá lesz csatlakoztatva az internetre, sőt lcd-kijelzője is lesz. Nyugtassatok meg hogy hűtőszekrény-teszt nem lesz látható az újság hasábjain!
Shia-ko Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Nyugi, ha el kezd majd terjedni, akkor hûtõgép is lesz.
Giraffe1 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Szerintem egy internetes hûtõszekrény teszt igenis érdekes lenne, csak a hangsúly nem a hûtõteljesítményen és az energiatakarékosságon lenne, hanem a használt operációs rendszeren, a szolgáltatásokon, az RFID egység érzékenységén stb-n. Én például szívesen írnék - egy hosszútávú tesztpéldány birtokában - Mesterfogás cikket arról, hogyan lehet finomhangolni, hogy az egyes termékek fogyásakor mit csináljon a frigó - milyen bevásárlólistát készítsen, küldjön SMS-t, ha fogytán a sör, és adjon le azonnali házhozszállítási megrendlést, ha 3 darabnál kevesebb mirelit pizza van a mélyhûtõben.
Telek Zoltán Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 (Aneurysm @ 2008. január 13. 18:56) 225514[/snapback] Miért kell ennyit foglalkozni olyan témákkal, amelyek szigorúan véve nem a számítógép témakörébe tartoznak? Gondolok itt a GPS-re, mobiltelefonokra, fényképezőkre, meg hasonlókra. Értem én, hogy ezekben az eszközökben is jelen van az informatika, meg összeköthető a számítógéppel stb., de nemsokára már a hűtőszekrény is rá lesz csatlakoztatva az internetre, sőt lcd-kijelzője is lesz. Nyugtassatok meg hogy hűtőszekrény-teszt nem lesz látható az újság hasábjain! Nos be kell látni, hogy hardverek szintjén nem foglalkozhatunk mindig az igen szigorúan vett hagyományos számítástechnikai témakörökkel. Egyrészt számuk véges, ki akarna 3 havonta alaplaptesztet és monitortesztet olvasni? Gondolnunk kell a nagyon széles olvasói bázisunkra, akiknek az információs igényeit ki kell elégítenünk. Ők azok, akik IT termékeket használnak mindennapi munkájuk, szabad idejük alatt és szeretnék tudni, mi az újdonság vagy éppen lehetőség azokon a területeken. Úgy gondolom a PC World (mondhatom, hogy a világ más országaiból való főszerkesztőkkel való beszélgetéseim alapján nemzetközi szinten mindenhol) túllépett a nevében benne lévő "PC" szón, mert egyszerűen nem engedhetjük meg magunknak, hogy csak a PC-ről szóljunk. Szólnunk kell a GPS-ekről, az itthon is hihetetlenül népszerűvé váló Apple termékekről, médialejátszókról vagy éppen konzolokról vagy plazmatévékről - mert az olvasók mindezt igénylik. Természetesen nem minden témát ugyanúgy, de mi megtesszük, ami tőlünk telik, hogy egy-egy olvasó minden hónapban találjon neki tetsző, őt érdeklő témákat a lapban (a PC World Online-on pedig folyamatosan). A témaötleteket, felvetéseket természetesen nagyon szívesen fogadjuk az erre a célra alapított topikban. A 10 darab netre köthető hűtőgépeket egyébként már bekértük fókusztesztre.
payskin Posted January 14, 2008 Author Posted January 14, 2008 TZ, ne õrüljetek meg! A hûtõgépeket nyáron kell tesztelni, majd amikor 40 fok lesz! Melyik hûti jobban a kólát, és rendel utána, ha fogytán van?
Aneurysm Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Telek Zoltán: simán lehetne háromhavonta alaplapteszt. Egyszer felsőkategória, egyszer középkategória, külön tesztelnétek AMD-t meg Intelt is. Ez így 4 teszt összesen, 4*3 = 12, vagyis évente körbejárnátok majdnem a teljes kínálatot.
istfod Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Miért colát akartok hűteni, én a sört vagy a bort jobban szeretem. Azonban ha birjátok cérnával foglalkozhattok pl. robotikával, űrtechnikával esetleg haditechnikával netán eü.technikával. Ezekhez mind kapcsolódik az informatika. Ugye ne soroljam tovább. A PC fogalmához annyi minden kapcsolódik, nem kell félni a szerkesztöknek, jelen századunkban lesz mit közölni a PC WORLD-ben a teszteken kívül.
