Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Minõségjavítás DVD-re írás elõtt


papg79

Recommended Posts

papg79

Sziasztok!

 

Az a problémám, hogy van egy régi családi videó a számítógépemen. Ezt szeretném dvd-re átkonvertálni, csak az a gond, hogy a videó minősége eléggé rossz, nagyon szemcsés a kép. Lehet valamilyen programmal javítani a minőségén, hogy nézhető legyen? Előre is köszönöm a segítséget.

Link to comment
Share on other sites

nagyjani

Minden videószerkesztõ szoftverben vannak filterek, effektek. Egy kicsi darabon ki kell próbálni melyik milyen hatást produkál. Azért kis darabon (max 1 perc) mert így gyorsan látható az eredmény. Lehet világosítani, sötétíteni stb. is, de csodákat ne várjál.

Link to comment
Share on other sites

Lalolib

Javítani tényleg nem nagyon lehet rajta, legfeljebb finomítani. Igaza van nagyjaninak, a helyedben én egy jól megválasztott, a videóhoz illõ filtert használnék. Pl.: régi mozi stílus, vagy nosztalgia-szerû mely olyan szépia hatásúvá teszi a filmet. Lehet gyorsítani, lassítani, lehet egy másik videósávon képekkel feldobni...megoldás van bõven és nem mindig csak a kiváló minõséggel lehet "nézhetõ" filmet csinálni. Ráadásul egy régi családi videó örök emlék és szerintem ez a fontos.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...