stevevai1 Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 (edited) Itthoni hálózatépítésen gondolkozom. Van egy elég jó netgear routerem. Tv adást át lehet küldeni realtime-ban a pc-rõl, amiben a tv kártya van, a laptopra, vezeték nélkül? Edited January 2, 2008 by Gereby
zoli19 Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 Sziasztok! A következő dologban szeretnék segítséget kérni: Van egy PIII gépem Pinacle PCTV Pro tunerkártyával és rádiós hálózati csatlakozással (ez legyen a Szerver). Hogyan tudnám megosztani a TV tuner képét a hálózaton keresztül egy, esetleg több géppel. Jó lenne a jelforrást és a csatornákat a kliens gépekről kiválasztani. Milyen programmal oldható meg ez a feladat? Operációs rendszer minden gépen Windows XP SP2. Segítségeteket előre is köszönöm!
Gereby Posted January 2, 2008 Posted January 2, 2008 VLC a Te barátod. A csatornaváltást talán VoD segítségével lehetne megoldani, de egy idõben csak egy csatorna mehetne.
zoli19 Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 A VLC (VideoLanClient) érthetõ, de mit használjak a szerver oldalon? Van ugyan egy VLS program is hozzá, de ez ha jól értem csak mpeg2 folyamot (digiTV vagy mpeg2 TV tuner) tud átküldeni a hálózaton. Esetleg én értettem félre, hogy lehet egy analóg TV kártyára windows alatt beállítani? Sajnos a VoD-nál nem tudom mire gondoltál!
Gereby Posted January 3, 2008 Posted January 3, 2008 A VLC-nek valóban van egy VLS része is, csak említik az oldalon, hogy már azt nem fejlesztik, ugyanis a VLC tartalmazza a szerver funkciókat. Menüjében meg is találhatod a dolgokat. Én most épp linux alapon fogom felhasználni internetTV-re. A VoD (jelentése Video on Demand=igény szerinti videó), ami nem egészen live streaming, hanem igény szerint indítja el a videót. Azt hiszem ezt is támogatja a VLC, de ennek már nem olvastam utána. Olvasgasd a VLC honlapját, rengeteg információ van rajta.
zoli19 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Próbálkozom... Sikerült addig eljutni, hogy az AVI filmek átmennek és a tuner képe is bejön a VLC-n, de egyszerre a kettõ nem akar sehogy sem összejönni. Mit kellene még beállítani...
Gereby Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Ha egyszerre akarsz két dolgot küldeni, akkor két VLC-nek kell futnia, és két különbözõ portot kell beállítani a két szolgáltatásnak.
zoli19 Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Lehet, hogy félreérthetően írtam. - Az AVI átmegy a kliens gépre. - A tuner képét meg tudom jeleníteni a VLC vel. - Viszont a tuner képe nem akar átjutni a kliensre, ha átküldeni akarom. Nem akarok egyelőre két videófolyamot átküldeni.
Gereby Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 Arra ügyelj, hogy az eszközt csak egy program használhatja egy időben. Szóval csak nyiss meg egy VLC-t, azt menüből állítsd be szórásra, utána csak kliensként nézegesd.
zoli19 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 A probléma úgy néz ki, hogy a Pinnacle PCTV Pro kártyával van (valószínûleg nem támogatja a meghajtóprogram a VLC leszedési módját...), igaz kétszer véletlen bejött a kép. Kipróbáltam egy Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe kártyával, itt kifogástalanul mûködik a VLC, eddig nem volt vele probléma. Köszönöm a segítséget!
Gereby Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Hát nem tudom... Én Linuxon használom egy Hauppauge tunerrel, és kifogástalan. Lehet, hogy linuxon jobban mûködne.
Recommended Posts