RJoco Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 (Telek Zoltán @ 2008. január 14. 12:16) 225682[/snapback]Nos be kell látni, hogy hardverek szintjén nem foglalkozhatunk mindig az igen szigorúan vett hagyományos számítástechnikai témakörökkel. Egyrészt számuk véges, ki akarna 3 havonta alaplaptesztet és monitortesztet olvasni? Nem értek veled egyet! Én szívesen venném havonta a teszteket. Lehet, hogy véges a számuk, de annyi van belőle, hogy nyugodtan lehetne tesztelni. Haverom gépében pl. olyan alaplap van, ami 60 MB/s-mal is képes másolni. Az enyém csak 30-cal. Hogy ezt hogy vette - szerencséje volt, vagy tudta mit vesz - nem tudom. Jobban örülnék csak számítógépekkel foglalkozó cikkeknek. A GPS nem ezek közé tartozik. Azonkívül drágák is. Beraktátok a HD kamerákat is. Persze, végül is gondolom minden második PC World olvasónak van 2-300 ezer forintja és csak én vagyok ilyen csóró. Másfél éve is beraktátok a 2-300 ezer forintos DVD-s, HDD-s kamerákat. Most is 150 fölött vannak. Hol van nekem ennyi pénzem? Épp ezért egy számítógépekkel foglalkozó újságban számítógépekkel foglalkozó cikkeket olvasnék. És nem csak alaplapból, videókártyából, meg monitorból van több tucat fajta, nézzetek körül a programok terén is. Nem sokat írtok róla. A legtöbb a win(izéről) szól, ami biztos nem rossz, mert sokan nem értenek hozzá, de azért mást is berakhatnátok. Részletes, több oldalas, több számos cikkeket. Mintegy tanfolyam. És még egy fontos dolog: Jó lenne, ha felvennétek az Agnitum fejlesztőivel a kapcsolatot, mert ez a tűzfal kezd egy nagy rakás *****rá változni. Főként a többfelhasználós módot kellene fejleszteni, mert azt nagyon nem szereti. Természetesen nem muszáj, de akkor szeptembertől biztos, hogy nem fogom venni a lapot. Hacsak nem emelitek a cikkek színvonalait. U.i.: Természetesen voltak benne számomra is hasznos dolgok, de az Ár/Érték aránya kezd egyre lejjebb sűlyedni.
Fujitsu Posted January 20, 2008 Posted January 20, 2008 (RJoco @ 2008. január 20. 12:49) 226932[/snapback]És még egy fontos dolog: Jó lenne, ha felvennétek az Agnitum fejlesztõivel a kapcsolatot, mert ez a tûzfal kezd egy nagy rakás *****rá változni. Fõként a többfelhasználós módot kellene fejleszteni, mert azt nagyon nem szereti. Egyrészt ez nem ide tartozik, másrészt az ilyen jellegû problémákkal szerintem nem tud mit kezdeni a PC World. Ez a tûzfal hibája. Én anno elküldtem az Agnitumnak 10 ezer hibajelentést, még írtam is nekik. Nyilván nem voltam egyedül a problémámmal. Mégsem voltak képesek kijavítani a tûzfal iszonyatos gyengeségeit. Így hát kénytelen voltam váltani. De arról a PC World nem tehet, hogy ez a tûzfal használhatatlan.
payskin Posted January 20, 2008 Author Posted January 20, 2008 [tárcsázza a 7-812-3365246-ot] Zdravsztvujtye! Ehm, do you speak English? Nagyszerű! Spányik Balázs vagyok a PC World magyarországi kiadásától, Budapestről. Beszélhetnék valakivel, aki az Outpost fejlesztésekért felel? Spa-nyik Ba-lazs. P-C World. Magyarország. Igen. Köszönöm. [vár] Jó napot kívánok, Spányik Balázs vagy a PC World magyarországi kiadásától. PC World. Igen, Magyarország. Azért telefonálok, mert az Outpost az utóbbi időben kezd egy nagy rakás ******rá válni és főként a többfelhasználós módot kéne fejleszteni. Igen. Nagy rakás ******rá. Nem részletezném. A többfelhasználós módot igen. Mert nagyon nem szereti. Igen. Remek. Köszönöm, és én is, minden jót. A magyarországi PC Worldtől. Igen. Rendben. Viszlát. [telefon letesz, néz, vár a következő remek ötletre]
RJoco Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 Fujitsu: Egyrészt ide tartozik, mert benne van a januári számban, másrészt a PCWorld-nek érdeke (kellene hogy legyen), hogy használható programokat, információkat adjon el. Spányik Balázs: A tréfa jó dolog, de hogy az elõfizetés lejártával többet nem kérek az újságból, az biztos.
payskin Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 Kár. Bővebben: nagyjából pont ennyire érdekelné az Agnitumot, ha szólnék nekik, hogy egyre inkább ****, amit művelnek.
