Jump to content
GSForum - Segélyvonal

Villogó szöveg

Recommended Posts

Posted

A problémám a következő:

Találtam egy scriptet, ami villogtat egy szöveget az oldalon. Ez lenne az:

var hidden=0;
function blinkingText(){
  if (hidden==0) {
   document.getElementById('blinking').style.color='#000000';
   hidden=1;
  } else {
   document.getElementById('blinking').style.color='#FF0000';
   hidden=0;
  }
}

Ez tökéletesen is működik a következővel: <span id="blinking">Villogó szöveg</span>.

Hogyan lehetne ezt megoldanom, hogy ne csak egy hanem több ilyen span is lehessen az oldalon amiben villog a szöveg. Egyel megy, ha kettőt vagy többet rakok bele, akkor már csak az első működik. Lenne valakinke valamilyen ötlete? :hááát:

A csavar ott van az egészben, hogy ez egy CMS-be kellene, nevén nevezve FCKEditor, amibe van egy lenyíló stílus lista, amiben kiválasztom a stílust, de nem tudom, hogy egy oldalra mennyi ilyen villogó elemet szeretnének felrakni. Tehát nekem valami olyasmi script kellene, ahol egy azonosító van, nem ilyenek, blink1, blink2, ...

Posted

var hidden=0;
function blinkingText(){
  if (hidden==0) {
   document.getElementByClass('blinking').style.color='#000000';
   hidden=1;
  } else {
   document.getElementByClass('blinking').style.color='#FF0000';
   hidden=0;
  }
}

<span class="blinking">Villogó szöveg</span>

Talán. :hááát: Mert ugye egy ID eleve csak egy elemhez tartozhat, míg a CLASS többhöz is.

Posted

Az ötlet jó, és logikus is, de a getElementByClass függvényt nem veszi be hibát jelez. :Sír:

Posted

Persze, mert nincs ilyen JavaScript függvény! Csak getElementById és getElementsByTag van.

A getElementsByClass-t neked kéne megírnod függvényként, hogy működjön! Egyébként nem annyira nagyon bonyolult, ha valaki úgy nézegette már a DOM-ot és lehetőségeit. ;)