Jump to content
GSForum - Segélyvonal

TV megosztás

Recommended Posts

Posted (edited)

Itthoni hálózatépítésen gondolkozom. Van egy elég jó netgear routerem. Tv adást át lehet küldeni realtime-ban a pc-rõl, amiben a tv kártya van, a laptopra, vezeték nélkül?

Edited by Gereby
  • 3 weeks later...
Posted

Igen, lehet. VLC a Te barátod.

Posted

Sziasztok!

A következő dologban szeretnék segítséget kérni:

Van egy PIII gépem Pinacle PCTV Pro tunerkártyával és rádiós hálózati csatlakozással (ez legyen a Szerver).

Hogyan tudnám megosztani a TV tuner képét a hálózaton keresztül egy, esetleg több géppel. Jó lenne a jelforrást és a csatornákat a kliens gépekről kiválasztani.

Milyen programmal oldható meg ez a feladat?

Operációs rendszer minden gépen Windows XP SP2.

Segítségeteket előre is köszönöm!

Posted

VLC a Te barátod. A csatornaváltást talán VoD segítségével lehetne megoldani, de egy idõben csak egy csatorna mehetne.

Posted

A VLC (VideoLanClient) érthetõ, de mit használjak a szerver oldalon?

Van ugyan egy VLS program is hozzá, de ez ha jól értem csak mpeg2 folyamot (digiTV vagy mpeg2 TV tuner) tud átküldeni a hálózaton. Esetleg én értettem félre, hogy lehet egy analóg TV kártyára windows alatt beállítani?

Sajnos a VoD-nál nem tudom mire gondoltál!

Posted

A VLC-nek valóban van egy VLS része is, csak említik az oldalon, hogy már azt nem fejlesztik, ugyanis a VLC tartalmazza a szerver funkciókat. Menüjében meg is találhatod a dolgokat. Én most épp linux alapon fogom felhasználni internetTV-re.

A VoD (jelentése Video on Demand=igény szerinti videó), ami nem egészen live streaming, hanem igény szerint indítja el a videót. Azt hiszem ezt is támogatja a VLC, de ennek már nem olvastam utána. Olvasgasd a VLC honlapját, rengeteg információ van rajta.

Posted

Próbálkozom...

Sikerült addig eljutni, hogy az AVI filmek átmennek és a tuner képe is bejön a VLC-n, de egyszerre a kettõ nem akar sehogy sem összejönni. :nem:

Mit kellene még beállítani...

Posted

Ha egyszerre akarsz két dolgot küldeni, akkor két VLC-nek kell futnia, és két különbözõ portot kell beállítani a két szolgáltatásnak.

Posted

Lehet, hogy félreérthetően írtam.

- Az AVI átmegy a kliens gépre.

- A tuner képét meg tudom jeleníteni a VLC vel.

- Viszont a tuner képe nem akar átjutni a kliensre, ha átküldeni akarom.

Nem akarok egyelőre két videófolyamot átküldeni.

Posted

Arra ügyelj, hogy az eszközt csak egy program használhatja egy időben. Szóval csak nyiss meg egy VLC-t, azt menüből állítsd be szórásra, utána csak kliensként nézegesd.

Posted

A probléma úgy néz ki, hogy a Pinnacle PCTV Pro kártyával van (valószínûleg nem támogatja a meghajtóprogram a VLC leszedési módját...), igaz kétszer véletlen bejött a kép.

Kipróbáltam egy Leadtek WinFast TV2000 XP Deluxe kártyával, itt kifogástalanul mûködik a VLC, eddig nem volt vele probléma.

Köszönöm a segítséget!

Posted

Hát nem tudom... Én Linuxon használom egy Hauppauge tunerrel, és kifogástalan. Lehet, hogy linuxon jobban mûködne.