Fujitsu Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 @ RJoco: Az Outpostnak több témája is van ezen a fórumon, ebben a topikban pedig az újság cikkeivel, írásaival kapcsolatos véleményeknek lehet hangot adni. Szóval nem ide tartozik. Arról pedig nem a PC World tehet, hogy az Outpost használhatatlan, és nem is tud tenni semmit ellene. (De ezt már a maga módján Balázs is elmagyarázta. )
Aneurysm Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Ajándék lónak ne nézd a fogát . Mondjuk én is reklamáltam amikor kiderült, hogy hibás az nyeremény alaplapom.
Vittore1982 Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Én csak annyit tennék hozzá, hogy ki a fenét érdekel manapság az a 200 fajta alaplap, proci, meg hasonlók, amik pont most a topon vannak, meg csúcsnak számítanak? Magazint azért veszek, mert érdekes, nem paramétereket akarok látni. Nyílvánvaló van egy kisebb mag, kit csak az érdekel, hogy mi most a top, meg a haver gépe x%-kal jobban van huzatva, de a normális emberek általában fogják a gépüket, elindtják, rádugják a kamerát, vagy a mobilt, áttöltik a zenét az mp4re, aztán senkit sem érdekel hogy a háttérben mi megy, mi a legújabb dolog. Ha most az egész újság hw tesztbõl állna, megnézném hányan vennék, szerintem jó ötlet volt ez a szemléletváltás a pc újságoktól, de ahogy látom mindegyik nyitott a szórakoztató elektronika, meg a többi dolog felé.
RedBoy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 @RJoco: sem a PCWorld stábja, sem Balázs, sem senki nem tehet arról, hogy nem megy rendesen az Outpost, egyedül a készítők. Ha ennyire bajod van vele, akkor javaslom vedd fel a kapcsolatot az ő supportjukkal, hiszen azért találták ki. Nem tudom miért érzel párhuzamot abban, hogy ha már újságírók, akkor nekik mindenképpen bele kéne szólniuk a fejlesztésbe, és hogy nekik kell szólni azért hogy nem megy esetleg a termék... (kivéve ha alapból használhatatlan, értsd: nem telepíthető, terméket adnak oda hogy tegyék fel mellékletnek) Működik? Megbízható védelmet nyújt? Most azon nem fognak filozofálgatni, hogy mindenki igényét kielégíti e majd a program... Ilyen a szoftveripar. Amúgy gondolkodtál azon hogy válts? Annyi megvásárolható, ingyenes, meg kipróbálható verziós tűzfal van a neten, mint égen ama hatalmas csillagrendszer. Nem kerül semmibe rákattintani arra, hogy uninstall Outpost, és felrakni egy másik tűzfal kipróbálható változatát. Úgy kipróbálod mindet, hogy a fal adja a másik felét, és ha nem tetszik lépsz a következőre... Végső esetben ha nem jön be egyik sem, javaslom egy hardveres tűzfal beszerzését... Abban tuti nem lesz hiba...
Fujitsu Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 (Red Boy @ 2008. január 23. 18:30) 227587[/snapback]Nem kerül semmibe rákattintani arra, hogy uninstall Outpost Ha már valaha használtad az Outpostot, akkor tudod, hogy ez azért nem egészen így van. Az Outpostot eltávolítani nem éppen egyszerű feladat. Az viszont igaz, hogy rengeteg ingyenes tűzfal tölthető le a netről, van köztük olyan is, amely a tesztekben megelőzi az Outpostot. De ez itt már nagyon off.
RedBoy Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 De a lényeget remélem érted az okfejtésemben...
Fujitsu Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Ha elolvasod a korábbi hozzászólásaimat, akkor ez számodra nem lehet kétséges.
Papp Gábor Posted January 30, 2008 Posted January 30, 2008 A drága cuccokra visszatérve: egy autós újságban is vannak tesztek olyan autókról, amiket a vásárlói kör 70 százaléka nem engedhet meg magának, mégis megírják. Ha csak a kisebb pénzû réteg lenne a cél, akkor minden számban csak alsókategóriás autók lennének ezer köbcentis motorral és fapados felszereltséggel. Remélem érhetõ a hasonlat. Más: alaplap és procitesztek. Valóban lehetne ilyet csinálni, de mondjuk szvsz annak nem sok értleme lenne, ha mondjuk összehasonlítanánk a pl. (hasraütés szerûen) a Gigabyte GA-965P-DS3-at mondjuk a GA-965P-DS4-essel, netán késõbb ugyanennek 2.0-ás változatával. Maximum annyi a kettõ közötti különbség, hogy az egyiken nincs firewire, a másikon meg van. Ugyanakkor azt is figyelembe kell venni, hogy az oldalszám véges. Ha minden hónapban lenne 6 oldal alaplap, 6 oldal grafikus kártya, 6 oldal processzor...nos, akkor elég egysíkú lenne. Másrészt pedig valamilyen koncepció szerint kellene tesztelni, amit nem lehetne hónapról-hónapra tartani a gyártók miatt -- különbözõ gyártók, különbözõ megjelenési idõpontok stb. Az újdonságokat lehetõség szerint minél hamarabb igyekszünk megvizsgálni és írni róla. Procinál kissé más a helyzet, bár az újdonságok minden esetben boncasztalra kerülnek (lásd core 2 duo, penryn, wolfdale, phenom). Sajnos mindegyik példányt nem lehet itthon tiszta forrásból beszerezni, aminek több -- rajtunk kívülálló -- oka van. A VGA kártyákkal ugyanez a helyzet, bár úgy gondolom, hogy utóbbi idõben megpróbáltunk mindent ezen a téren: volt 14 kártyás nagyteszt, 8800GT miniring, elsõként mutattuk be az új 8800GTS-t, a HD3850 és HD3870 a megjelenésüket követõen hamar megfordultak a mi kezünk alatt is, illetve dolgozunk a HD3870 X2 beszerzésén is! A baj a mennyiséggel van. Tegyük fel, hogy hazánkban van legalább 5-6 gyártó, aki egy adott kártyából kihoz legalább 3-4 különbözõ órajelû vagy felszereltségû példány. És akkor ez még csak egyetlen lapka, ráadásul még szorozzuk fel kettõvel, mert ugye AMD és NVIDIA (Intel-AMD) is van. Kiszámolni sem merem, de az alaplapoknál hasonló számok jönnének ki. És akkor ismételném magam: tesztelni sajnos nem annyiból áll, hogy összeszerelem és állok a stopperral a kezemben! Bekérem, mire bejön (fõleg, ha éppen nincs raktáron), kibont, összerak, új BIOS, beállít, telepít (oprendszer, szoftverek, driverek), megmér, fotóz, csomagol, visszaküld. És ha mindez megvan, még egy betû sem született! Még nincs szerkesztve, tördelve és nem beszéltünk az olyan esetekrõl, amikor valami nem mûködik, behal teszt közben és cserélni kell! A fentiek leírása nem mentegetõzés, mert én szívesen megcsinálom! Csupán szeretném láttatni, hogy a nagy tesztek mennyi energiát és idõt emésztenek fel, miközben vannak olyan témák, amik mellett nem mehetünk el anélkül, hogy ne vizsgálnánk meg közelebbrõl. Ilyen a GPS is, vagy a notebook (a notebook eladások amúgyis verik a PC eladásokat), vagy akár a HD kamerák és a nyomtatók. Szerintem, ha ma csak PC-vel foglalkoznánk, az butaság lenne. Ahogy a kedves fõszerkesztõ úr is mondta, a PC World túllépett a PC fogalmán. Ez olyan, mint nagyon régen az Új alaplap nevezetû kiadvány. Abban sem csak alaplapok voltak:)
Anti Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Kedves Uraim! Ahogyan ősidőktől mondják: ízlések és ...(le se írom) különbözőek. Sajnos, mindenki kedvére való újságot nem lehet készíteni. (Több mint 2 éves előfizetés után néhány témában örömmel ásnám én is magam mélyebb "bugyrokba", például a Registry mélyebb rejtelmeibe), de tekintettel kell lenni másokra is. Olyan ez, mint a konfekció. Hogyan állapítják meg pld. a 41-es ing nyakméretét? Lemérik 100 ember nyakát, összeadják, és osztják 100-al, hogy átlagot vegyenek. Hajszálpontosan egyik ember nyakára sem fog illeni a kapott átlagszám szerint megvarrott ing. Egyébként igyekszem elolvasni minden cikket (pedig nem valószínű, hogy pár hónapon belül GT 8800 kártyát tudok-fogok venni, vagy Vistára ruházok be, stb., stb.), mert a műszaki (és minden más) információval csak gazdagabb lesz az ember. Legfeljebb az értékelésnél azt adom meg, hogy pillanatnyilag nem tudtam hasznosítani a cikk tartalmát. Szerbusztok: Anti Utóiratként: nekem az Outposttal nincs semmi bajom. Most akkor lehet, hogy nem vagyok "normális"? Sziasztok: Anti
Lakatos Gergely [Sti Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Uraim, köztük is fõleg istfod! Örömmel jelenthetem, hogy a 2008-as évad számai több, "alkalmazott IT" témájú tényfeltáró cikket, PC World TV-t is tartogatnak Ennek elsõ eredményét a márciusban már láthatjátok is, ha minden igaz. A poént egyelõre nem lõjük le
Recommended Posts